Κύπελλο ΕΠΣΗ: ΠΟΑ-Ανθεστίων και Αλμυρός-Πόρος στα ημιτελικά

Στο μεζεδοπωλείο «Το Κολωνάκι» (Μπολιός) στον Κρουσώνα, διεξήχθη η κλήρωση του Final Four του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ηρακλείου, με το ντέρμπι ανάμεσα στον Αλμυρό και τον Πόρο να ξεχωρίζει, ενώ ο Ανθεστίων, θα έχει δύσκολο έργο, απέναντι στον ΠΟΑ, κυνηγώντας την υπέρβαση και την πρόκριση στον τελικό. 

Όπως αποφασίστηκε οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 15:00 και στις 18:00 προκειμένου οι φίλαθλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα παιχνίδια, με τον τελικό να διεξάγεται στον Κρουσώνα.

Βάσει του αρχικού προγραμματισμού, οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στην Τύλισο και στο Γάζι, όμως αυτό ίσως διαφοροποιηθεί και να γίνουν όλες οι αναμετρήσεις στο γήπεδο του ΠΑΟ Κρουσώνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Τα επόμενα 24ώρα, αναμένεται να γίνουν αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες γνωστές και οι τελικές αποφάσεις, με την ΕΠΣΗ να δίνει την δυνατότητα στις ομάδες να εξετάσουν το ενδεχόμενο κατάργησης της παράτασης στα ημιτελικά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, ενώ βάσει προκήρυξης ο τελικός δεν έχει παράταση, αλλά ακολουθεί αμέσως, η διαδικασία των πέναλτι, σε περίπτωση ισοπαλίας.

Τα… ανοιχτά ζητήματα, είναι οι έδρες των αγώνων των ημιτελικών, οι αλλαγές στην ώρα έναρξης των αγώνων των ημιτελικών (αντί για 15:00 να γίνει 15:30) αλλά και η κατάργηση της παράτασης, όπως προαναφέρθηκε.

Επιπλέον, τα επόμενα 24ώρα αναμένεται να γίνονται σταδιακά γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του Final Four, που θα αποτελέσει… γιορτή για τον αθλητισμό με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μποκέα και τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου, να προαναγγέλλουν σημαντικά αλλά και εντυπωσιακά event.

Τα ζευγάρια στους ημιτελικούς (14/4): 

  • ΠΟΑ-Ανθεστίων
  • Αλμυρός-Πόρος

Το GRANDSPORT, κατέγραψε όλα όσα έγιναν στη διαδικασία της κλήρωσης. 

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία, κάνοντας λόγο για μία ιστορική στιγμή, ενώ αναφέρθηκε στο πως αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο τελικός στον Κρουσώνα. «Το FINAL FOUR θα είναι μία ιδιαίτερη διοργάνωση», αυτό υποστήριξε ο Νίκος Τζώρτζογλου κατά τη τοποθέτησή του, προσθέτοντας «θα είναι αρκετά εντυπωσιακό».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο οικοδεσπότης της κλήρωσης αλλά και του τελικού, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Κώστας Μπουμάκης. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έκανε λεπτομερή αναφορά στη διοργάνωση, συγχαίροντας τις ομάδες για την επιτυχία τους να φτάσουν μέχρι το Final Four, ενώ αναφέρθηκε και στη βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, αλλά και στη συμβολή του Δήμου Μαλεβιζίου αλλά και προσωπικά του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα.

