Αποκαλυπτικός Γ. Λέλεκας, μίλησε στο Grandsport για Καλέμπουμπα, μελλοντικούς στόχους και για… Ιταλική συνεργασία!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του ΠΟΑ Γιώργος Λέλεκας, σε συνέντευξη του στο Grandsport.gr, όπου κλήθηκε να μιλήσει τόσο για θέματα της επικαιρότητας, όσο και του παρελθόντος, με τον ίδιο βέβαια να αποκαλύπτει ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί επίσημη συνεργασία με Ιταλική εταιρεία μάνατζμεντ!

Ο επί χρόνια παράγοντας της ομάδας και πρόεδρος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αναφέρθηκε στους ανθρώπους και τους λόγους που τον έκαναν να «εμπλακεί» διοικητικά με την ομάδα του Ατσαλένιου, ενώ γύρισε τον χρόνο πίσω, όταν ο ίδιος βρισκόταν για σπουδές στο Κάϊρο και περίμενε την Ολυμπιακή για να διαβάσει τα νέα του ΠΟΑ στις εφημερίδες της εποχής!

Ακόμα, αναφέρθηκε στον Γιάννη Καλέμπουμπα, τον άνθρωπο που βρισκόταν τρεις σχεδόν δεκαετίες στη προεδρία της ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ήταν φίλαθλος-οπαδός του ΠΟΑ ενώ τον χαρακτήρισε ως έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες που έχουν περάσει τόσο από τον σύλλογο αλλά και πανελλαδικά.

ADVERTISING

Ακολουθούν, οι αναλυτικές τοποθετήσεις του Γιώργου Λέλεκα στο Grandsport.gr:

Βρίσκεστε στον ΠΟΑ πολλά χρόνια, τόσο ως μέλος του Δ.Σ. όσο και ως πρόεδρος του Ερμή Ατσαλένιου παλαιότερα, μιλήστε μας για το πως αποφασίσατε να εμπλακείτε διοικητικά με την ομάδα του ΠΟΑ

ADVERTISING

«Βασικά, είμαι από μικρό παιδί, φίλαθλος του ΠΟΑ. Τον παρακολουθούσα από μικρό παιδί. Έπαιξε πολύ μεγάλη σημασία, ότι ο θείος μου για μία δεκαετία ήταν πρόεδρος και σαν οικογένεια είχαμε μία σχέση με την ομάδα. Ξεκίνησα ως φίλαθλος, μετά μεγαλώνοντας, λόγω σπουδών που έφυγα στο εξωτερικό και για κάποια χρόνια, είχα απομακρυνθεί από την ομάδα, την παρακολουθούσα όμως πάντα. Ακόμα και όταν ήμουν στο Κάϊρο, έψαχνα κάθε Κυριακή που ερχόταν η Ολυμπιακή, να πάρω εφημερίδες και το πρώτο που κοίταζα ήταν πόσο πήγε ο ΠΟΑ. Όταν έκανα οικογένεια και παιδιά, θέλησα να πάω τα παιδιά μου σε μία ακαδημία, αποφάσισα να τους πάω στον ΠΟΑ, τότε ήρθα και πάλι κοντά. Από το 2004, σχεδόν όλα μου τα απογεύματα ήταν μέσα στο γήπεδο, συνήθως πήγαινα 3-4 το μεσημέρι και έφευγα 10 το βράδυ έχοντας δει όλες τις προπονήσεις. Κάποια στιγμή λοιπόν, ήρθε η πρόταση από τον Καλέμπουμπα και κάποια μέλη του Δ.Σ. που ήταν φίλοι μου. Αυτοί που με παρότρυναν λίγο παραπάνω ήταν ο Μανώλης Ρωμανάκης και ο Νικήτας Μακρυγιαννάκης».

