Κ. Μπουμάκης στο Grandsport.gr: «Όνειρο μου να δω ένα αθλητικό κέντρο στον Κρουσώνα»

Βρίσκεται στο… θώκο του ΠΑΟΚ εδώ και τέσσερα χρόνια με μοναδικό στόχο η ομάδα να βρεθεί στις Εθνικές κατηγορίες. Έχει δώσει την… ψυχή του για τους “ασπρόμαυρους” και φέτος φαίνεται ότι είναι η ώρα να ανταμειφθούν όλοι οι κόποι του.

Ο λόγος για τον Κώστα Μπουμάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εξομολογείται στο Grandsport.gr τις σκέψεις του πριν αναλάβει την ομάδα, τους στόχους που έθεσε από την πρώτη χρονιά, τα λάθη που έχει κάνει χωρίς να τα μετανιώνει, αλλά και το μεγάλο του όνειρο που δεν είναι άλλο από το να δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο στον Κρουσώνα που θα φέρει μια διαφορετική ζωή στην κοινωνία του χωριού.

Πως πήρες την απόφαση να εμπλακείς με τον ΠΑΟΚ;

ADVERTISING

«Πάντα βρισκόμουν δίπλα στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό ξεκινώντας να βοηθάω τον ΟΦΗ την μεγαλύτερη ομάδα του νησιού όταν αυτή βρισκόταν στην Α’ Εθνική επί διοικήσεως Μαχλά, αγοράζοντας 100 εισιτήρια διαρκείας. Ο ΠΑΟΚ ήταν μια αγάπη τεράστια για εμένα τόσο λόγω της κοινωνίας όσο και για την ιστορία της ομάδας. Μου έγινε η πρώτη πρόταση το 2015, ωστόσο οικογενειακά προβλήματα δε με άφησαν να εμπλακώ με την ομάδα. Ένα χρόνο αργότερα θρήνησα το χαμό ενός δικού μου ανθρώπου και πάλι δεν ήταν εύκολο για εμένα. Από εκείνη την περίοδο και μετά ένιωσα έτοιμος να αναλάβω την ομάδα και να την πάω ψηλά με την βοήθεια όλων. Σε συζητήσεις που είχα με τον αείμνηστο Κουτσογιαννάκη, του είχα πει κράτα την ομάδα όσο μπορείς και το 2017 θα την αναλάβω. Αναλάβαμε την ομάδα με πολλά προβλήματα και βήμα βήμα προσπαθήσαμε  να μαζέψουμε ότι γινόταν και με πολύ δουλειά φέραμε την κατάσταση εδώ που είμαστε σήμερα, να πρωταγωνιστεί η ομάδα στα γήπεδα του Ηρακλείου».

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις μετά που ανέλαβες τον ΠΑΟΚ;

«Δεν σου κρύβω ότι το πρώτο χρονικό διάστημα δυσκολεύτηκα αρκετά. Τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν σαν μια λερναία Ύδρα έκοβες ένα κεφάλι και φύτευαν δύο. Ευτυχώς ο συγχωρεμένος ο Αντώνης Κουτσογιαννάκης, βοήθησε βρήκαμε λύση για κάποια θέματα και σίγα σιγά βάλαμε τις βάσεις για να φτιάξουμε μια ομάδα πρότυπο στο τοπικό ποδόσφαιρο. Πάντα πίστευα στην ομάδα και στις δυνατότητες της και ήλπιζα πως οι δυσκολίες που ερχόταν μπροστά μας ήταν για καλό σκοπό για να μας κάνει δυνατότερους».

ADVERTISING

Θα ήθελα να μας πεις δύο λόγια για τον Αντώνη Κουτσογιαννάκη και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα σου από την πρώτη ημέρα.

«Δυστυχώς είχαμε την ατυχία να φύγει ο Αντώνης. Ήταν μια τεράστια απώλεια για την ομάδα γιατί στις γνώσεις του στις γνωριμίες και γενικά στο όνομα ΠΑΟΚ είχα χτίσει πάνω του πολλά. Ο Αντώνης είναι η ιστορία της ομάδας, έχοντας δώσει και την ψυχή του για αυτήν και σίγουρα θα μας βλέπει από ψηλά και θα πανηγυρίζει μαζί μας τις επιτυχίες της ομάδας. Έπρεπε αναγκαστικά να πορευτούμε μόνοι μας και να δημιουργήσουμε αυτό που θέλαμε όλοι. Ευτυχώς είχα την τύχη να έχω δίπλα μου τον Μανώλη Λεμονάκη και με καθοδήγησε σε πολλά πράγματα όπως και ο Μύρων  Μακατούνης που βοηθήθηκα μέγιστα για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που είναι σήμερα και τους χρωστάω αρκετά».

