Με νίκη έκλεισαν στην Κρήτη τα Χανιά – Σε δύσκολη θέση ο ΟΦΙ

Τα Χανιά ήταν ο μεγάλος νικητής στο κρητικό ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής της Super League 2, επικρατώντας του ΟΦΙ με 2-0. Σε δύσκολη θέση η ομάδα της Ιεράπετρας, που θα παίξει με την Ζάκυνθο την τελευταία αγωνιστική τα “ρέστα” της για παραμονή στην κατηγορία.

Στο 11′ καταγράφηκε η πρώτη φάση για τα Χανιά, καθώς μετά από σέντρα του Φομπί, ο Βάρκας πήρε την κεφαλιά, με τον Κοντοέ να βάζει την προβολή και τον Καραγκιόζη να μπλοκάρει. Στο 20′ απείλησε ο ΟΦΙ, όταν από κόρνερ του Κατάλντι, ο Τορίμπιο οριακά δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και πέρασε παράλληλα από την εστία του Κουτζαβασίλη. Ο καλός ρυθμός στο παιχνίδι συνεχίστηκαν με τις δύο ομάδες να απειλούν στο 24′ και στο 28′ με μακρινά σουτ.

Στο 35′ ο ΟΦΙ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν από πολύ καλό σουτ του Κατάλντι από πλάγια θέση, ο Κουτζαβασίλης κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακή απέκρουση. Και στο 45′ τα Χανιά άνοιξαν το σκορ. Από γύρισμα του Τορίμπιο ο Μπαΐροβιτς πήρε την μπάλα προχώρησε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

ADVERTISING

Στην επανάληψη τα Χανιά μπήκαν δυνατά και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες ο Μπαΐροβιτς και Παντεκίδη. Τα Χανιά είχαν την υπεροχή και στο 63′ έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Τριανταφυλλάκο. Σέντρα του Βασιλόγιαννη, σουτ στην κίνηση του Τριανταφυλλάκου αποκρούει ο Καραγκιόζης, προβολή του Τριανταφυλλάκου ο Καραγκιόζης σώζει με το πόδι και στη συνέχεια μπλοκάρει.

Στο 83΄τα Χανιά “κλείδωσαν” την νίκη, όταν από εξαιρετική πάσα του Μπαΐροβιτς ο Βασιλόγιαννης πλάσαρε ιδανικά για το 2-0.

Με αυτήν την νίκη παρέμειναν τα Χανιά στην πρώτη πεντάδα και συγκεκριμένα στην 4η θέση με 55 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΙ βρίσκεται σε γκρουπ πέντε ομάδων που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία στο φινάλε του πρωταθλήματος την 1η Μαΐου, κρατώντας πάντως την τύχη στα χέρια του, αντιμετωπίζοντας την υποβιβασμένη Ζάκυνθο στην τελευταία αγωνιστική στο “Βουζουνεράκειο”.

ADVERTISING

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Φόμπι (74′ λ.τρ. Καψάλης), Ζιούλης, Παντεκίδης, Καμαρά, Παναγιωτούδης, Μασούρας (56′ Τριανταφυλλάκος), Κάρλος (74′ Βασιλακάκης), Βασιλόγιαννης, Βάρκας (68′ Τσαμούρης), Μπαΐροβιτς.

ΟΦ Ιεράπετρας (Στάικος Βεργέτης): Καραγκιόζης, Ζήσης, Κοντοές, Τορίμπιο (46′ Μπενίτες), Ντι Λορέντσο (52′ Ντέτλερ), Κατάλντι, Καλλιτσουνάκης (46′ Μεσίντορο), Λεμονής, Μούλερ (64′ Χιμένες), Αντερέγκεν, Βουό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