Ν. Τζώρτζογλου: «Παροτρύνω τα σωματεία να κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, τοποθετήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣΗ με τα σωματεία της Β και Γ κατηγορίας, όπου ανέφερε πως ελπίζει ο κ. Αυγενάκης να δώσει μία λύση γιατί είναι άδικο για 80 σωματεία που έχει το Ηράκλειο, να έχουν πάρει την επιχορήγηση λιγότερο από διψήφιο αριθμό σωματείων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, τόνισε πως η υγεία είναι αυτή που προέχει, ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια πως τον… μπέρδεψαν λίγο, καθώς στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία της Α1 κια Α2 κατηγορίας, η πλειοψηφία ζητούσε την διακοπή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Τζώρτζογλου: «Mε προσοχή σας άκουσα και με ανάλογη προσοχή κατέγραψα τις απόψεις σας. Το παράξενο σήμερα σε σχέση με την άλλη φορά, είναι πως σήμερα εάν κάναμε γκάλοπ προηγούνται οι απόψεις που θέλουν επανέναρξη των πρωταθλημάτων. (σ.σ. ανέφερε επί λέξη κάποιες από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων).

ADVERTISING

Έχουμε κάνει επανειλημμένως παραστάσεις-επιστολής σε όλη τη χώρα και στην ΕΠΟ και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο κ. Αυγενάκης θα δώσει μία λύση γιατί είναι άδικο για 80 σωματεία που έχει το Ηράκλειο, να έχουν πάρει την επιχορήγηση λιγότερο από διψήφιο αριθμό σωματείων. Θέλω να ελπίζω και παροτρύνω τα σωματεία να κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση. Εάν θα μπορούσαμε να είμαστε χρήσιμοι σε όσα ανέφεραν τα σωματεία, εμείς με τη σειρά μας θα πιέσουμε έτσι ώστε να μην κλείσει το μητρώο και να δοθεί παράταση, ούτως ώστε όσα σωματεία μπορούν να πάρουν αυτά τα χρήματα.

Σεβαστά όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των ομάδων. Βγάζετε μία ευαισθησία, αγάπη για να ξεκινήσει πάλι το ποδόσφαιρο και να ξαναπάμε στο γήπεδο. Πολύ τρανταχτό παράδειγμα αυτό που ανέφερε ο Χρήστος (σ.σ. Βασιλάκης) εάν δεν πάει το παιδί σχολείο θα το «στέλνει» η μητέρα του στο γήπεδο; Θα μεταφέρουν και αυτές τις απόψεις στους αρμοδίους. Επαναλαμβάνω, ότι και να λέμε εμείς, ο ΕΟΔΥ παίρνει τις αποφάσεις. Αυτό που θα πρέπει να εστιάσουμε είναι αυτά που αναφέρεται για το πως θα αντλήσουμε πόρους, πως βοηθάνε τις επιχειρήσεις και τους φορείς, θα πρέπει να βοηθηθούν και τα σωματεία, τουλάχιστον θα πρέπει όλα τα σωματεία να εισπράξουν την επιχορήγηση.

Επίσης, η προστασία της υγείας μας και σε αυτό θα πρέπει να εστιάσουμε. Με μπερδέψατε σήμερα, γιατί στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη ήταν σχεδόν ομόφωνα ότι δεν θέλουν να ξαναπαίξουν. Ας πούμε ότι αύριο ο ΕΟΔΥ λέει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα-προπονήσεις, ποιος πιστεύει ότι δεν θα πουν ότι θα πρέπει να τηρηθεί ένα συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο ισάξιο με της Super League 2, αλλά ποιος θα αναλάβει αυτό το κόστος».

ADVERTISING

Κλείνοντας ο Νίκος Τζώρτζογλου, ανέφερε: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με πολλούς. Χάθηκαν άνθρωποι, νέοι άνθρωποι. Μιλούσα με έναν φίλο στην Πέλλα, δικοί του άνθρωποι σε μία οικογένεια χάθηκαν 3 άνθρωποι. O Βαγγέλης Γραμμένος, μου είπε χθες πως ένας δικός του άνθρωπος δικηγόρος, χάθηκε. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία, είναι η προσωπική μας υγεία, η υγεία της οικογένεια μας. Να έχουμε την υγειά μας έχουμε μπροστά μας χρόνια να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο και να μπορούμε να αγκαλιαστούμε και να χαιρετηθούμε και να μη μιλάμε με αυτόν τον ψυχρό τρόπο που μιλάμε τώρα. Να έχουμε την υγειά μας, να έχουμε μία χρονιά πιο ευχάριστη-ήρεμη και δημιουργική. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή».