Ηρακλής Νιπιδιτού: Η ίδρυση και η ονομασία στη μνήμη του Η. Παπαδάκη

Ο Ηρακλής Νιπιδιτού, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει ασταμάτητα στις κατηγορίες τις ΕΠΣΗ, έχει την δική του ιστορία, πίσω από το όνομα της ομάδας, ένα όνομα το οποίο πήρε από τον Ηρακλή Παπαδάκη.

Ο Ηρακλής Παπαδάκης, ήταν ένα παιδί το οποίο έπαιζε μπάλα στο γήπεδο του Αρκαλοχωρίου, όταν το 1963, καθώς αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα, τον χτύπησε κατά λάθος ένα άλλο παιδί στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να υποστεί εσωτερική αιμορραγία και να χάσει την ζωή του.

Το 1985, όταν ιδρύθηκε ο Ηρακλής Νιπιδιτού, αποφασίστηκε να πάρει το όνομα του από το Ηρακλή Παπαδάκη, ώστε να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού. Από τότε και κάθε χρόνο, η ομάδα του Νιπιδιτού συμμετέχει στις κατηγορίες της ΕΠΣΗ, έχοντας αγωνιστεί σε Α2, Β και Γ ΕΠΣΗ.

ADVERTISING

Στην παρακάτω φωτογραφία της ομάδας του Ηρακλή Νιπιδιτού από την δεκαετία του 1990, απεικονίζονται μεταξύ άλλων σημαντικών ανθρώπων στην ιστορία του Ηρακλή, οι πρώην πρόεδροι του σωματείου, Στέλιος Παπαδάκης και Γιώργος Δαγκωνάκης, αλλά και ο νυν πρόεδρος, Νίκος Μελισσουργάκης.

Όρθιοι: Παπαδάκης Στέλιος, Μαθιουδάκης Κώστας, Αποστολάκης Γιώργος, Παπαδάκης Σταύρος, Χατζηδάκης Νίκος, Μαθιουδάκης Εμμανουήλ,

ADVERTISING

Καθιστοί: Μελισσουργάκης Νίκος, Δαγκωνάκης Γιώργος, Κοτρωνάκης Γιάννης, Φανουράκης Εμμανουήλ, Μακρογιαννάκης Γιάννης, Κώστας Παπαδάκης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content