Τα χρόνια αυτά που βρίσκεστε στη διοίκηση της ομάδας, πως θα χαρακτηρίζατε την «εμπειρία» σας αυτή;

«Η εμπειρία αυτή, είναι θετική για μένα. Είμαι σε ένα σωματείο που το αγαπάω και γι’ αυτό αποφάσισα να συμμετέχω στη διοίκηση. Αισθάνομαι καλά που είμαι στο σωματείο. Δεν είμαι παράγοντας του ΠΟΑ, είμαι ΠΟΑ, είμαι φίλαθλος και οπαδός του ΠΟΑ. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω παράγοντας κάπου και έτυχε να μπω στον ΠΟΑ, ούτε πρόκειται εάν φύγω από τον ΠΟΑ να πάω σε άλλη ομάδα, αν φύγω, τότε θα σταματήσει και η καριέρα η παραγοντική».

ADVERTISING

Τι σημαίνει για εσάς ΠΟΑ;

«Για εμένα ο ΠΟΑ σημαίνει πολλά. Δεν είναι απλά μία ομάδα, που την αγαπήσαμε από παιδιά και την παρακολουθήσαμε στις καλές στιγμές που είναι και πολύ περισσότερες από τις άσχημες. Ζούσαμε και αναπνέαμε για τα παιχνίδια του ΠΟΑ. Θυμάμαι όταν ήμουν στο Λυκείο, που τότε κάναμε πρωί-απόγευμα σχολείο, ο ΠΟΑ έπαιζε συχνά και Τετάρτη, κάπου στο 1981-82-83, ίσως και τις τρεις χρονιές. Εγώ σχολείο δεν πήγαινα Τετάρτες, έκανα κοπάνα για να πάω να δω την ομάδα. Για εμένα είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι μόνο το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Ο ΠΟΑ εκφράζει και την προσφυγιά, εκφράζει τους Μικρασιάτες που ήρθαν από τα Άγια αυτά χώματα, εκδιώχθηκαν μάλλον από τις πατρίδες μας και ήρθαν εδώ. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, έμεινε στο Ατσαλένιο και θεωρώ ότι ο ΠΟΑ εκφράζει πλέον αυτό, γιατί και στο Ατσαλένιο σαν προάστιο, δεν έχει Πολιτιστικό Σύλλογο για να αναδειχθούν οι ρίζες και νομίζω ότι αυτόν τον ρόλο τον έχει ο ΠΟΑ και θα ήθελα να συνεχίσει να τον έχει».

ADVERTISING

Τον τελευταίο περίπου 1.5 χρόνο, ο ΠΟΑ έχει νέα διοίκηση με παλαιά και νέα μέλη, στην οποία είστε πρόεδρος, είστε ικανοποιημένος μέχρι τώρα με την υπάρχουσα διοικητική σύνθεση;

«Η απόφαση αυτή λήφθηκε, όταν ο Γιάννης Καλέμπουμπας αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την ομάδα και ήταν ουσιαστικά μία πρόταση του ίδιου. Κουβεντιάσαμε αρκετά και με παρότρυνε να αναλάβω την ομάδα, το ίδιο και όλα τα μέλη του Δ.Σ.. Το διοικητικό συμβούλιο είναι κυρίως η διοίκηση Καλέμπουμπα των τελευταίων χρόνων και με κάποιες προσθήκες νέων μελών, που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Είμαι ικανοποιημένος, είμαστε μία παρέα, αυτοί που ήμασταν πάντα. Ξέρω πως όλοι αγαπάνε την ομάδα και κάνουν ότι μπορούν καλύτερο για να βοηθήσουν την ομάδα. Πάντα βέβαια είμαστε ανοιχτοί, για να έρθουν νέα μέλη και να ενταχθούν στο Δ.Σ.».

Με τον Γιάννη Καλέμπουμπα συνυπήρξατε στο παρελθόν στο Δ.Σ. όπου είχατε στενή συνεργασία, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την προσφορά του στην ομάδα και σε τι βαθμό ωφέλησε το σωματείο κατά τη προσωπική σας γνώμη.

