Ανακοινώνεται παράταση του lockdown: Προς άνοιγμα τα σχολεία

Το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα, θα ξεπεράσει τους δύο μήνες, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η παράτασή του.

Αφετηρία του ήταν η 7η ημέρα του Νοεμβρίου και είχε ορίζοντα ως την τελευταία μέρα του μήνα, αλλά τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη την χώρα δεν επέτρεψαν την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο, οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τους 4.000, την ώρα που συνολικά το προηγούμενο διάστημα, στο λεγόμενο πρώτο κύμα δεν είχαν ξεπεράσει τους 400.

ADVERTISING

Οι ανακοινώσεις

Η απόφαση για παράταση του lockdown λοιπόν, είναι δεδομένη και πιθανότητες ανατροπής δεν υπάρχουν. Τις επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να την κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε μία από τις πρώτες ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών της εβδομάδας που μας έρχεται.

Το ενδιαφέρον πλέον δεν επικεντρώνεται στο αν θα δοθεί παράταση, αλλά στην διάρκειά της. Αν θα είναι δηλαδή για μία εβδομάδα, για δέκα ημέρες ή για δύο εβδομάδες.

ADVERTISING

Προς άνοιγμα τα σχολεία

Από εκεί και πέρα τώρα, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες, όλα δείχνουν οτι πάμε για άνοιγμα.

Ανακοινώσεις για το θέμα αυτό, όπως έχει προαναγγελθεί, θα γίνουν την Δευτέρα και ουσιαστικά το διλήμματα που υπάρχουν είναι δύο…

ADVERTISING

Θα ανοίξουν όλες μαζί οι βαθμίδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) ή θα πάμε στα σταδιακό άνοιγμα

Θα ανοίξουν στα τέλη της εβδομάδας, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου ή προκειμένου να υπάρξει μία άνεση χρόνου θα πάμε στις 11, δηλαδή την επόμενη Δευτέρα. Το τελευταίο σενάριο, δείχνει ως το πιο πιθανό σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, θα δοθούν την Δευτέρα, με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content