Δήμος Χερσονήσου: Οι… άτακτοι ξαναδίνουν ζωή σε… πλημμυρισμένα παιδικά δωμάτια

Μέσα σε ένα βράδυ, είδαν το σπίτι τους να καταστρέφεται, ό,τι έφτιαξαν με κόπο αλλά και όνειρα πνίγηκαν στη βροχή, το κύμα και τη λάσπη.

Κάτοικοι του Δήμου Χερσονήσου συνεχίζουν να μετρούν πληγές από την κακοκαιρία, κάποιοι δεν έχουν ακόμα καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους ενώ άλλοι φοβούνται ακόμα και τις ψιχάλες. Μία περίοδο που τα περισσότερα σπίτια ντύνονται γιορτινά, γεμίζουν φωτάκια και Άγιους Βασίληδες, κάποιοι δεν ξέρουν αν τα καταφέρουν να κάνουν αλλαγή της χρονιάς στα σπίτια τους.

Συμπαραστάτη στην προσπάθεια να στήσουν και πάλι τις ζωές τους βρήκαν το Εθελοντικό Σωματείο ΑΤΑΧΤΟΙ που ξεκίνησε καμπάνια για να ανακαινίσει παιδικά δωμάτια οικογενειών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

ADVERTISING


Πολλές οικογένειες είδαν το νερό στο σπίτι τους να φτάνει ως το ταβάνι, χρειάζεται ανανέωση του ηλεκτρολογικού τους εξοπλισμού αλλά και τα πλακάκια θα θέλουν αντικατάσταση.
Ο κ. Σαράντης Σιμάκης, από το Σωματείο, αναφέρει στην “Π” πως οι οικογένειες είναι από τις περιοχές των Γουβών και των Γουρνών, η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με την ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου.

Ο κ. Σαράντης Σιμάκης

ADVERTISING

Στόχος είναι μέσα από την καμπάνια που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, ως τα Χριστούγεννα να είναι έτοιμα τα παιδικά δωμάτια και, αν υπάρχει περιθώριο, να καλυφθούν και άλλες ανάγκες των πληγέντων.

Σε δεύτερο χρόνο, θα επιχειρηθεί να βοηθηθούν και οικογένειες που δεν έχουν παιδιά αλλά είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Ήδη, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια, επιχειρηματίες προσφέρουν προϊόντα που μπορούν σε χαμηλές τιμές, εθελοντές δίνουν το “παρών”, προχωρούν σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ξενοδόχος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να βοηθήσει ενώ μία σημαντική δωρεά ήρθε από την ομογένεια, προσφέρθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ από την Στουτγκάρδη.

 

ADVERTISING

Η καμπάνια

“Όλοι μαζί γινόμαστε ένα, με δύναμη την αλληλεγγύη και τη βοήθεια όλων μας, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας”, είναι το μήνυμα που στέλνει το Σωματείο.

Τα μέλη του εξηγούν πως “ξεκινάμε με στόχο να ανακαινίσουμε τέσσερα παιδικά δωμάτια και ευχή μας είναι να καταφέρουμε, με την βοήθειά σας, να ανακαινίσουμε όσα περισσότερα γίνεται. Στα παιδικά δωμάτια θα κάνουμε πλήρη ανακαίνιση, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουμε τα σπίτια των οικογενειών με είδη που σχετίζονται με βασικές ανάγκες και καταστράφηκαν από την πλημμύρα, όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές.

ADVERTISING

Πιο αναλυτικά, θα στηρίξουμε τέσσερις οικογένειες, μία πενταμελή και τρεις τριμελείς, με μικρά παιδιά που τα σπίτια τους βρίσκονται στις περιοχές των Γουβών και Γουρνών και έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, έχοντας χάσει ολόκληρη την περιουσία τους.

Οι άνθρωποι στα συγκεκριμένα σπίτια βίωσαν κάτι που πραγματικά κανένας μας δεν θα ήθελε να το ζήσει και ευτυχώς δεν υπήρχε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ούτε το 1/10 από αυτά που είδαμε όταν πήγαμε μετά τις πλημμύρες δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που ήταν τα σπίτια πριν τις καταστροφικές πλημμύρες.

Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε ένα και να καταφέρουμε να επιστρέψει σε αυτούς τους ανθρώπους και τις μικρές ψυχές το χαμόγελο και η ηρεμία.

Δεν έχει σημασία ποσό μεγάλη είναι η βοήθεια που θα δώσετε, σημασία έχει ότι βοηθάτε !!! Σας θέλουμε στο πλευρό μας και να γίνεται και εσείς κομμάτι της προσπάθεια μας, βάζοντας και εσείς δικό σας λιθαράκι.

To Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο Χερσονήσου, δεν θα μπορούσε να μην ευαισθητοποιηθεί και να μη λάβει μέρος στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών στα σπίτια των πληγεισών οικογενειών. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία, αλλά και άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου έδειξαν ήδη την αλληλεγγύη τους και απέδειξαν ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Για αυτό τον λόγο, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται στον Δήμο Χερσονήσου, οργανώνοντας ειδική καμπάνια με στόχο να βοηθήσουμε όσες περισσότερες οικογένειες επλήγησαν ολοκληρωτικά. Η καμπάνια αφορά την ανακαίνιση παιδικών δωματίων στις οικογένειες αυτές.

Ως Εθελοντικό Σωματείο, από το 2018, έχουμε δημιουργήσει το Project ‘’Ανακαινίσεις παιδικών δωματίων’’ και έχουμε καταφέρει έως σήμερα να ανακαινίσουμε πέντε παιδικά δωμάτια και να δώσουμε χαρά σε οκτώ παιδιά και τις οικογένειές τους.

Με την δική σας βοήθεια, όταν ο πρώτος στόχος των 9000€ καλυφθεί, θα έχουμε την δυνατότητα για τον δεύτερο στόχο που είναι η ενίσχυση και άλλων οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.”

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή patris.gr