«Όταν μιλάμε για Καλέμπουμπα, μιλάμε για ΠΟΑ, είναι ο ΠΟΑ. Όπου και να πας και πεις ΠΟΑ, θα σου πουν Καλέμπουμπας. Εάν πεις Καλέμπουμπας, αντιστοίχως θα σου πουν ΠΟΑ. Ωφέλησε θεωρώ τα μέγιστα το σωματείο, έδωσε τη ζωή του, ήταν πάνω από 30 χρόνια πρόεδρος της ομάδας. Ηγήθηκε τόσα χρόνια, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για το σωματείο. Θεωρώ ότι και σαν παράγοντας, ήταν από τους μεγαλύτερους παράγοντες που έχουν περάσει ποτέ από ομάδα πανελλαδικά, αλλά όπως σας είπα νωρίτερα για μένα, έτσι και για εκείνον, νομίζω δεν ήταν παράγοντας του ΠΟΑ, ήταν φίλαθλος-οπαδός του. Όταν ήρθε η ώρα και κουράστηκε πια, πράγματι κουράστηκε να τραβάει το κουπί τόσα χρόνια, πήρε την απόφαση αυτή, δεν ασχολήθηκε και με κάτι άλλο».

Παραμένει δίπλα ακόμα και σήμερα ή έχει αποστασιοποιηθεί;

«Παραμένει, είναι πάντα δίπλα μας. Εγώ και τον συμβουλεύομαι και είμαστε σε επαφή. Είναι πάντα δίπλα μας. Ο Γιάννης είναι πάντα ο πρόεδρός μας».

Νίκος Παπαδάκης, επί σειρά ετών γενικός αρχηγός της ομάδας, με μεγάλη προσφορά, ένα σχόλιο για εκείνον;

«Ο Νίκος πρώτα απ’ όλα είναι πολύ καλός φίλος. Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι και εγώ στην ομάδα, είναι ότι βρίσκεται και εκείνος. Έχει προσφέρει και αυτός πολλά χρόνια και από την ζωή του και από τον χρόνο του και οικονομικά. Είναι κάτι το ξεχωριστό, από τους μεγαλύτερους παράγοντες που έχει αναδείξει το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο και ο σύλλογός μας».

Στράτος Γεωργιάδης, μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΟΑ, τι έχετε να πείτε για τον αείμνηστο;

«Ο Στράτος πάλι, άλλο κεφάλαιο μεγάλο. Να μην πω ίσως και βιβλίο ολόκληρο! Μαζί με τον Γιάννη Καλέμπουμπα, πορευτήκανε πάρα πολλά χρόνια. Η σύγχρονη ιστορία του ΠΟΑ είναι Καλέμπουμπας-Γεωργιάδης. Αυτό το δίδυμο ήταν. Από τους παράγοντες οι οποίοι για εμάς είναι παράδειγμα και μας οδηγούν. Λείπει πάρα πολύ από κοντά μας και ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησε τον ΠΟΑ και ήταν παράγοντας της ομάδας και όχι επαγγελματίας παράγοντας, λόγω της αγάπης του για τον ΠΟΑ».

Η καλύτερη στιγμή που έχετε βιώσει στον ΠΟΑ και αντίστοιχα η χειρότερη;

«Η καλύτερη στιγμή πιστεύω δεν έχει έρθει ακόμα. Έχουμε περάσει πολλές καλές στιγμές. Κατακτήσεις διαφόρων πρωταθλημάτων, κυπέλλων, σούπερ καπ. Στιγμές πάρα πολύ καλές. Υπήρξαν βέβαια και στιγμές στεναχώριας. Θα πω ότι η χειρότερη στιγμή που έζησα στον ΠΟΑ, ήταν όταν η ομάδα υποβιβάστηκε από τη Γ Εθνική, ενώ είχαμε ανέβει από το περιφερειακό. Όπως επίσης και ο υποβιβασμός από την επαγγελματική Γ Εθνική, ήταν κάτι που μας στεναχώρησε. Προσπαθήσαμε τότε, επανήλθαμε και μετά τον 1ο χρόνο υποβιβαστήκαμε πάλι. Ήταν μεγάλη στεναχώρια και επίσης, όταν δεν καταφέραμε να ανέβουμε αμέσως από το τοπικό, ήταν από τις στιγμές που με έχουν σημαδέψει».

