Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης που θα υπογράφεται πριν τον εμβολιασμό

Τα 1.088 εμβολιαστικά κέντρα προετοιμάζονται ενόψει του εμβολιασμού στην Ελλάδα, ο οποίος μπορεί να ξεκινήσει και πριν τα Χριστούγεννα.

Ήδη σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα έχει σταλεί από το βράδυ της Δευτέρας το εγχειρίδιο των 64 σελίδων για τον εμβολιασμό.

Στα παραρτήματα του εγχειριδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώνει κάθε πολίτης πριν να του χορηγηθεί το εμβόλιο αλλά και ένα έντυπο συναίνεσης «μετά από ενημέρωση για ενήλικες μη δυνάμενους να παράσχουν προφορική συγκατάθεση».

ADVERTISING

Στο ερωτηματολόγιο οι πολίτες θα καλούνται να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, αν έχουν κάποια γνωστή αλλεργία, αν είχαν κάποια σημαντική αντίδραση μετά από εμβολιασμό και αν έχουν διαγνωστεί με Covid-19.

Στις 64 σελίδες του εγχειριδίου περιγράφονται κατά κεφάλαια τα συμπτώματα, η διάγνωση και η αντιμετώπιση της covid-19, οι ομάδες που θα πρέπει να εμβολιαστούν, τα διαθέσιμα εμβόλια, η αποθήκευση, η μεταφορά και η διάθεσή τους, το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο και η διαδικασία εμβολιασμού, οι ανεπιθύμητες ενέργειες και η αντιμετώπιση σφαλμάτων κατά τη χορήγηση των εμβολίων.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή newsbomb.gr
Click to Hide Advanced Floating Content