«Κυρίαρχη» η Μικτή Κ15 του Ηρακλείου κόντρα στο Λασίθι

Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση η Μικτή Κ15 του Ηρακλείου επικράτησε με 4-1 του Λασιθίου για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Κρητικού Ομίλου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, τερματίζοντας στην 1η θέση!

Το Ηράκλειο είχε την απόλυτη υπεροχή στην αναμέτρηση από τα πρώτα κιόλας λεπτά, καθώς μπήκε πολύ δυνατά δημιουργώντας δύο πολύ καλές στιγμές με τους Τσαγκαράκη και Μαυρογιαννάκη!

Τελικά το γκολ ήρθε μόλις στο 13ο λεπτό όταν ο Μαυρογιαννάκης με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βουζουνεράκη και έκανε το 1-0!

ADVERTISING

Η ομάδα του Λευτέρη Αθανασάκη συνέχισε την πίεσή της και δημιούργησε αρκετές καλές στιγμές με τους Τσαγκαράκη, Μαυρογιαννάκη, Χότζα και Ζαμπετάκη, ωστόσο ο χρόνος κυλούσε χωρίς να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα για να «καθαρίσει» το παιχνίδι!

Τελικά το 2ο τέρμα ήρθε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Παπαδάκης έκανε την σέντρα με τον Χότζα να κατεβάσει και να πλασάρει σωστά για το 2-0 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους!

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε με το Ηράκλειο να έχει την υπεροχή και να ψάχνει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 47΄ μάλιστα οι γηπεδούχοι μετά από μία εξαιρετική σέντρα του Λυρώνη από τα δεξιά, ο Τσαγκαράκης με υπέροχη κεφαλιά στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-0!

ADVERTISING

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με το Ηράκλειο να έχει την κατοχή και να απειλεί σε κάποιες περιπτώσεις με τους Ζαμπετάκη και Μαυρογιαννάκη!

Τελικά λίγο πριν το τέλος το Λασίθι κατάφερε να σκοράρει με τον Κατρίνη να πλασάρει σωστά για το 3-1! Το Ηράκλειο ωστόσο δεν πτοήθηκε και στην τελευταία φάση του αγώνα σκόραρε για 4η φορά, αυτή τη φορά με τον Κωστάκη να πλασάρει εύστοχα για το 4-1 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι το Ηράκλειο έκλεισε με μία ακόμα νίκη τις υποχρεώσεις του στον Κρητικό Όμιλο, και με 16 βαθμούς τερμάτισε στην πρώτη θέση, έχοντας απολογισμό 5 νίκες και μία ισοπαλία!

ADVERTISING

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηράκλειο: Σταματάκης(40΄ Χαχλιουτάκης), Λυρώνης, Παπαδάκης, Φαϊτάκης, Κουγιός(52΄ Τζιράκης), Μαυρογιαννάκης, Ζερβουδάκης(61΄ Κούκος), Σκαπέρδας, Κωστάκης, Χότζα(52΄ Βιδάκης), Τσαγκαράκης(52΄ Ψιμόπουλος)

Λασίθι: Βουζουνεράκης, Χατζιράι, Παπαχατζάκης, Αναγνωστόπουλος, Κράστα(52΄ Σκουλάς), Ριτσάκης, Στρατάκης, Βόκολος(52΄ Γιακίνι), Γιακουμάκης, Φουντουλάκης(34΄ λ.τ. Στεφανάκης), Κατρίνης

ADVERTISING

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Τέλος στο παιχνίδι! Το Ηράκλειο έφτασε την 5η του νίκη σε 6 αγώνες επικρατώντας με 4-1 του Λασιθίου!

80΄ Γκοοοολ για το Ηράκλειο! Ο Κωστάκης βρέθηκε απέναντι από την αντίπαλη εστία και με ωραίο πλασέ έκανε το 4-1!

78΄ Γκολ για το Λασίθι. Μετά από ενέργεια από τα δεξιά ο Κατρίνης με πλασέ στη γωνία μείωσε το σκορ σε 3-1!

75΄ Μακρινό σουτ του Μαυρογιαννάκη, η μπάλα έξω.

73΄ Σουτ του Ζαμπετάκη στην κίνηση η μπάλα άουτ.

68΄ Πρώτο σουτ στο παιχνίδι για το Λασίθι με τον Στρατάκη να δοκιμάζει τα πόδια του από μακριά, μπλόκαρε ο Χαχλιουτάκης.

67΄ Δεν έχει απειληθεί σε καμία στιγμή του αγώνα το Ηράκλειο, που έχει την κυριαρχία στο παιχνίδι.

61΄ Αλλαγή για το Ηράκλειο! Ο Κούκος αντί του Ζερβουδάκη.

58΄ Κεφαλιά του Κωστάκη η μπάλα λίγο έξω.

54΄ Δοκάρι για το Ηράκλειο, μετά από σέντρα ο Φαϊτάκης έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι!