Η φετινή σεζόν 2020-2021 έχει επετειακό χαρακτήρα για τον ΠΟΑ καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας, με τη διοίκησή σας να έχει δημιουργήσει μπουτίκ με αντίστοιχο ρουχισμό, τι άλλες δράσεις θα κάνετε και κατά πόσο αυτές επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό;

«Αποφασίσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα σαν διοίκηση, έχουμε μακροπρόθεσμο πλάνο. Γενικότερα να κάνουμε κάποια πράγματα, όχι βιαστικά, τα κάνουμε προσεκτικά. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την επέτειο, να κάνουμε κάποια πράγματα. Κάναμε τη μπουτίκ, ξεκινήσαμε δειλά-δειλά, έχουμε δημιουργήσει και ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά δεν το έχουμε βγάλει ακόμα στον «αέρα» διότι λόγω των καταστάσεων, μείναμε λίγο πίσω. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μόνο ρουχισμό που διαθέτουμε. Έχουμε και διάφορα άλλα είδη που τα έχουμε παραγγείλει και όταν ολοκληρωθούν θα βγει online και το eshop για να εξυπηρετεί καλύτερα τους φιλάθλους μας. Επίσης, είχαμε διάφορες διοργανώσεις να κάνουμε. Είχαμε διοργανώσει ένα τουρνουά για τον περασμένο Σεπτέμβριο, κυρίως με ομάδες μικρών ηλικιών για να τις ακαδημίες και θα ερχόντουσαν και ομάδες των ΠΑΕ. Στην επέτειο -περίπου- της Μικρασιατικής καταστροφής, για να το συνδέσουμε, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν έγινε. Είχαμε πει θα το μεταθέσουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά πάλι δεν μπορούσε να γίνει. Αν πάνε όλα καλά, θα το κάνουμε το Πάσχα, μέσα στις διακοπές. Πέραν αυτής, θέλαμε να κάνουμε και άλλες διοργανώσεις, οι οποίες όμως έχουν μείνει στην άκρη. Να τονίσω επίσης, ότι θα βγάλουμε και ένα βιβλίο για την ιστορία της ομάδας, γενικότερα, σχεδιάζουμε ωραία πράγματα, τα οποία πιστεύω πως θα τα «αγκαλιάσει» ο κόσμος».

Στην ακαδημία του ΠΟΑ, μετά από πολλά χρόνια, είχαμε σημαντικές αλλαγές, όπως την αποχώρηση του Σωτήρη Συνάνη, μιλήστε μας για εκείνον και την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο σωματείο;

«Καταρχάς για εμάς η ακαδημία είναι από τα σπουδαιότερα κομμάτια του οικοδομήματος του ΠΟΑ, γιατί είναι τα θεμέλια. Εκεί πάνω πατάμε και αυτό είναι ένα κομμάτι που θέλουμε πάντα να το ενισχύουμε. Ο Σωτήρης τώρα, αυτό που έλεγα πριν για Γεωργιάδη-Καλέμπουμπα που είχαν την 1η ομάδα, ισχύει και για την ακαδημία όπου είχαμε όμως το δίδυμο Συνάνης-Καλέμπουμπας. Ξεκίνησαν σχεδόν από την αρχή αυτό το εγχείρημα. Σίγουρα αυτό που είναι τώρα η ακαδημία του ΠΟΑ, το χρωστάει σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Διοικητικά στον Καλέμπουμπα που πίστεψε σε αυτό και οργανωτικά στον Συνάνη. Ο Σωτήρης θεώρησε ότι έχει κλείσει ο κύκλος, ήταν προσωπική αλλά για εμάς παραμένει το δικό μας παιδί. Μην ξεχνάμε πως ήταν χρόνια ποδοσφαιριστής της ομάδας, μετά υπεύθυνος των ακαδημιών. Η πόρτα του ΠΟΑ είναι πάντα ανοιχτή για τον Σωτήρη Συνάνη από οποιοδήποτε πόστο θέλει να βοηθήσει. Είναι ένας άνθρωπος που βοήθησε τα μέγιστα να φτάσει η ακαδημία στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα αλλά έχει βοηθήσει γενικότερα το παιδικό ποδόσφαιρο του Ηρακλείου και από την θέση του στον Δήμο. Με την αποχώρηση του Σωτήρη, την θέση του πήρε ο Νίκος Μακράκης, ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας και πιστεύω ότι συνεχίζει το ίδιο έργο, με νέες ιδέες. Προσπαθούμε να εκσυγχρονιστούμε και αυτό φαίνεται και από τις δράσεις που κάνουμε τώρα. Είμαστε από τις ελάχιστες ακαδημίες που δεν έχουμε αφήσει τα παιδιά τα δικά μας και είμαστε σε επαφή σχεδόν καθημερινά μαζί τους, με τηλεδιασκέψεις. Οι προπονητές μας είναι κοντά με τα παιδιά και είναι ευκαιρία να τους ευχαριστήσω γι’αυτό το πράγμα. Κάνουμε συνεχώς διάφορα προγράμματα και διάφορες δράσεις και έρχονται και μερικά ακόμα πρωτοποριακά, για να μπορέσουμε να απασχολήσουμε τα παιδιά με θέμα τον ΠΟΑ και το ποδόσφαιρο».

