Ανακοινώνει παράταση του lockdown ο Μητσοτάκης: Οι ημερομηνίες για την επιστροφή

Το νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τέλος της εβδομάδας θα περιλαμβάνει παράταση lockdown και άρση περιορισμών.

Παράταση στην παράταση αναμένεται να πάρει το δεύτερο lockdown που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Κάτι που αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα και της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναμενόταν την προηγούμενη εβδομάδα και υπήρχε η εκτίμηση πως θα περιελάμβανε την σταδιακή άρση των μέτρων από τις 7 Δεκεμβρίου, μετατέθηκε για αυτή την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει οτι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει… επιστροφή για κάποιες κατηγορίες από Δευτέρα. Ούτε καν για τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που αναμένεται να ανοίξουν την… αυλαία.

ADVERTISING

Όλα δείχνουν οτι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown για μία εβδομάδα, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα, να μειωθούν οι διασωληνωμένοι που εδώ και πολλές μέρες δεν λένε να ξεκολλήσουν από το 600 και να υπάρξει επιτέλους αποσυμπίεση από το ΕΣΥ.

Παράλληλα, αναμένεται να γνωστοποιήσει ποιες κατηγορίες θα επανέλθουν σε μίας μορφής κανονικότητα και πότε, με την πιθανή ημερομηνία που παίζει αυτή τη στιγμή ως αφετηρία να είναι η 14η Δεκεμβρίου.

Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από το πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα, καθώς αν δεν υπάρξει μείωση, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

ADVERTISING

Στην κυβέρνηση όμως αισιοδοξούν πως όντως θα υπάρξει και πως θα μπορέσουν να γνωστοποιήσουν έναν οδικό… χάρτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει σχολεία και καταστήματα σε πρώτη φάση.

Πάντως αν η κατάσταση είναι τέτοια που δεν επιτρέψει το άνοιγμα των σχολείων στις 14/12, τότε θα πάμε για μετά τα Χριστούγεννα, καθώς δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν για λιγότερες από δύο εβδομάδες κανονικών μαθημάτων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή gazzetta.gr
Click to Hide Advanced Floating Content