Ο ΟΦΙ το παράδειγμα για πολλές ομάδες!

Με αφορμή τη σέντρα στην Super League 2 και την ιστορική πρεμιέρα του ΟΦ Ιεράπετρας, ο Κώστας Παπαδόπουλος γράφει στο Grandsport.gr για την σπουδαία δουλειά που έγινε στους “ασπρόμαυρους” η οποία επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Αν κάποιος έλεγε στον κόσμο της ομάδας ή στον ποδοσφαιρικό κόσμο πριν μερικά χρόνια ότι ο ΟΦΙ θα βρισκόταν φέτος στην Super League 2 δεν θα το πίστευε ή μπορεί και να τον περνούσε για τρελό. Παρόλα αυτά στην διοίκηση ήξεραν πολύ καλά τις δυνατότητες τους και τους στόχους της ομάδας κάτι που φάνηκε μέσα στο χρόνο και στα λόγια των ανθρώπων οι οποίοι δούλεψαν σκληρά από την περίοδο που η ομάδα βρισκόταν ακόμα στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο ΟΦΙ δεν εμφανίστηκε από την μια ημέρα στην άλλη σαν ομάδα… φούσκα. Ο ΟΦΙ από την χρονιά του Μάγγου και τα τοπικά πρωταθλήματα είχε μια διοίκηση η οποία προτιμούσε να δουλεύει σκληρά και να μην μιλάει για στόχους και άλλα… τρελά.

ADVERTISING

Με πρωτεργάτη τον Θανάση Χινόπουλο, οι “ασπρόμαυροι” πραγματοποιούν μια ονειρική περίοδος η οποία έχει φέρει την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες και στο πρωτάθλημα της Super League 2. Τα όνειρα των “ανθρώπων” της ομάδας δεν σταματούν πουθενά, παρά τις δυσκολίες, την αβεβαιότητα και όλα αυτά που ταλαιπωρούν τον κόσμο και τις ομάδες το τελευταίο διάστημα ο ΟΦΙ βαδίζει στα δικά του θέλω και στις δικές του αξίες δείχνοντας το δρόμο σε πολλές ομάδες οι οποίες τώρα ξεκινούν να… ονειρεύονται κάτι ανάλογο.

Για την ομάδα της Ιεράπετρας δεν ήταν όλα ρόδινα… Χρειάστηκε να… ματώσουν, να πέσουν, να υποστούν τα λάθη τους, όμως ποτέ δεν παράτησαν το όνειρο τους και τις φιλοδοξίες τους για κάτι καλό.

Αυτό το καλό ήρθε από πέρυσι, όταν η ομάδα βρισκόταν στην Football League και έδειχνε ικανή να κάνει το “μπαμ” στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει μια θέση στην Super League 2. Αυτή τη θέση πλέον την έχει με την αξία της και την Κυριακή αναμένεται να δώσει τον ιστορικό αγώνα της κόντρα στην Ρόδο.

ADVERTISING

Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν στο γήπεδο αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, αφού έχουμε δει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας πόσο στηρίζει την προσπάθεια αυτή από όταν η ομάδα βρισκόταν στην Γ’ Εθνική έως και στα ματς της Football League μέχρι να έρθει η πανδημία.

Ο ΟΦΙ ζει το δικό του όνειρο, ωστόσο δεν βοηθήθηκε από κανένα παρά μόνο από τους ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα. Τίποτα δεν τους χαρίστηκε και όλα ήρθαν μέσα από σκληρή δουλειά. Οι “ασπρόμαυροι” είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για όλες τις ομάδες του νησιού για το τι μπορείς να πετύχεις αν έχεις στόχο και πίστη στο πλάνο…