Θέλετε να μας αποκαλύψετε τα σχέδια σας;

«Σχεδιάζουμε με τον Νίκο Μακράκη να βγάλουμε κάποια ebook με διάφορα παιχνίδια, που θα έχουν μέσα μεταξύ άλλων την ιστορία του ΠΟΑ, μαθήματα κανονισμών ποδοσφαίρου αλλά και άλλα, διάφορα πράγματα που αυτή τη στιγμή τα δουλεύουμε και σε λίγο καιρό θα βγουν».

Για την φετινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;

«Η πορεία ήταν μικρή μέχρι τώρα, σε πρώτη φάση ήμασταν ευχαριστημένοι. Είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα στο Ατσαλένιο, αλλά θεωρώ ότι γενικότερα η ομάδα, είχε αρχίσει να βρίσκει τα πατήματα της. Ήμασταν ευχαριστημένοι που οι παίκτες διασκέδαζαν και είχαν πίστη για την ομάδα. Γενικότερα μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι όλοι, γιατί ήμασταν σε ένα καλό επίπεδο».

Αντώνης Ανδρουλάκης, νέος τεχνικός, τι γνώμη έχετε σχηματίσει;

«Με τον Αντώνη είμαστε σαν διοίκηση ευχαριστημένοι για την δουλειά που κάνει. Εδώ θέλω να τονίσω πως τα τελευταία χρόνια, έχουμε δείξει, όχι μόνο η δική μας διοίκηση, αλλά και η διοίκηση Καλέμπουμπα, πως δίνουμε ευκαιρίες σε νέους προπονητές, όπως είχαμε κάνει και με τον Βασίλη Κρασανάκη που ήταν στο ξεκίνημα του. Θέλουμε να εμπιστευτούμε νέους προπονητές, με όρεξη και να αγαπούν το άθλημα και αυτό που κάνουν. Οι νέες ιδέες θα φέρουν και νέο ποδόσφαιρο και δεν εννοώ μόνο τεχνικά που σίγουρα παίζει μεγάλη σημασία αλλά και σαν συμπεριφορά όλο αυτό το πράγμα θέλουμε να περάσουμε. Δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να πάρουμε την απόφαση να έρθει ο Αντώνης, που θεωρώ ότι έχει πολύ υψηλή κατάρτιση και είναι για άλλο επίπεδο, πολύ υψηλότερο. Γι’ αυτό θελήσαμε να του δώσουμε την ευκαιρία να έρθει, να συνεργαστούμε και να πορευτούμε μαζί και πιστεύω ότι αυτό θα βγει στη πορεία».

