Αλλαγή στον κωδικό 6: Το νέο μέτρο-οδοστρωτήρας αν ανέβουν τα κρούσματα στις γιορτές

Λίγο πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα οι επιστήμονες εξακολουθούν να προειδοποιούν ότι για να στεφθεί με επιτυχία θα πρέπει το ιικό φορτίο στην Ελλάδα να είναι μικρό.

Γι’ αυτό τα μέτρα σήμερα και την Πρωτοχρονιά θα είναι δρακόντεια καθώς περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Φυσικά κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εξετάζουν και το αρνητικό σενάριο. Τι θα συμβεί δηλαδή αν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων μετά τις γιορτές που θα οδηγήσει σε ένα τρίο πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά σε ένα νέο μέτρο που μπορεί να μην έχει εφαρμοστεί ακόμα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ όμως εφαρμόζεται με επιτυχία.

ADVERTISING

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα τελειώσει τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς όσοι χρησιμοποιούν τον κωδικό 6 θα μπορούν να μετακινούνται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους. Σε περίπτωση που βρεθούν σε μεγαλύτερη απόσταση, τότε το πρόστιμο θα είναι τσουχτερό.

Αν θα δούμε το συγκεκριμένο μέτρο ή κάποια εξίσου σκληρά θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων στις γιορτές. Αν τα κρούσματα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα τότε το άνοιγμα της χώρας θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του Γενάρη.

Αν τα κρούσματα ανέβουν τότε τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμα και τα πιο σκληρά μέτρα…

Πηγή Sdna.gr