Ο Χ. Πολυζωάκης στο Grandsport.gr: «Στον Κόροιβο με «δένει» κάτι ισχυρό από πολύ παλιά»

Το να είσαι πρόεδρος σε μία ομάδα σίγουρα σημαίνει πολλά. Για τον Χριστόφορο Πολυζωάκη όμως, σημαίνει πολλά περισσότερα, καθώς ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και του παππού του, στην προεδρία της ομάδας. Ο πρόεδρος του Κοροίβου, μίλησε στο Grandsport.gr σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο Χριστόφορος Πολυζωάκης, μας μίλησε για τους ισχυρούς «δεσμούς» που έχει με την ομάδα των Αγιών Παρασκιών, την επανίδρυση της, τους στόχους αλλά και την ξεχωριστή φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο.

Αναφέρθηκε στην μακροχρόνια σχέση του με τον προπονητή, Γιάννη Χαλεπάκη, για την μέχρις στιγμής πορεία του σωματείου, την αναστολή των πρωταθλημάτων, ενώ μας είπε την γνώμη του πως μετά την διακοπή, η ομάδα μπορεί να είναι και καλύτερη από πριν.

ADVERTISING

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον Κόροιβο;

«Στον Κόροιβο με «δένει» κάτι ισχυρό από πολύ παλιά, διότι σε αυτή την ομάδα, έχει διατελέσει πρόεδρος και ο πατέρας μου και ο Παππούς μου, ο παππούς μου μάλιστα ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ομάδας το 1960, όποτε όπως καταλαβαίνεις, με «δένουν» πολλά περισσότερα πράγματα».

Ποιοι σε ώθησαν ώστε να ασχοληθείς με την ομάδα;

ADVERTISING

«Όλα ξεκίνησαν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου του 2018, πριν δυόμιση χρόνια, ερχόντουσαν και με βρίσκανε από το χωριό και όχι μόνο, γιατί όπως ξέρετε η ομάδα είχε διαλύσει, δεν υπήρχε, και ερχόντουσαν διάφοροι φίλοι μου και μου έλεγαν να ξαναφτιάξουμε την ομάδα, ήθελαν να μπω «μπροστάρης», διότι μου είχαν εμπιστοσύνη και ήξεραν πως θα γίνεται δουλειά.

Τα ψάξαμε όλα, είδαμε ότι η ομάδα είχε ελάχιστα χρέη, σχεδόν δεν υπήρχαν και μετά βρήκαμε έναν δικηγόρο για το καταστατικό. Όταν είδαμε πως δεν υπήρχε πρόβλημα, προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε την ομάδα στο πρωτάθλημα την ίδια κιόλας χρονιά, το 2018. Σε ελάχιστους μήνες, βρήκαμε ρόστερ, τον προπονητή Γιάννη Χαλεπάκη, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ και είπαμε να «ζωντανέψουμε» και πάλι το όνειρο του Κόροιβου. Το θέμα ήταν να μην υπάρχει θέμα με το καταστατικό, αν υπήρχε θα έπρεπε να το αλλάξουμε και αυτό θα ήταν χρονοβόρο, κάτι που σημαίνει πως δεν θα μπορούσαμε ένα δηλώσουμε συμμέτοχή την ίδια χρονιά».

ADVERTISING

Ποιοι είναι οι στόχοι σας στο πρωτάθλημα της Β1 ΕΠΣΗ;

«Στόχοι της ομάδας από την πρώτη στιγμή, είναι να στελεχώνεται από παιδιά της ευρύτερης περιοχής, που έχουν όρεξη για το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια, να βελτιώνονται αυτά τα παιδιά, να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να γίνονται καλύτεροι σαν άνθρωποι, όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστές. Το κλίμα είναι πολύ καλό και μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα από το ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν ο σκοπός που ξαναφτιάξαμε την ομάδα, ακόμα και όταν ήταν κάποιοι διστακτικοί, άρχισαν να ασχολούνται περισσότερο, να ενεργοποιούνται για την ομάδα».

Αν και «νεοφώτιστοι», ξεκινήσατε πολύ δυναμικά την πορεία σας. Περιμένατε ένα τόσο καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα;

ADVERTISING

«Ναι γιατί γι’ αυτό που παρουσιάζουμε στον αγωνιστικό χώρο, δουλεύουμε τρία χρόνια τώρα, την πρώτη χρονιά δεν γινόταν διότι η ομάδα φτιάχτηκε σε ενάμιση μήνα και ήθελε δουλειά, από πέρυσι όμως, με την προσθήκη κάποιων ποιοτικών ποδοσφαιριστών, φαίνεται η δουλειά του προπονητή και ο στόχος της ομάδας είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο με τις καλές ομάδες. Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή πάντα, έλεγε πως «εμένα στόχος δεν είναι να κερδίζουμε τις ομάδες του Γ τοπικού», έβλεπε το μέλλον, έτσι ώστε όταν ανέβει η ομάδα κατηγορία, να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ομάδες της κατηγορίας».

