Γ. Βρέντζος: «Δε θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει σχέδιο “εξόντωσης” του Εργοτέλη»

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Βρέντζος στέλνει το δικό του μήνυμα στην Περιφέρεια αναφορικά με την βοήθεια που δέχονται οι “κιτρινόμαυροι”.

Ο άλλοτε πρόεδρος του Εργοτέλη αναφέρθηκε στην βοήθεια που θα δεχτεί ο ΟΦΗ για την ανακαίνιση του ΒΑΚ, αλλά και για τις βοήθειες που δέχονται ομάδες κατώτερης κατηγορίας, κάτι που δεν συμβαίνει στον Εργοτέλη και στην προσπάθεια που κάνει να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του Μαρτινέγκο.

Αναλυτικά όσα έγραψε: Η – αναμενόμενη – είδηση για τη χρηματοδότηση των έργων στο ΒΑΚ από την Περιφέρεια Κρήτης με χαροποιεί ως Ηρακλειώτη και φίλαθλο αλλά ταυτόχρονα με λυπεί – για να μην πω μ’ εξοργίζει – ως Εργοτελίτη, όσον αφορά την αντίστοιχη μεταχείριση που έχει, ή μάλλον που δεν έχει, ο Σύλλογος.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τονίζω και ξεκαθαρίζω ότι φυσικά καλά κάνουν τόσο η Περιφέρεια όσο κι άλλοι τοπικοί φορείς (π.χ. Δήμος Ηρακλείου) και στηρίζουν τον ΟΦΗ. Μπράβο τους, όπως μπράβο και στο Συμπολίτη που ξέρει να διεκδικεί και να εξασφαλίζει όχι μόνο ότι δικαιούται αλλά ενδεχομένως κι ακόμα παραπάνω.

Ως Εργοτελίτης, αλλά και γενικότερα ως άνθρωπος, είμαι ρομαντικός αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστής. Δεν περιμένω να έχει ο Εργοτέλης την ίδια αντιμετώπιση με τον ΟΦΗ ο οποίος είναι σαφώς μεγαλύτερο “μέγεθος”. Ο ΟΦΗ είναι η μεγαλύτερη ομάδα του Ηρακλείου και της Κρήτης, όχι όμως κι η μοναδική (εκτός κι αν κάποιοι εκτός ΟΦΗ ασπάζονται το αλαζονικό – για να μην πω τίποτα άλλο – “ένα νησί μια ομάδα”). Είναι λογικό και δίκαιο να παίρνει τη μερίδα του λέοντος από την οποιαδήποτε κρατική βοήθεια, αλλά παράλληλα δεν θα πρέπει να παραμελούνται και να αδικούνται τα υπόλοιπα σωματεία. Αν ο ΟΦΗ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο του Ηρακλείου, ο Εργοτέλης είναι το αμέσως επόμενο. Κι αν, για παράδειγμα, ο ΟΦΗ παίρνει 10 και οι Ηρόδοτος και ΠΟΑ 2, δε γίνεται ο Εργοτέλης να παίρνει 0 (για να μην αναφερθώ και σε κάτι πολύ συμπαθή κι αξιόλογα “χωριά” που ακόμα κι αυτά παίρνουν περισσότερα απ’ ότι εμείς).

Πολύ καλά κάνει η Περιφέρεια και χρηματοδοτεί την ανακαίνιση του ΒΑΚ, όπως πολύ καλά έκανε και χρηματοδότησε την άλλαγή χλοοτάπητα στο Ατσαλένιο. Παρομοίως, άριστα έπραξε και ο Δήμος Ηρακλείου στο θέμα του γηπέδου του Ηροδότου. Το λέω ειλικρινά, χωρίς καμιά διάθεση ή δόση ειρωνείας. Θα πρέπει όμως, επιτέλους, να βοηθηθεί κι ο Εργοτέλης!

Δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται η ανακατασκευή, ανακαίνιση και βελτίωση όλων σχεδόν των αθλητικών εγκαταστάσεων και την ίδια στιγμή να “ρημάζει” το Μαρτινέγκο, η μεγαλύτερη – μια και σε πολλούς αρέσουν τα μεγέθη και τα νούμερα – αθλητική “κυψέλη” όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ως δήθεν ανυπέρβλητο εμπόδιο η αμετανόητη, “μεσαιωνική” κι εκτός πραγματικότητας στάση του κάθε “κομπλεξικού” και “κολλημένου” υπαλλήλου της αρχαιολογίας, ο οποίος θεωρεί πολιτισμό τις πέτρες (τις οποίες άλλωστε ο Εργοτέλης προστατεύει τόσα χρόνια) κι όχι τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται. Αν η Πολιτεία κι οι Αρχές γενικότερα αποφασίσουν, πραγματικά κι όχι στα “φθηνά” λόγια, να βοηθήσουν τον Εργοτέλη, αν αποφασίσουν πραγματικά να στηρίξουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης του Ηρακλείου, όλα τα εμπόδια θα ξεπεραστούν (στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως λειτουργούν τα πράγματα).

Δε θέλω να πιστέψω αυτό που συζητείται κι ακούγεται όλο και περισσότερο, ότι υπάρχει σχέδιο “εξόντωσης” του Εργοτέλη. Δε θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι κάποιοι “λιγουρεύονται” τα παιδιά των ακαδημιών μας. Δε θέλω να δεχθώ – και δεν πρόκειται να δεχθώ ούτε εγώ ούτε κανείς Εργοτελίτης – ότι κάποιοι πάνε να εφαρμόσουν το “μια πόλη μια ομάδα”…

Φταίμε κι εμείς οι ίδιοι οι Εργοτελίτες βέβαια. Δεν έχουμε μάθει να διεκδικούμε, ή μαλλον ν’ απαιτούμε, όσα δικαιούμαστε. Οι προσπάθειες της διοίκησης του Ερασιτέχνη και προσωπικά του προέδρου μας Γιώργου Στειακάκη και των συνεργατών του, καθώς κι άλλων Εργοτελιτών ή απλά φίλων του Συλλόγου, είναι αξιόλογες κι αξιέπαινες αλλά δυστυχώς όχι αρκετές. Χρειάζεται η “φωνή”, η “πίεση”, η “δύναμη” κάθε Εργοτελίτη. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά βοήθεια από την πλευρά της ΠΑΕ, η οποία παραμένει – και σ’ αυτό το θέμα όπως και στα περισσότερα σημαντικά θέματα που απασχολούν την οικογένεια του Εργοτέλη – άβουλη, μουγγή κι αόρατη. Δεν επιρρίπτω, ειλικρινά, ευθύνες ούτε στον Γιώργο Τουτζάρη ούτε στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ. Δεν πήγαν στον Περιφερειάρχη οι Σαμαράδες ή ο Πουρσανίδης αλλά ο ίδιος ο Μπούσης (και “μαγκιά” του)…

Ελπίζω κι εύχομαι το νέο έτος, εκτός από ΥΓΕΙΑ για όλο τον κόσμο, να φέρει τον Εργοτέλη εκεί που αξίζει σ’ όλα τα επίπεδα…
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ???

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P