Για τους μελλοντικούς στόχους του ΠΟΑ σε αγωνιστικό και όχι μόνο, επίπεδο;

«Ο ΠΟΑ είναι καταδικασμένος, σε ότι διοργάνωση και εάν είναι, να πρωταγωνιστεί. Είχαμε θέσει αυτόν τον στόχο. Είχαμε πει να είμαστε στις πρώτες 3 ή 4 θέσεις του πρωταθλήματος, αυτός είναι ο φετινός στόχος. Εάν ερχόταν μάλιστα κάτι καλύτερο, δεν θα το αφήναμε. Πολλές φορές έχω ερωτηθεί γι’ αυτό το θέμα και λέω το καλύτερο, εννοώντας το πρωτάθλημα. Εάν βλέπαμε ότι η ομάδα μπορεί να το διεκδικήσει θα το κάναμε. Δεν είναι όμως αυτοσκοπός μας, απλά λόγω του ονόματος και της ιστορίας, είπαμε ότι η ομάδα, πρέπει να πρωταγωνιστεί και αυτό θέλουν και οι φιλάθλοι μας.

Οι μελλοντικοί στόχοι που έχουν σχέση με το αγωνιστικό, είναι να εδραιώσουμε όσο μπορούμε την ομάδα και εννοώ, ξεκινώντας από την ακαδημία που είναι όπως είπα νωρίτερα τα θεμέλια, να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο, ούτως ώστε να βγάλουμε ακόμα ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μελλοντικά είτε να έρθουν στην μεγάλη ομάδα, είτε να δοθούν σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών και από εκεί να επωφεληθεί και η ομάδα οικονομικά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αλλά θα πρέπει και θα θέλαμε να είναι σε ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο. Έχω πει ότι θα είμαστε πετυχημένοι, όταν δούμε στην βασική ενδεκάδα του ΠΟΑ, οκτώ παιδιά δικά μας από την ακαδημία. Ήδη στο ρόστερ μας που είναι 23-24 παίκτες, οι 14 προέρχονται από τις ακαδημίες, είτε μεγαλύτεροι, είτε μικρότεροι. Αυτό να το εδραιώσουμε και να γίνει συνήθεια. Επίσης, το όνομα του ΠΟΑ, θέλουμε να μεγαλώσει, μία ομάδα μεγαλώνει παίρνοντας πρωταθλήματα και παίζοντας σε υψηλές κατηγορίες, γι’ αυτό είπα πως αυτό το κομμάτι δεν το αφήνουμε, αλλά να μπορούμε να το κάνουμε και εάν το κάνουμε, ανεβαίνοντας κατηγορία, να μπορούμε να μείνουμε σε αυτό και να μην είμαστε πυροτέχνημα και την επόμενη χρονιά να ξεκινάμε από το μηδέν.

Επίσης, αυτό που κοιτάζουμε σαν διοίκηση, είναι διάφορες συνεργασίες που έχουμε κάνει ήδη με ΠΑΕ για να πάρουμε τεχνογνωσία αλλά και σε επίπεδο παικτών, να δοκιμάζονται παίκτες δικοί μας για να μετακινηθούν εκεί. Ήδη πέρυσι όπως ξέρετε, 12 παίκτες από την ακαδημία μας, πήγαν σε ΟΦΗ και ΑΕΚ, υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, αλλά οι περισσότεροι γονείς μαζί με τα παιδιά, αποφάσισαν να πάνε στον ΟΦΗ που είναι στην πόλη μας και είναι χαρά μας που μπορούμε να βοηθάμε την ομάδα της πόλης μας, αλλά έχουμε συνεργασία και με άλλες ΠΑΕ σε όλη την Ελλάδα.  Ακόμα, αυτό είναι και είδηση και θα βγει τις επόμενες ημέρες, μία συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει με εταιρεία από την Ιταλία, η οποία έχει δύο κομμάτια, θα είναι χορηγός στη φανέλα, μία εταιρεία αθλητικού μάνατζμεντ αλλά ο κυριότερος σκοπός μας δεν ήταν η χορηγία που προέκυψε στην πορεία, ήταν να προωθήσουμε τα ταλέντα μας και να ανοίξουμε μία πόρτα στην Ευρώπη. Έχουμε κάνει όμως επαφές και με άλλες χώρες της Ευρώπης για να κάνουμε αντίστοιχες συνεργασία που έχουν όμως πάει λίγο πίσω λόγω κορωνοϊού».