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Δευκαλίων Στειακάκης νοσεί από κορωνοϊό και για τον λόγο αυτό, δεν βρίσκεται στον χώρο της κλήρωσης, ενώ έστειλε τον δικό του χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μεγάλη μας τιμή ως Δήμος, δεν είναι λέξη κλισέ, ούτε τυπική έκφραση, είναι τιμή για το Μαλεβίζι να φιλοξενεί μία τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση, είναι τιμή για το Μαλεβίζι, να φιλοξενεί σ’ ένα από τα δημοτικά του γήπεδα που αποτελεί στολίδι και συμμετέχουν ομάδες του Δήμου μας και είναι τιμή να σας έχουμε και τις υπόλοιπες ομάδες εδώ και να προάγουμε τον αθλητισμό, για το κοινό καλό του αθλητισμού.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Τζώρτζογλου για την εμπιστοσύνη. Ο Δήμος Μαλεβιζίου, δεν ξεκίνησε χθες, προφανώς οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές βοήθησαν τον αθλητισμό, εμείς από τη μεριά μας, μέσα σε δύο χρόνια πανδημίας, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία, να χτίσουμε σ’ ότι καλό έγινε και να βελτιώσουμε ατέλειες και να βελτιώσουμε τις υποδομές μας και να δώσουμε χώρο στους ανθρώπους της περιοχής και τους αθλητές να αναπτυχθούν γύρω από τον αθλητισμό, που για εμάς είναι αθλητισμός-πολιτισμός». 

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, διευκρίνισε πως σε περίπτωση κληρώσεως ζευγαριού Αλμυρός-ΠΟΑ θα διεξαχθεί στον Κρουσώνα, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα, λόγω των τεταμένων σχέσεων των φίλων των δύο ομάδων, με τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων. Αυτή η απόφαση πάρθηκε, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της διοργάνωσης, καθώς ο Κρουσώνας διαθέτει δύο διαφορετικές κερκίδες όπου μπορούν να φιλοξενήσουν τους φίλους και των δύο ομάδων, ενώ διευκρινίστηκε επίσης, πως ο ΠΟΑ δεν θα αγωνιστεί στο γήπεδο του Αλμυρού, στο Γάζι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Κώστας Μπουμάκης, έδωσε αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους των ομάδων. Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω άρθρο: 

Τα δώρα του Μπουμάκη…

ΠΟΑ, Αλμυρός, Πόρος και Ανθεστίων, οι φιναλίστ της παράτασης, ερωτήθηκαν για πιθανή απόφαση μη διεξαγωγής παράτασης στους ημιτελικούς -όπως ισχύει και στον τελικό- προκειμένου να αποφευχθεί ο χρόνος της παράτασης. Οι ομάδες θα πρέπει να αποφασίσουν και να στείλουν εγγράφως την απάντησή τους στην Ένωση έως και αύριο.

Ο πρόεδρος του Αλμυρού Γιάννης Μαυράκης, ευχαρίστησε τον ΠΑΟΚ, τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου αλλά και την ΕΠΣΗ, ενώ ευχήθηκε σε όλες τις ομάδες, καλή επιτυχία, ενώ στη συνέχεια ο Φίλιππος Ρουμπάκης γενικός αρχηγός του ΠΟΑ ευχήθηκε η διοργάνωση αυτή να είναι η απαρχή για να διεξάγονται όλα τα παιχνίδια βάσει του ευ αγωνίζεσθε.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με τη διαδικασία, ενώ στο τραπέζι “πέφτουν” προτάσεις για τη διεξαγωγή όλων των αγώνων στο γήπεδο του Κρουσώνα. Έως αύριο θα παρθεί η απόφαση αναφορικά με τη διαδικασία της παράτασης και εάν αυτή θα καταργηθεί στους ημιτελικούς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου κ. Βαγγέλης Πετούσης ευχαρίστησε τον ΠΑΟΚ και τον Κώστα Μπουμάκη για τη φιλοξενία, όπως επίσης και τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου. Προχωράει η διαδικασία της κλήρωσης…

Βάσει προγράμματος το ένα παιχνίδι θα διεξαχθεί την Πέμπτη 14/4 στις 15:00 και το δεύτερο παιχνίδι στις 18:00, προκειμένου να μπορέσει ο φίλαθλος κόσμος να παρακολουθήσει και τα δύο παιχνίδια. Οι ομάδες ζητούν το παιχνίδι αντί για 15:00 να διεξαχθεί στις 15:30, ενώ επιμένουν οι ομάδες όλα τα παιχνίδια να διεξαχθούν στον Κρουσώνα! Η τελική απόφαση θα παρθεί τις επόμενες ώρες.

Ξεκίνησε η διαδικασία, με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα να κάνει το ξεκίνημα.

Τα ζευγάρια: 

ΠΟΑ-Ανθεστίων

Αλμυρός-Πόρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P