Ο Ν. Μελισσουργάκης στο Grandsport.gr: «Ο Ηρακλής Νιπιδιτού είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου»

Έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του, στον Ηρακλή Νιπιδιτού, και ως ποδοσφαιριστής και ως παράγοντας. Εδώ και πολλά χρόνια παλεύει για το καλό της ομάδας, την οποία όπως ομολόγησε, την έχει στην καρδιά του. Ο πρόεδρος του Ηρακλή Νιπιδιτού, Νίκος Μελισσουργάκης, μίλησε στο Grandsport.gr σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο πρόεδρος του σωματείου, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του, την ενασχόληση του με το μπάσκετ, την ομάδα της αστυνομίας, τον ΟΦΗ, ενώ δεν θα μπορούσε να παραλείψει ονόματα-σημαίες για το σωματείο, όπως τόνισε, τους Στέλιο Παπαδάκη και Γιώργο Δαγκωνάκη.

Παράλληλα, μας εκμυστηρεύτηκε τους στόχους και το όραμα του για τον Ηρακλή Νιπιδιτού, μας μίλησε για το νέο προπονητή της ομάδας, τον Αντώνη Μισαργόπουλο, ενώ σχολίασε το πρωτάθλημα της Β1 ΕΠΣΗ, το οποίο το βλέπει άκρως ανταγωνιστικό.

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

«Από παιδί. Παίζω ποδόσφαιρο, μπάσκετ χρόνια από πολύ μικρός. Στο μπάσκετ επειδή είμαι συνταξιούχος αστυνομικός, είχα την ομάδα της αστυνομίας, ήμουν υπεύθυνος, παίκτης και προπονητής. Είχα βρει δικούς μου παίκτες από την αστυνομία, είχαν έρθει με μετάθεση από την Θεσσαλονίκη, όπου εκεί έπαιζαν σε ομάδες Γ Εθνικής, ήρθαν εδώ και τους πήρα στην ομάδα και στη συνέχεια έδωσα αρκετούς στο Αρκαλοχώρι.

Στο Αρκαλοχώρι έκανα μία ομάδα, ένα γυμναστήριο εδώ πέρα, με την επωνυμία και την κατέβασα στο πρωτάθλημα μπάσκετ και το πήραμε. Εγώ είμαι της άποψης να υπάρχει πειθαρχία, από εμένα που είμαι υπεύθυνος πρέπει να υπάρχει πειθαρχία. Είναι δύσκολο να πάρεις πρωτάθλημα γιατί παλεύεις με τις ομάδες του Ηρακλείου, που ήταν παλαίμαχοι του Εργοτέλη, του ΟΦΗ, «τέρατα» του μπάσκετ, ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα».

Πότε μπήκε στην ζωή σας ο Ηρακλή Νιπιδιτού;

«Ο Ηρακλής Νιπιδιτού μπήκε στη ζωή μου από τότε που κατέβηκα με μετάθεση από την Αθήνα, είχα βγάλει δελτίο στο Καστέλλι. Ήμουν πολύ καλός, είχαν γίνει και συζητήσεις να πάω στον ΟΦΗ, εγώ τότε ήμουν 15 χρονών και παίρνανε ποδοσφαιριστές. Μου είχαν πει αν θέλω να πάω στο Καστέλλι να παίξω μία σεζόν, που ήταν εκεί ο γυμναστής της ομάδας, ο Χαλαμπαλάκης. Πήγα και μετά «στράβωσαν» λίγο τα πράγματα και δεν πήγα στον ΟΦΗ. Στη συνέχεια πήγα στην αστυνομία, 18 χρονών και όταν επέστρεψα ασχολήθηκα με το τοπικό, στην αρχή ήμουν στον ΟΦΑ και μετά πήγα στο χωριό και κόλλησα».

Πότε ασχοληθήκατε διοικητικά με την ομάδα;

«Αφού σταμάτησα να παίζω ξεκίνησα να ασχολούμαι. Πριν τρία χρόνια ήμουν γενικός αρχηγός, όταν σταμάτησε ο Στέλιος Παπαδάκης από την προεδρία. Εγώ ήθελα να αλλάξω κάποια πράγματα, η ομάδα ήταν Α2 κατηγορία και έπαιρναν όλοι λεφτά, είχε πολλά έξοδα η ομάδα και προσπάθησα να το αλλάξω αυτό, ήθελα να βρω παιδιά από την γύρω περιοχή, δεν ήταν βέβαια το ίδιο επίπεδο, αλλά ήθελα μία ομάδα που να μην έχει τόσα πολλά έξοδα. Ήταν αρκετά δύσκολο και μεγάλο το πείραμα, γιατί έπρεπε να βρω ποδοσφαιριστές από χαμηλότερες κατηγορίες που δεν έκαναν στις ομάδες και να παίξουν Α2.

Εγώ έκανα μία εισήγηση στο συμβούλιο και εξήγησα πως ήταν προτιμότερο να κατέβουμε κατηγορία, ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Είχα κάνει τότε συνεργασίες και με άλλες ομάδες, με ταλαντούχα παιδιά, απλά ήταν νεαρά. Εγώ ήθελα η ομάδα να στηρίζεται από μόνη της, να μην βασίζεται σε κανέναν, αυτός ήταν ο στόχος μου, να είναι ανταγωνιστική και να στέκεται στα πόδια της».

