Κυπελλούχος ΕΠΣ Ρεθύμνου ο Ερμής Ζωνιανών (pics)

Ένα γκολ ήταν αρκετό για τον Ερμή Ζωνιανών, για να επικρατήσει στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ρεθύμνου. Κυπελλούχος ΕΠΣΡ και πάλι έπειτα από τέσσερα χρόνια ο Ερμής Ζωνιανών.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Επισκοπής, χωρίς τη παρουσία θεατών, μετά και τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον θεσμό του πρωταθλήματος, που είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του παιχνιδιού στο 62ο λεπτό.

Ερμής Ζωνιανών: Πανηγυρισμοί μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου (vid)

ADVERTISING

Στο αγωνιστικό τώρα σκέλος, ο Αστέρας Περάματος, είχε ένα γεμάτο 12λέπτο, δημιουργώντας καλές στιγμές μπροστά από την εστία των Ζωνιανών, με χαρακτηριστικότερη όλων το διπλό δοκάρι στο 5’ με τον Μυρθιανό.

Στο 15’ ο Ερμής «γύρισε τον διακόπτη» και μετά από μπαλιά του Ζερβού, ο Ρουμπάκης προσπάθησε να πλασάρει τον Νικηφόρο αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρι και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ρουμπάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, πλάσαρε, αλλά πέρασε ένα μέτρο μακριά από την εστία.

ADVERTISING

Ο Ερμής Ζωνιανών συνέχισε να απειλεί όπως και στο 22’ με τον Ρουμπάκη να «χορεύει» με τη μπάλα και να σουτάρει στη κίνηση, αλλά ο Νικηφόρος απέκρουσε με δυσκολία.

Στο 33’ σημειώθηκε το γκολ που έκρινε όπως αποδείχθηκε το νικητή του παιχνιδιού αλλά και τον τίτλο, ο Κασαπάκης μπήκε μέσα στη περιοχή, απέφυγε με ωραία προσποίηση έναν αντίπαλο και με εξωτερικό πλασέ έκανε το 1-0.

Το 1-0 έδωσε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Χωματά, με τον Κασαπάκη να αναγκάζει τον Νικηφόρο σε δύσκολη επέμβαση και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, ο Κασαπάκης καταδιωκόμενος από τον Κουδουνάκη, έπεσε στη περιοχή, αλλά δεν δόθηκε κάποια παράβαση.

ADVERTISING

Στην επανάληψη, ο Αστέρας έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, τόσο με τον Αντιασβίλι όσο και με τον Ρηγάκη, χωρίς επιτυχία όμως, ενώ στο 80’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για γκολ, με τον Σπανουδάκη να δίνει παράλληλα όμως εκεί δεν μπόρεσε κανένας να «σπρώξει» τη μπάλα με πορεία προς την εστία.

Ο Ερμής απείλησε στο 89’ με τον Κιόρι που σούταρε με δύναμη, αλλά οι αμυντικοί απομάκρυναν, σώζοντας την εστία τους και στο φινάλε ο Αστέρας προσπάθησε πάλι να πιέσει με στατικές φάσεις, αλλά αυτό συνέβη με την πίεση του χρόνου και του αποτελέσματος, κάτι που δεν επέτρεπε την καθαρή επιλογή.

Ερμής Ζωνιανών: Κασσωτάκης Μ-Α, Ζερβός, Κασαπάκης Ε., Σκουτέλης, Γεμιστός, Ξηρός, Χριστοδούλου, Θόρια (79′ Κιόρρι), Λυκούδης (60′ Ζερβός Μ,), Ρουμπάκης (71′ Χιώτης), Βελιβασάκης.

ADVERTISING

Αστέρας Περάματος: Νικηφόρος, Κουδουνάκης (82′ Σπανουδάκης Μ.), Μεταξάκης, Αντιασβίλι, Μουσκάι, Δροσάκης, Ρηγάκης, Τουρνάκης, Σπανουδάκης, Μυρθιανός (73′ Παπαγιαννάκης), Νι. Νύκταρης (63′ Μοσχονάς).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