52΄ Διπλή αλλαγή για Λασίθι! Κράστα και Βόκολος πέρασαν εκτός στη θέση τους οι Γιακίνι και Σκουλάς.

51′ Τριπλή αλλαγή για το Ηράκλειο. Ψιμόπουλος, Τζιράκης και Βιδάκης αντί των Χότζα, Τσαγκαράκη και Κουγιό!

47΄ Γκοοοοολ για το Ηράκλειο! Ο Λυρώνης έκανε μία εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Τσαγκαράκης με υπέροχη κεφαλιά στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0!

46΄ Απίθανη ατομική ενέργεια από τον Ζερβουδάκη που πέρασε δύο αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κόντραρε και ο γκολκίπερ μπλόκαρε τη μπάλα.

41΄ Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος.

Αλλαγή για το Ηράκλειο. Ο Χαχλιουτάκης στη θέση του Σταματάκη.

Ημίχρονο στο Ατσαλένιο! Ηράκλειο-Λασίθι 2-0!

40΄ Γκοοοοολ για το Ηράκλειο! Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Παπαδάκης έκανε μία σέντρα από αριστερά και ο Χότζα αφού κατέβασε τη μπάλα τελείωσε τη φάση σωστά για το 2-0!

34΄ Αλλαγή για το Λασίθι, ο Στεφανάκης αντί του Φουντουλάκη λόγω τραυματισμού.

31′ Ωραία ενέργεια και σουτ του Τσαγκαράκη η μπάλα λίγο έξω.

27΄ Ο Μαυρογιαννάκης εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ.

Μικρή διακοπή για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές!

23΄ Μεγάλη ευκαιρία για το Ηράκλειο, μετά από μπαλιά του Τσαγκαράκη, ο Ζερβουδάκης κατέβασε τη μπάλα και πλάσαρε ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το τέρμα.

20′ Μονόλογος το πρώτο 20λεπτο για το Ηράκλειο που προηγείται απόλυτα δίκαια, ενώ θα μπορούσε να έχει φτάσει και σε δεύτερο γκολ.

18΄ Δυνατό σουτ του Ζαμπετάκη, απέκρουσε δύσκολα το τέρμα.

17΄ Μακρινό σουτ του Χότζα, εύκολα ο Βουζουνεράκης.

14΄ Νέα ευκαιρία για το Ηράκλειο, μετά από μία βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Τσαγκαράκης έπιασε μία κεφαλιά προ του γκολκίπερ που έκανε κακή έξοδο, ωστόσο οι αμυντικοί έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

13΄ Γκοοοοολ για το Ηράκλειο! Εξαιρετικό σουτ του Μαυρογιαννάκη έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

12΄ Δυνατό σουτ του Τσαγκαράκη εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Λασιθίου.

10΄ Δυνατό σουτ του Μαυρογιαννάκη απέκρουσε δύσκολα το τέρμα.

8΄ Μπήκε δυνατά το Ηράκλειο που πατάει καλύτερα σε αυτά τα πρώτα λεπτά.

4΄ Σουτ του Ζαμπετάκη από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ.

1΄ Ξεκίνησε το παιχνίδι.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προπονητή της Μικτής Κ15 του Λασιθίου κ. Δρακωνάκη που “έφυγε” από τη ζωή.

Έγιναν γνωστές οι 11άδες των δύο ομάδων:

Ηράκλειο: Σταματάκης(40΄ Χαχλιουτάκης), Λυρώνης, Παπαδάκης, Φαϊτάκης, Κουγιός(52΄ Τζιράκης), Μαυρογιαννάκης, Ζερβουδάκης(61΄ Κούκος), Ζαμπετάκης, Κωστάκης, Χότζα(52΄ Βιδάκης), Τσαγκαράκης(52΄ Ψιμόπουλος)

Λασίθι: Βουζουνεράκης, Χατζιράι, Παπαχατζάκης, Αναγνωστόπουλος, Κράστα(52΄ Σκουλάς), Ριτσάκης, Στρατάκης, Βόκολος(52΄ Γιακίνι), Γιακουμάκης, Φουντουλάκης(34΄ λ.τ. Στεφανάκης), Κατρίνης

Σε περίπου 20 λεπτά η σέντρα στην αναμέτρηση.

Έτσι το σημερινό παιχνίδι για την ομάδα του Λευτέρη Αθανασάκη είναι βαθμολογικά αδιάφορο, ωστόσο πρόκειται για ένα καλό τεστ πριν τα παιχνίδια για τη νοκ-άουτ φάση του θεσμού!

Η Κ15 του Ηρακλείου μετά την χορταστική ισοπαλία στα Χανιά (3-3) βρίσκεται στο +3 επί των Χανίων που είναι δεύτερα εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στον όμιλο, καθώς ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο παιχνίδι με το Λασίθι υπερτερεί των Χανίων ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