Μιλήστε μου λίγο για το πρωτάθλημα της Β1 ΕΠΣΗ, πιστεύετε υπάρχουν φαβορί;

«Πιστεύω πως ο δικός μας όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός, υπάρχουν 4-5 καλές ομάδες, μπορεί να μη ξεκινήσανε, όπως ο Νιπιδιτός, ο ΑΟΚ, ο Κόροιβος, αυτές οι τρεις ξεκινήσανε κάνοντας πρωταθλητισμό πιστεύω, με τα ρόστερ που έχουν φτιάξει. Υπάρχουν όμως σωματεία που στηρίζονται σε μικρά παιδιά, όπως η Δόξα Ηρακλείου, μία πολύ καλή ομάδα, ανταγωνιστική, ακόμα και ο Τηγανίτης που ορισμένοι τον απαξίωναν, φαίνεται ότι δεν τους νοιάζει τόσο το αποτέλεσμα, έχει όμως πολύ καλούς παίκτες. Υπάρχουν ομάδες που μπορεί να πας στην έδρα τους και να έχεις απώλειες, δεν ξέρεις από πού μπορεί να σου έρθει…».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την φετινή σεζόν;

«Οι στόχοι είναι να έχουμε μία καλή χρονιά, με αυτό που γίνεται να είμαστε όλοι υγιείς, να περάσει αυτό με τον covid, τα παιδιά, η διοίκηση να βγουν αλώβητοι από αυτό και να έχουν μία καλή σεζόν, να το ευχαριστηθούμε και ότι βγει, δεν καιγόμαστε να ανέβει η ομάδα, θέλουμε να γίνει σωστή δουλειά και αν δεν έρθει φέτος, θα έρθει του χρόνου.

Θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω και όλους τους χορηγούς της ομάδας, καθώς φέτος που είναι μία δύσκολη χρονιά, στέκονται στο πλευρό μας και μας στηρίζουν οικονομικά».

Ποιο είναι το όραμα σας για την ομάδα;

«Εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί, το πλάνο είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν παιδιά από τον Νιπιδιτό, από τα γύρω χωριά, να έρχονται να τους βλέπουν, φίλοι, γονείς, συγγενείς και να το ευχαριστιούνται».

Τι έχει αλλάξει στην ομάδα από το παρελθόν μέχρι σήμερα;

«Εντάξει είναι διαφορετικά με τις προηγούμενες διοικήσεις, ο Γιώργος Δαγκωνάκης που ήταν τα πρώτα χρόνια και μετά ο Στέλιος Παπαδάκης, ήταν πιο ανταγωνιστικοί, είχαν ένα διαφορετικό πλάνο, όχι πως εμείς δεν έχουμε και εμείς θέλουμε να κερδίζουμε, να ανεβαίνουμε κατηγορία, αλλά το κυριότερο είναι να ευχαριστιέται ο κόσμος και τα παιδιά το ποδόσφαιρο».

Ο Στέλιος Παπαδάκης έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα του Νιπιδιτού, μιλήστε μου λίγο γι’ αυτόν…

«Ο Στέλιος, μαζί με τον Γιώργο Δαγκωνάκη, είναι οι σημαίες της ομάδας, θεωρώ πως πάνω σε αυτούς τους δύο έχει κρατηθεί η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια τους, ο Δαγκωνάκης δεν έχει φύγει ποτέ από το συμβούλιο, το ίδιο και η αείμνηστη σύζυγός του που έφυγε από την ζωή, είναι το «Α» και το «Ω» του σωματείου και ακόμα και τώρα θέλω τις συμβουλές τους, με βοηθάνε και με στηρίζουν».

Τι διαφορετικό πιστεύτε θα δούμε από το νέο προπονητή, Αντώνη Μισαργόπουλο;

«Ο Αντώνης είναι ελπιδοφόρος, γιατί προϋπήρχε στην ομάδα, την είχε ανεβάσει Α2 κατηγορία, έχει δείξει πως μπορεί να προσφέρει πολλά. Την αγαπάει την ομάδα, είναι ένας από εμάς, θα μας βοηθήσει σίγουρα και στη συνέχεια, θα έρθει και ο γιος του, ο οποίος σπουδάζει στατιστική ποδοσφαίρου στην Αθήνα, θα είναι ο βοηθός του στο σωματείο, θα κάνει την πρακτική του και θα βοηθηθούμε από δύο πλευρές και τον Αντώνη και τον γιο του.

Επίσης, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον Αντώνη, για τον θάνατο της μητέρας του, εύχομαι να βρει τη δύναμη και να προχωρήσει».

Συμφωνείτε  με την αναστολή των πρωταθλημάτων, πιστεύετε έπραξε σωστά η κυβέρνηση;

«Το κυριότερο είναι η υγεία, να είμαστε όλοι καλά, αυτό τώρα ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, το θέμα είναι πως ο αθλητισμός πρέπει να πάρει κάποια μέτρα, να συνεχιστεί, να γίνονται κάποιες προπονήσεις, έστω και με πιο αυστηρά μέτρα».

Τι σημαίνει για εσάς ο Ηρακλής Νιπιδιτού;

«Για εμένα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου, δηλαδή την αγαπάω την ομάδα, την έχω στην καρδιά μου, είναι η ομάδα που έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου, σημαίνει πολλά η φανέλα και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν. Πολλά άτομα που έχουμε παίξει μαζί, όλοι αυτοί είναι μία οικογένεια, όλοι όσοι έχουν περάσει, είναι η μισή μου ζωή, τα πάντα για μένα και εγώ το μόνο που θέλω είναι να βάλω ένα λιθαράκι στο σωματείο, να το πάω ένα βήμα παραπάνω».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.