MATCHCENTER

Ο Εργοτέλης συνεχίζει στην Super League 2!

Στο πρωτάθλημα της Super League 2, θα συνεχίσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Εργοτέλης, με τον Ερασιτέχνη να αναλαμβάνει την «διοίκηση» της ΠΑΕ, σε μία ύστατη προσπάθεια να διατηρηθεί «ζωντανή» η ΠΑΕ αλλά και το… όνειρο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Στειακάκης.

Το 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓, βρέθηκε στην Γενική Συνέλευση του Εργοτέλη και κατέγραψε ΟΛΑ όσα ειπώθηκαν αλλά και αποφασίστηκαν στην κρισιμότερη -μέχρι την επόμενη- γενική συνέλευση των «κιτρινόμαυρων».

Στη νέα προσπάθεια, που θα ξεκινήσει από τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη πάντως, όπως έγινε γνωστό, προπονητής αναλαμβάνει ο Μανώλης Σουτζής, ενώ τεχνικός διευθυντής ο Σταύρος Λαμπράκης.

ADVERTISING

Προπονητής του Εργοτέλη ο Μ. Σουτζής!

Πρώτος τον λόγο, πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εργοτέλη, Γιώργος Στειακάκης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και αναφέρθηκε τόσο στα χρέη της ΠΑΕ, όσο και στην συμφωνία με τον Μαγκέτ Σάμι, όσο αναφορά τα χρέη προς το δημόσιο.

ADVERTISING

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Στειακάκης, τα χρέη προς το δημόσιο είναι 370.000 ευρώ και θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από τον μεγαλομέτοχο Μαγκέντ Σάμι, ο οποίος θα καταθέσει το ποσό σε τρεις δόσεις στα «ταμεία» της ΠΑΕ με 1η δόση 200.000 ευρώ στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ 22 Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβληθούν άλλες 70.000 ευρώ και η 3η και τελευταία δόση, θα καταβληθεί το Πάσχα του 2023 και θα αφορά ποσό 100.000 ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα, η ΠΑΕ μπορεί να μείνει «ζωντανή», καθώς έχει γίνει ρύθμιση του ποσού διάρκειας 20 ετών, με εγγυητή τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει τη «διοίκηση» της ΠΑΕ.

Όσο αναφορά τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ, ο κ. Στειακάκης υποστήριξε πως ήταν 1.300.000 ευρώ, όμως χάρη στις προσπάθειες του Μανώλη Σεβαστάκη, το ποσό διαμορφώθηκε στις 800.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος έδειξε επιφυλακτικός όσο αναφορά το «ρίσκο εμπλοκής» του ερασιτέχνη στην ΠΑΕ, καταθέτοντας «ερώτημα» στο «σώμα» της Γ.Σ. εάν θα πρέπει να συμβεί.

ADVERTISING

Ακολούθως, ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη, έστειλε μήνυμα, τονίζοντας: «Θα κρατήσουμε τ’ όνειρο ζωντανό όσο πάει», προσθέτοντας πως θα γίνουν προσπάθειες εντός 24ώρου να γίνουν τα απαραίτητα συμβόλαια και η ΠΑΕ να συμμετάσχει στην Super League 2.

Αποκαλυπτικός στις τοποθετήσεις του ήταν και ο Μανώλης Σεβαστάκης, που μίλησε για τα χρέη, την παραίτηση Τουτζάρη, την ασυνέπεια των όσων έλεγε του Μάγκεντ Σάμι αλλά και για τον «όρο» που έθεσε ο Αιγύπτιος έτσι ώστε να μην εμπλακεί ο ίδιος στην ΠΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας που κράτησε ζωντανή την ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες, αποκάλυψε πως ο μεγαλομέτοχος και χρηματοδότης Μαγκέντ Σάμι, σταμάτησε την χρηματοδότηση από τον Ιανουάριο του 2022, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παραίτηση Τουτζάρη, που ήρθε λόγω του γεγονός πως ήταν απλήρωτος, ενώ διατηρήθηκε στην ΠΑΕ γιατί όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε «σήμερα δεν θα υπήρχε ΠΑΕ».

ADVERTISING

Στη συνέχεια ο Μανώλης Σεβαστάκης πρόσθεσε: «Μπήκα στην ΠΑΕ χωρίς να γνωρίζω εάν έχω ευθύνη στα χρέη. Τον Φεβρουάριο έφυγε ο Μποβολέτης και μπήκα εγώ στη θέση του. Τότε αρχίσαμε να μιλάμε με τον κ. Σάμι. Πριν από 1.5 μήνα ενημέρωσα τον Ερασιτέχνη και ζήτησα 25.000 ευρώ για να μην χάσουμε παίχτη. Δεν έχουμε δύναμη οι Εργοτελίτες γιατί αλλιώς θα τους κρατούσαμε. Έφυγαν όλοι οι παίχτες. Τα παιδιά χάρισαν χρήματα στην ΠΑΕ γι’ αυτό έπεσε το χρέος. Προσπάθησα πάρα πολύ…

Ο Σάμι μου είπε σου δίνω 300.000 ευρώ για τη βοήθειά σου όλα αυτά τα χρόνια και την επόμενη μέρα το αναίρεσε, αυτό και ότι άλλο μου’χε πει. Στη συνέχεια, έφτιαξε αυτό το συμφωνητικό για τα χρέη προς το δημόσιο, να δώσει τα χρήματα αρκεί να μην βρίσκομαι εγώ στον Εργοτέλη. Δεν ξέρω γιατί, ακόμα το ψάχνω, αλλά έβαλε αυτόν τον όρο…

Αν δεν μπορούμε, καλύτερα η ομάδα να πάει στο τοπικό, όχι στη Γ Εθνική. Το χρέος που υπάρχει τώρα είναι συνολικά 800.000 ευρώ και η ομάδα για να «τρέξει» θέλει άλλες 750-800.000 ευρώ περίπου».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του κ. Σεβαστάκη, το «σώμα» τον χειροκρότησε, ενώ ακολούθησε ψηφοφορία με βασικό ερώτημα: «Super League 2 ή Γ Εθνική» με το σώμα να αποφασίζει οι «κιτρινόμαυροι» να πορευτούν στην SL2.

Η Γ.Σ. του Εργοτέλη, λεπτό προς λεπτό, όπως την κατέγραψε το 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓:

    *Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα κάθε δύο (2) λεπτά

    Τα σχόλια είναι κλειστά.

    Click to Hide Advanced Floating Content