Β. Παπαγγελής στο Grandsport.gr: «Το Youth League, ένα ακόμη λιθαράκι στην ανάπτυξη του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου»

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ αλλά φυσικά και τις Μικτές ομάδες του Ηρακλείου. Μέλος της ΕΠΣΗ για πάρα πολλά χρόνια με αγάπη για το ποδόσφαιρο και την ανάπτυξή του ο οποίος στέκεται πάντα δίπλα στις Μικτές ομάδες του Ηρακλείου και αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα της εξαιρετικής λειτουργείας τους όλα αυτά τα χρόνια.

Ο λόγος φυσικά για τον Βαγγέλη Παπαγγελή ο οποίος μίλησε στο Grandsport.gr για την δημιουργία του Youth League, για τις πορείες των Μικτών μας ομάδων και την πικρία για τους χαμένους…τελικούς. Αναφέρθηκε στο Ενωσιακό γήπεδο που δημιουργείται στην περιοχή των ΤΕΙ και θα στεγάσει τις…άστεγες ομάδες του Ηρακλείου, ενώ φυσικά μίλησε και για τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου και το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ.

Τέλος αναφέρθηκε και στο σημαντικό ζήτημα των τελευταίων ημερών που δεν είναι άλλο από το ενδεχόμενο επιστροφής στην αγωνιστική δράση για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

ADVERTISING

Για το πρωτάθλημα υποδομής που δημιουργήθηκε , είχες δηλώσει ότι φέτος δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία αυτής  της λίγκας, τι άλλαξε φέτος και μπόρεσε να γίνει αυτό πράξη;

«Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το παιδικό έβλεπα ότι κάπου υπάρχει ένα ηλικιακό κενό. Το είχα συζητήσει και με αρκετούς υπεύθυνους των ακαδημιών και φέτος ήταν πιο ώριμο αυτό γιατί και στο παρελθόν είχαμε προσπαθήσει να το κάνουμε αλλά οι ομάδες τότε ηλικιακά ήταν λίγες. Φέτος ήταν πιο πολλές ομάδες και αποφασίσαμε να το κάνουμε. Είναι έτοιμο αλλά μας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Ευελπιστούμε ότι θα λήξει κάποια στιγμή όλο αυτό και θα προλάβουμε να το κάνουμε φέτος. Αν όχι φέτος θα πάμε του χρόνου.

ADVERTISING

Και να εξηγήσω τι είναι αυτό το πρωτάθλημα. Είναι κάποια παιδιά ηλικιακά τα οποία είναι μεγάλα για το παιδικό και είναι λίγο μικρά για τις ομάδες του. Εκεί υπήρχε ένα κενό. Έρχεται λοιπόν η ΕΠΣΗ με αυτή τη λίγκα να καλύψει αυτό το κενό ούτως ώστε να μην φεύγει κανένα παιδί από τα γήπεδα και όλα αυτά παιδιά να βρίσκουν σιγά σιγά το δρόμο τους».

Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για εσένα η δημιουργία της συγκεκριμένη λίγκας;

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι προσωπικό στοίχημα. Σίγουρα με χαροποιεί που αυτό το πρωτάθλημα θα γίνει τελικά όποτε ξεκινήσουμε. Ήταν ένας στόχος που τον είχα βάλει εδώ και 3-4 και ίσως παραπάνω χρόνια, οπότε φέτος ήταν οι συνθήκες κατάλληλες για το πετύχουμε».

ADVERTISING

Υπάρχει ενημέρωση για την έναρξη;

«Είναι έτοιμο το πρωτάθλημα ήδη. Θα πάρουν μέρος ομάδες και εκτός Ηρακλείου δύο ομάδες από το Ρέθυμνο. Εδώ να σταθώ λίγο και να πω ότι λαμβάνουμε τηλεφωνήματα και εγώ και ο πρόεδρος όπου λαμβάνουμε συγχαρητήρια από όλη την Ελλάδα και μας ρωτάνε τί ακριβώς είναι αυτό που κάνουμε γιατί σε κάποια πράγμα πρέπει να το λέμε ότι το Ηράκλειο πρωτοπορεί σε τέτοια πρωταθλήματα και δεν σου κρύβω ότι και άλλες ομάδες ήθελαν να πάρουν μέρος αλλά είναι λίγο το κόστος που έχει βάλει λίγο φρένο. Θα το ξεκινήσουμε φέτος αν όλα πάνε καλά και πιστεύω ότι από του χρόνου θα είναι ακόμα περισσότερες ομάδες. Επιδίωξη μας είναι να γίνει ένα Παγκρήτιο τέτοιο πρωτάθλημα».

Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι θα είναι για την ανάδειξη ταλέντων στο Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο;

ADVERTISING

«Σίγουρα είναι ένα ακόμη λιθαράκι στην ανάπτυξη του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και όχι μόνο γιατί αυτά τα παιδιά κάποια στιγμή κάπου χάνονταν. Οπότε με αυτό το πρωτάθλημα ξαναλέω ότι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και δύο και τρία χρόνια σε αυτό το πρωτάθλημα και μέσα από εκεί θα δούμε και την εξέλιξή τους και κάθε παιδί που αξίζει θα πάρει το δρόμο του».

Βρίσκεται κοντά στις μικτές για πάρα πολλά χρόνια και έχεις ζήσει πολλές καλές πορείες. Πως νιώθεις φέτος που δεν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα των μικτών;

«Σίγουρα μας αφήνει μία πικρία που δεν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα των μικτών ομάδων αλλά όπως ξέρετε όλοι, πάνω από όλα είναι η υγεία των παιδιών. Σταματήσαμε στον πρώτο κύκλο αγώνων και ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε πάλι του χρόνου και να έχουμε την ίδια πορεία όπως έχουμε τα τελευταία χρόνια φτάνοντας σε τελικούς. Έχω έτσι και μία πικρία που δεν έχουμε σηκώσει κάποια κούπα σαν Ηράκλειο αλλά θεωρώ ότι είμαστε κοντά».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου στις μικτές όλα αυτά τα χρόνια;

«Όλα αυτά τα χρόνια είναι οι τελικοί που έχουμε πάει. Εδώ να σημειώσω ότι το Ηράκλειο έχει πάρει κούπα, αλλά δεν την έχει πάρει μόνο του ήταν τότε ζώνες και το πήραμε μαζί με τα Δωδεκάνησα οπότε και αυτή ήταν μία πολύ καλή στιγμή  για το Ηράκλειο με αρκετούς ποδοσφαιριστές μας. Αλλά θέλω να σηκώσουμε και μία κούπα ως Ηράκλειο…»

Και αντίστοιχα η χειρότερη; : «Είναι όλοι αυτοί οι τελικοί που έχουμε πάει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να καταφέρουμε να πάρουμε το τρόπαιο

Μέχρι στιγμής δεν είχαμε ακούσει τίποτα για ενδεχόμενη επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ωστόσο τελευταία ακούγεται το ενδεχόμενο επιστροφής στη δράση. Υπάρχει φως στον ορίζοντα;

«Από πληροφορίες που έχουμε σίγουρο δεν είναι ακόμα τίποτα. Έχουν γραφτεί κάποιες ημερομηνίες, θέλω να πιστεύω ότι κάπου εκεί θα πάμε. Να ξεκινήσουν δειλά δειλά οι προπονήσεις τον Ιανουάριο και τα πρωταθλήματα το Φεβρουάριο, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο».

Είναι στο πλευρό του Νίκου Τζώρτζογλου τόσα χρόνια, θα ήθελα ένα σχόλιο για το ενδεχόμενο να δηλώσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΠΟ…

«Πράγματι είμαι πάρα πολλά χρόνια δίπλα στον πρόεδρο. Θεωρώ ότι τώρα πια αυτό έχει ωριμάσει δηλαδή το να βάλει υποψηφιότητα και θα είναι ευχής έργον για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν δείτε τις Γενικές συνελεύσεις που στις περισσότερες είμαι κοντά είναι ο μόνος από όλους τους παραβρισκόμενους που έχει άποψη για όλα τα θέματα και προσπαθεί με νύχια και δόντια για ένα καλύτερο αύριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εγώ θέλω να πιστεύω πως θα είναι υποψήφιος αλλά εκείνος το ζυγίζει. Έχει κάθε μέρα τηλεφωνικές επαφές από ότι ξέρω πιέζεται πάρα πολύ από πολλές ενώσεις να κατέβει και ευελπιστώ ο πρόεδρος να είναι υποψήφιος.

Όσο για τον πρόεδρο κοινής αποδοχής που ακούμε και διαβάζουμε τώρα τελευταία αυτή η ιδέα ανήκει στον Νίκο Τζώρτζογλου ο οποίος ήταν ο πρώτος παράγοντας που είχε θέσει αυτό το εγχείρημα στο τραπέζι εδώ και χρόνια».

Ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ και ποιον βλέπεις φαβορί για την άνοδο στη Γ Εθνική.

«Φαβορί δεν μπορώ να πω γιατί φέτος βλέπω ότι παρά την οικονομική δυστοκία των ομάδων ότι ενισχύθηκαν αρκετές ομάδες οπότε δεν μπορώ να χρίσω κάποιον φαβορί από την 5η αγωνιστική. Πιστεύω ότι όπως και τα τελευταία χρόνια θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με αρκετά καλά παιχνίδια, ήδη έχω παρακολουθήσει μερικά πολύ καλά σε αυτά που προλάβαμε να παίξουμε και είναι ήδη όλες οι ομάδες πολύ δυνατές».

Επίσης θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για την τηλεδιάσκεψη που έγινε με τους προέδρους των σωματείων και την Ένωση…

«Όλο αυτό το διάστημα που δεν υπάρχει ποδόσφαιρο μιλάμε καθημερινά με όλους τους ερασιτέχνες παράγοντες που μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει βοήθεια από πουθενά και κατανοούμε και συμπάσχουμε μετα προβλήματά τους. Η ΕΠΣΗ ήθελε να έχει και μία επίσημη θέση γι αυτό έγινε και τις προάλλες η τηλεδιάσκεψη και θα ακολουθήσει άλλη μία με όλους τους προέδρους, ούτως ώστε να έχουμε την επίσημη θέση τους και μαζεύοντας όλες αυτές τις απόψεις ο πρόεδρος να τις μεταφέρει στην ΕΠΟ για να δούμε τι μέλει γενέσθαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που δυστυχώς όπως βλέπουμε δεν σκύβει κανείς πάνω από αυτό».

Θα ήθελα όμως να μου πεις το δικό σου σχόλιο για τον “εσωτερικό πόλεμο” που έχει προκύψει θα μπορούσαμε να πούμε ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν στη δράση και σε εκείνους που δεν το επιθυμούν…

«Σίγουρα υπάρχει ένα θέμα εκεί ανάμεσα στους παράγοντες που θέλουν και εκείνους που δεν το επιθυμούν και μην ξεχνάμε και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι και αυτοί θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Σίγουρα είναι μία δύσκολη κατάσταση, σίγουρα όλα αυτά τα γεγονότα τα βλέπουμε πρώτη φορά οπότε θέλω να πιστεύω ότι και οι παράγοντες έχουν δίκιο καθώς έχουν βάλει τα χρήματά τους και σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο όταν ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να δούμε και τους παίκτες που είναι τόσο καιρό μακριά από τα παιχνίδια.

Και μην ξεχνάμε και τα μικρά παιδιά, διότι στο Ηράκλειο έχουμε ένα παιδικό ποδόσφαιρο που συμμετέχουν 3000 παιδιά. Πάνω από όλα είναι η υγεία όλων μας και των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά θα τα δει η Πολιτεία αλλά όπως ξέρετε δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα αν δεν πάρουμε την έγκριση από τους γιατρούς και εκεί θέλω να πιστεύω ότι θα κάτσουν όλοι στο τραπέζι. Εάν δοθεί το πράσινο φως για να ξαναξεκινήσουν τα πρωταθλήματα είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσουν με αυτή τη μορφή. Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν κάποιες ανακατατάξεις και στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.

Είναι πάρα πολύ μεγάλο το ζήτημα και δεν μπορεί να πει κάποιος με ευκολία ξεκινάμε ή δεν ξεκινάμε».

Για το γήπεδο που φτιάχνεται στο ΤΕΙ και θα φιλοξενήσει όσες ομάδες δεν έχουν έδρα, σε τι κατάσταση είναι ποτέ θα είναι έτοιμο;

«Αυτό είναι ένα όνειρο ζωής για τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ και για όλους εμάς αυτό το γήπεδο το Ενωσιακό. Έχει βρεθεί ο χώρος στα ΤΕΙ. Να αρκεστώ να πω ότι είμαστε σε καλό δρόμο χωρίς να πούμε χρονοδιαγράμματα και υποσχέσεις και ημερομηνίες. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Στόχος της Ένωσης είναι αυτό το γήπεδο να στεγαστεί τη μικτή ομάδα αλλά και να δώσει ανάσα σε όλες τις…άστεγες ομάδες ούτως ώστε κάθε χρόνο να μην τρέχουν από εδώ και από εκεί να ψάχνουν γήπεδο».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.