Γ. Παναγιωτάκης: «Τα παιδιά που θέλουν να αθληθούν, γιατί να τα σταματήσουμε;»

Ιδιαίτερα αρνητικός ως προς την επιθυμία της πλειοψηφίας των ομάδων της Α1 και Α2 ΕΠΣΗ, εμφανίστηκε με δήλωσή του, ο προπονητής των Νέων Αλμυρού, Γιώργος Παναγιωτάκης, θέτοντας σημαντικά ερωτήματα ως προς το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ο ίδιος, στη δήλωση του, κάνει λόγο για προέδρους που δεν θέλουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα για οικονομικούς λόγους, τους οποίους μπορούν να σεβαστούν, όμως αναρωτιέται τι θα γίνει με τα παιδιά μικρότερων ηλικιών, που τους ενδιαφέρει να αθληθούν και όχι να πάρουν χρήματα.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στα… πρωτόκολλα του Αυγούστου που όπως αναφέρει κανένας δεν τα τήρησε και εξέφρασε την άποψη του πως θα πρέπει να αγωνιστούν και να αθληθούν όσοι πραγματικά το θέλουν και το κάνουν ανεξαρτήτως χρημάτων.

Στη δήλωση του, τόνισε: «σίγουρα ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και προέδρους που επενδύουν χρήματα σε αυτό, να μην θέλουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα για οικονομικούς λόγους και μπορούμε αυτό να το σεβαστούμε. Είναι φυσιολογικό, γιατί δεν έχουν έσοδα. Εμείς όμως που ασχολούμαστε με ποδοσφαιριστές οι οποίοι αυτό που κάνουν, το κάνουν γιατί το θέλουν και το αγαπάνε, γιατί να σταματήσουμε;

Τα παιδιά και εννοώ τις μικρές ηλικίες, θέλουν να αθληθούν, γιατί να τα σταματήσουμε; Ποιος ο λόγος που πρέπει να σταματήσουν πρωταθλήματα, στα οποία συμμετέχουν παιδιά; Υπάρχουν ομάδες, που θέλουν να προπονηθούν και περιμένουν πως και πως να λιγοστεύουν τα μέτρα και εμείς θα κρίνουμε εάν και εφόσον θα αγωνιστούμε; Θέλουμε ή δεν θέλουμε να ξαναμπούμε σε διαδικασία επανένταξης στη φυσιολογική μας ζωή;

Γνώμη μου είναι πως πρέπει να αγωνιστούν και να προπονηθούν όσοι πραγματικά το θέλουν και το κάνουν ανεξαρτήτως χρημάτων. Πρωτόκολλα υπήρχαν και τον Αύγουστο, δεν είδα κανέναν να τα τηρήσει, μην λέμε τα πράγματα όπως μας συμφέρει να τα πούμε. Θα μπορούσαν εύκολα να βρουν λύση, όπως να προτείνουν στους ποδοσφαιριστές να παίξουν χωρίς χρήματα, αυτή άλλωστε είναι και η έννοια του ερασιτεχνικού, που οι ίδιοι το έχουν κάνει ουσιαστικά επαγγελματικό και τώρα αρνούμενοι να τηρήσουν τις συμφωνίες που οι ίδιοι έχουν κάνει, ζητάνε τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Δε νομίζω πως έτσι θα λυθεί το πρόβλημα. Νομίζω ότι υπάρχουν λύσεις, αρκεί όλοι να σκεφτούν ψύχραιμα και να κάτσουν στο τραπέζι να βρουν λύσεις. Οι κύριοι που αποφάσισαν να μας κλείσουν για το καλό μας εάν μας ανοίξουν πιστεύω να το δεχτούμε με όρεξη».