MATCHCENTER

Γ. Στειακάκης: «Είναι βαρύ να μην βρίσκεται σε εθνική κατηγορία ο Εργοτέλης»

Την δική του θέση για όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στον Εργοτέλη πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιώργος Στειακάκης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Εργοτέλης να μην βρεθεί στην Γ’ Εθνική άφησε ο Γιώργος Στειακάκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό. Ο ίδιος τόνισε ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες να βρεθούν χρήματα και να βγει η χρονιά, ωστόσο αυτό μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μάλιστα τονίζει ότι για τον Εργοτέλη μια χρονιά χωρίς να βρίσκεται σε εθνική κατηγορία είναι βαρύ…

ADVERTISING

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Θα σας μιλήσω με το μυαλό και την καρδιά για την κατάσταση στον Εργοτέλη μας:

1. Ως ερασιτέχνης Εργοτέλης προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση και μέλλον στην ΠΑΕ Εργοτέλης, ακόμη και με πρόταση τελευταίας στιγμής, πριν 4 μέρες, προς τον Μάγκετ Σάμι. Τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες προσπάθειες μας αποδείχτηκαν μάταιες.

ADVERTISING

2. Μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις, η αρχικη σκέψη ηταν η συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πέσαμε πάνω στα χαρτιά μας για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, με τη συνδρομή του Γιάννη Δασκαλάκη και Γιώργου Φραγκάκη, που προσέτρεξαν δίπλα μας έχοντας σχετική εμπειρία δύσκολων καταστάσεων. Με απλούς αριθμούς προέκυψε ότι απαιτείται δαπάνη από 200 έως 250.000 ευρώ για τη σεζόν 2022-2023 για μια απλώς αξιοπρεπή συμμετοχή.

Η δαπάνη αυτή μπορεί να αυξηθεί αν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά αγωνιστικά στην πορεία του πρωταθλήματος. (Παράλληλα θα πρέπει να συνυπολογιστεί η επιπλέον δαπάνη της τάξεως των 60-70 χιλιάδων, για να εξασφαλιστεί η υγιής και αδιάλειπτη λειτουργία των υπόλοιπων ομάδων και ακαδημιών του ερασιτέχνη, όπως κάθε χρόνο).

3. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες μας για συγκέντρωση χρημάτων από όσους μπορούμε, απέδωσε κατά το ήμισυ των απαιτουμένων χρημάτων. Και αυτά βέβαια στη βάση υποσχέσεων από φερέγγυους και πρόθυμους ανθρώπους.

ADVERTISING

4. Μια σκέψη (με πολύ συναίσθημα και λιγότερο τη λογική) είναι να αγωνιστούμε και ‘κάπως’ θα βρεθούν τα χρήματα.

Αν ομως δεν βρεθούν;

Στο Μαρτινέγκο θα επικρατήσει χάος πάλι με απλήρωτους προπονητές και υπαλλήλους και κομμένο ρεύμα. Θα ήταν σώφρων ενέργεια να κινηθούμε βιαστικά με βάρκα την ελπίδα;

ADVERTISING

4. Ο Ερασιτεχνης Εργοτέλης πρέπει να διασωθεί και να ανασυνταχθεί ώστε να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Ίσως να υπάρχουν και άλλες δυνάμεις και να χρειάζεται χρόνος να προστεθούν στις δικές μας ή να μάς αντικαταστήσουν. Όμως αυτό δεν το ξέρουμε αυτή τη στιγμή.

5. Ο ερασιτέχνης Εργοτέλης με το παρόν συμβούλιο είναι οικονομικά υγιής και δεν χρωστάει πουθενά και σε κανένα. Αν αναλάβει το οικονομικά παράτολμο εγχείρημα να κατεβάσει την ομάδα στη Γ’ εθνική, ακόμη κι αν δώσουμε όσα μπορούμε ο καθένας, είναι πιθανό να συμπαρασύρει τα υπόλοιπα τμήματα στο γκρεμό και θα ξεμείνει από δυνάμεις. Εγώ προσωπικά να θυσιάσω τις προσωπικές μου οικονομίες, με σοβαρό όμως ενδεχόμενο να μην φτάσουν, διακινδυνεύοντας ταυτόχρονα την βιωσιμότητα του θεμελίου λίθου της ομάδας μας. Σε αυτό το σημείο και υπ’ αυτές τις συνθήκες το δίλημμα είναι το εξής: διατηρούμε ζωντανή την βάση του οργανισμού μας ή ρισκάρουμε την ύπαρξη μας για μια χρονιά αβεβαιότητας στη Γ’ εθνική;

6. Από την άλλη, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ χωρίς συμμετοχή σε εθνική κατηγορία έστω για μια χρονιά, είναι βαρύ. Όμως, είναι πολύ πιθανόν να γίνουν και πολύ χειρότερα τα πράγματα, αν πάρουμε τη λάθος απόφαση.

Υ.Γ. Η έλλειψη επαρκών χρημάτων δεν σημαίνει έλλειψη αγάπης ή αξίας. Η απουσία από τις εθνικές κατηγορίες δεν σημαίνει ανυπαρξία ή αφανισμό. Αθλητικό σωματείο σημαίνει πολιτισμός, προσφορά στην κοινωνία, υγεία. Το να είσαι Εργοτέλης δεν εξαντλείται στην παρουσία μιας ομάδας στην Α, την Β ή την Γ εθνική. Είμαστε Εργοτέλης γιατί, παρά την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, συνεχίζουμε να διατηρούμε αναλλοίωτες αξίες και ιδέες τις οποίες κληρονομήσαμε από τους προηγούμενους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Click to Hide Advanced Floating Content