Ποια εταιρεία είναι αυτή και πότε θα ανακοινωθεί το πλήρες πλαίσιο της συνεργασίας;

«Θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, δεν έχω κάτι άλλο ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή».

Και μιας και αναφερθήκατε σε άλλα πρωταθλήματα, μιλήστε μας για τον Γιώργο Γιακουμάκη που διαπρέπει στην Ολλανδία, αποτελώντας αυτή τη στιγμή τη καλύτερη διαφήμιση για την ομάδα του ΠΟΑ.

«Ο Γιώργος πράγματι μας κάνει περήφανους, γιατί δεν είναι απλά ένας παίκτης που πέρασε από την ακαδημία. Είναι ένα παιδί που το αισθανόμαστε οικογένεια μας. Έχει μεγαλώσει στην ακαδημία του ΠΟΑ, ο πατέρας του ήταν παίκτης πολλά χρόνια στην ομάδα, επίσης πολλά χρόνια προπονητής στην ακαδημία μας. Να πω επίσης, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στην ακαδημία και τον αδερφό του, τον Γιάννη, που φαίνεται να έχει μία πολύ καλή πορεία και ευχόμαστε να ακολουθήσει τα χνάρια του αδερφού του και ίσως καλύτερα, εάν θα μπορούσε και εάν θα τον ευνοούσε και η τύχη, γιατί σε αυτά τα θέματα παίζει ρόλο και η τύχη. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για τον Γιώργο και για το έργο που κάνουμε εμείς, γιατί όταν βλέπεις αυτούς τους παίκτες, να έχουν αυτή τη πορεία, αισθάνεσαι ικανοποίηση και λες κάτι κάναμε και εμείς».

Κλείνοντας, θα ήθελα να μας πείτε την γνώμη σας για ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερες θεσμικές ιδιότητες, αρχικά να ξεκινήσουμε με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, τι άποψη έχετε;

«Τι να πούμε για τον Σταύρο Αρναουτάκη. Ο Σταύρος αυτή τη στιγμή έχει έναν πολύ καλό συνεργάτη, τον Νίκο Συριγωνάκη και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός τροφοδότης οικονομικά και όχι μόνο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Είναι πάντα κοντά στα σωματεία σε ότι δράση θέλουν να κάνουν αυτά και όχι μόνο. Έχει κάνει πάρα πολλά έργα αθλητικά, βοηθώντας ομάδες και δήμους για να βελτιωθεί η ποιότητα του αθλητισμού. Είμαστε όλοι πιστεύω ευγνώμονες που έχουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Αναφερθήκατε στον κ. Συριγωνάκη, μιλήστε μας λίγο συγκεκριμένα…

«Είναι αυτό που είπα κα πριν, σε συνδυασμό με τον Σταύρο, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να μας τύχει αθλητικά και όχι μόνο, αλλά επειδή μιλάμε για τον αθλητισμό, εδώ στο Ηράκλειο και γενικότερα στην Κρήτη. Από τους ανθρώπους που όταν θέλουμε κάτι, είναι ο πρώτος που σκεφτόμαστε να απευθυνθούμε, είναι πάντα δίπλα μας».

Νίκος Τζώρτζογλου, επί χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣΗ, τι γνώμη έχετε;

«Ο Τζώρτζογλου είναι αυτό που ξέρουμε, πολλά χρόνια πρόεδρος στην ΕΠΣΗ, ηγείται της Ένωσης, αυτό τα λέει όλα. Όταν βλέπεις ότι τα σωματεία του Νομού Ηρακλείου, τον εκλέγουν τόσα χρόνια, σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται. Είναι βέβαια μία προσωπικότητα έντονη, έχει και τις κόντρες του αλλά αυτό νομίζω είναι φυσιολογικό. Εμείς σαν ομάδα, τα τελευταία χρόνια, έχουμε καλές σχέσεις και με την ΕΠΣΗ, εκεί έχει παίξει ρόλο, η παρουσία του Γιώργου -Πλούταρχου- Κουτεντάκη, που είναι ένας προσωπικός φίλος και ένας παράγοντας που ξεχωρίσει και έχει προσφέρει και αυτός πάρα πολλά στο Ηράκλειο».

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content