Καταφέρατε και αποκλείσατε την Βόνη στο Κύπελλο ΕΠΣΗ, ομάδα δύο κατηγορίες πιο πάνω από εσάς. Πιστεύατε πως μπορείτε να τα καταφέρετε και ποια ήταν τα συναισθήματα όταν πήρατε την μεγάλη πρόκριση;

«Την παραμονή του αγώνα, υπήρχε μία έντονη αισιοδοξία από όλους μας. Από την κλήρωση υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί πιστεύαμε στις δυνατότητες μας. Την παραμονή του αγώνα, στην προπόνηση κάναμε μία κουβέντα όλοι μαζί, διοίκηση, προπονητές, παίκτες, κάναμε μία κουβέντα και στη συνέχεια τον καθιερωμένο αγιασμό όπως κάθε χρόνο. Εκεί ο προπονητής ανέλυσε την προσέγγιση του αγώνα, τα παιδιά τήρησαν 100 % το πλάνο και με την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα, καταφέραμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Τα συναισθήματα που νιώσαμε ήταν δικαίωση για όλο αυτό τον αγώνα που έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Μας βγήκε αυτό το συναίσθημα, σαν να δικαιωθήκαμε, σαν να ανταμείφθηκε ο κόπος και η προσπάθεια μας. Το νιώσαμε διότι πετύχαμε κάτι σπουδαίο, κερδίσαμε μία ομάδα, δύο κατηγορίες πάνω από εμάς, μεγάλο κατόρθωμα όπως και να το κάνουμε».

Έχετε μία διαφορετική φιλοσοφία σαν ομάδα, θέλετε πρώτα να παίξετε καλό ποδόσφαιρο και σε δεύτερη μοίρα έρχεται το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό πιστεύετε μπορείτε να το καταφέρετε και στην Β1 ΕΠΣΗ και σε παραπάνω κατηγορίες;

«Φυσικά, αυτό εξαρτάται από εμάς, γιατί όταν μπορούμε να μείνουμε ταπεινοί στο πλάνο μας και δεν πάρουν τα μυαλά μας αέρα από επιτυχία σε επιτυχία, τότε μπορούμε να έχουμε την ομάδα όπως εμείς επιθυμούμε. Αυτό εξαρτάται από εμάς, από την διοίκηση, τους προπονητές και τους ίδιους τους παίκτες φυσικά.

Το καλό ποδόσφαιρο και το πλάνο μπορεί να πάει στραβά κάποιες φορές, λογικό είναι, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι νίκες, οι ήττες, τα θετικά, τα αρνητικά, όλα, το θέμα είναι να μην απογοητεύεσαι και να μην ενθουσιάζεσαι πολύ, αν συμβεί κάτι από τα δύο, χάνει το πλάνο σου και τότε τελείωσε…».

Κάνε μου ένα σχόλιο για τον προπονητή, Γιάννη Χαλεπάκη.

«Τον ξέρω από όταν ήμουν 13 χρονών, περίπου 20 χρόνια δηλαδή, πάντα πίστευα πως οι γνώσεις του δεν περιορίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Γιάννης για μένα, η φιλοσοφία του «φεύγει» από τα στάνταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος πάνω απ’ όλα, δίκαιος και αγαπάει πολύ την ομάδα. Νιώθω ότι δικαιώνεται και αυτός».

Ποιος είναι το όραμα σου για την ομάδα;

«Το όραμα για την ομάδα, είναι να συνεχίσουμε να είμαστε όπως είμαστε, να αγαπάνε τα παιδιά αυτό που κάνουν, να απαρτίζεται η ομάδα από δικά μας παιδιά σε όλους τους τομείς και όλες τις θέσεις, με τα ίδια πρόσωπα και ότι είναι να γίνει ας γίνει. Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε, κανένας δεν ξέρει, ο στόχος είναι ο ίδιος, το καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα ότι έρθει καλοδεχούμενο».

Οι άνθρωποι στο χωριό τι λένε για την ομάδα;

«Οι άνθρωποι στο χωριό λένε τα καλύτερα για την ομάδα και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό, καθώς αναγνωρίζουν αυτό που γίνεται, μας έχουν πει αρκετοί πως «το ποδόσφαιρο που παίζει ο Κόροιβος δεν το βλέπουμε στις ψηλότερες κατηγορίες». Είναι ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουν, με ικανοποιεί να ακούω πολύ καλά σχόλια για τον τρόπο παιχνιδιού του σωματείου, με κάνουν χαρούμενο και δυνατό».

Ποια η γνώμη σου για την αναστολή των πρωταθλημάτων, συμφωνείς με αυτή την απόφαση;

«Σε θέματα που προέχει η υγεία, πάντα θα είμαι σύμφωνος. Δεν είμαι ειδικός να κρίνω αν τα μέτρα είναι σωστά, αλλά όταν έχει να κάνει με την υγεία αυτό μετράει πάνω απ’ όλα. Βλέπουμε τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, σίγουρα δεν θέλουμε να φτάσει και η Κρήτη σε αυτό το σημείο».

Πιστεύεις πως η ομάδα θα επηρεαστεί από αυτή τη διακοπή;

«Πιστεύω πως η διακοπή μας βρήκε σε ένα σημείο που η ομάδα είχε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Είναι στο χέρι μας να επανέλθουμε και να είμαστε ακόμη και πιο καλοί από πριν. Αν υπάρχει η ίδια όρεξη, το να προσπαθείς στο ποδόσφαιρο και στη ζωή, πάντα θα σε ανταμείβει, αν μπούμε ξανά στο γήπεδο με την ίδια όρεξη, πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε καλύτεροι ακόμα και από πριν τη διακοπή».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.