Εργοδότες παίρνουν πίσω το δώρο των Χριστουγέννων

Δύσκολη είναι η κατάσταση, η οποία επικρατεί στην κοινωνία, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο κάποιοι δεν δείχνουν να το συμμερίζονται αυτό. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος πολλές ήταν οι καταγγελίες που υπήρξαν και είχαν να κάνουν με την καταχρηστική συμπεριφορά των εργοδοτών, σε σχέση με το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο σύμφωνα με το νόμο οι εργοδότες ήταν υποχρεωμένοι να το καταβάλουν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Ο γραμματέας τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος μίλησε το πρωί της Τρίτης (22/12) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1, όπου και ανέφερε ορισμένα απίστευτα περιστατικά.

ADVERTISING

Όπως χαρακτηριστικά είπε υπήρχαν εργοδότες, οι οποίοι έβαλαν το πρωί της Δευτέρας (21/12) το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζομένους τους, ωστόσο λίγο αργότερα τους έστειλαν στα ΑΤΜ με συνοδεία ορισμένες φορές, προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματα, εκμεταλλευόμενοι με τον τρόπο αυτό τον φόβο της απόλυσης και της ανεργίας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως αυτό το οποίο ήταν ακόμα πιο εξοργιστικό, δεν ήταν άλλο από το ότι ορισμένοι απαιτούσαν και έπαιρναν ακόμα και το ποσό της αποζημίωσης, που είχε καταβάλει το κράτος.

ADVERTISING

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή Sdna.gr
Click to Hide Advanced Floating Content