ADVERTISING

Πως ήταν οι δύο προηγούμενες χρονιές στην ομάδα έχοντας μπροστά της ένα μεγάλο στόχο;

“Πριν δύο χρόνια φτάσαμε στην πηγή όπως θυμάστε καλά και δεν ήπιαμε νερό, αφού ο Πόρος κατέκτησε το πρωτάθλημα στα συναρπαστικά play off που είχαν κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο του τοπικού ποδοσφαίρου. Πέρυσι Δαμάστα και Αλμυρός είχαν δαπανήσει αρκετά χρήματα και εμείς με πολύ προσπάθεια τερματίσαμε στην τρίτη θέση. Μας αφήνει σίγουρα μια πικρία αυτό, ωστόσο φέτος νομίζω είμαστε ποιο έτοιμοι και διαβασμένοι για το βήμα παραπάνω».

ADVERTISING

Πως πήρες την απόφαση να επιλέξεις τον Μάριο Σηφακη για τον πάγκο του ΠΑΟΚ: 

«Φέτος είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Μάριο Σηφάκη, όπου τον παρακολουθούσα τρία χρόνια στον πάγκο του Λίντο αλλά και του Ανθεστίωνα. Μάλιστα το πρώτο επίσημο παιχνίδι μου στην προεδρία του ΠΑΟΚ ήταν κόντρα στον Μάριο με το Λίντο με το αποτέλεσμα να  ήταν 1-1. Μου άρεσε σαν προπονητής τον έβλεπα συχνά και στο Λίντο και στον Ανθεστίωνα και θεώρησα ότι φέτος ήταν η στιγμή να γίνει αυτή η συνεργασία . Η δουλειά του τα λέει όλα πραγματικά σε ότι ζητήθηκε από εμένα και το συμβούλιο προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Έχει απίστευτη γνώση και όρεξη και έχει τεράστιο ταλέντο να παίρνει από όλους τους παίκτες το απόλυτο.  Η διακοπή μας έχει βρει πρώτους, αήττητους παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε ευχαριστημένοι και περιμένουμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Αυτή η διακοπή έχει ταλαιπωρήσει τόσο εμάς τους παράγοντες όσο και τους ποδοσφαιριστές».

Πως μπορεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ να τα βγάζει πέρα κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε; 

«Οι χορηγίες είναι ελάχιστες ή ανύπαρκτες. Εμείς έχουμε φτιάξει ένα πλάνο στον Κρουσώνα, αφού το σκεπτικό το δικό μου είναι πως δεν μπορεί κάθε παράγοντας να έχει το χέρι στην τσέπη. Πρέπει να υπάρχουν έσοδα από διάφορα. Το γυμναστήριο μας είχε δώσει μεγάλη βοήθεια, αφού είχαμε βάλει γυμναστές να δουλεύουν με αποτέλεσμα να πηγαίνει καλά και ειδικά τώρα τους τελευταίους δύο μήνες είχε κάνει το… άλμα του με αρκετά άτομα να έρχονται για εγγραφές και μας έδινε δύναμη γιατί θα είχε έσοδα η ομάδα. Εμείς προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να δημιουργήσουμε κάτι καλό στο Κρουσώνα όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για την κοινωνία που είναι δίπλα μας. Μάλιστα μετά το δεύτερο lockdown τα πράγματα αυτομάτως γίνονται πάρα πολύ δύσκολα για όλες τις ομάδες και το σίγουρο είναι ότι το αύριο θα είναι πολύ διαφορετικό από το χτες και το σήμερα».

Ποιες είναι οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

«Είχα την τύχη να φιλοξενηθώ από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για μια εβδομάδα. Υπήρχαν ανέκαθεν οι επαφές των δύο ομάδων. Υπήρξε ένα μικρό διάστημα  που είχαν ελαττώσει οι επαφές. Από τότε που ανέλαβα ήθελα να αναθερμάνω την σχέση μας. Έχουμε την τύχη να έχουμε στο Δ.Σ. άτομα που ήταν  δίπλα στον ΠΑΟΚ και στην οικογένεια του προέδρου. Έχουμε έρθει κοντά κάθε εβδομάδα με την ομάδα είτε από εμένα είτε από το Δ.Σ. του ΠΑΟΚ υπάρχουν τηλεφωνικές συζητήσεις. Αυτή τη στιγμή η σχέση αυτή έχει να κάνει με τον ρουχισμό της ομάδας, ωστόσο σίγουρα ο πήχης ο δικός μας είναι πολύ υψηλότερος ακόμα. Νομίζω ότι όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή ένα κομμάτι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα χτυπάει στο Νότο».

Έχεις σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψεις τον αγώνα σου στον ΠΑΟΚ;

«Πέρυσι έχοντας κάποια στιγμή φτάσει στα όρια μου σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, εξέφρασα την απόφαση μου να αποσυρθώ από την ομάδα, αφού δεν έπαιρνε η ομάδα αυτό που άξιζε. Δέχτηκα τεράστια αγάπη από την κοινωνία του Κρουσώνα και αυτό με έκανε πραγματικά να ξανά σκεφτώ την απόφαση μου γιατί είναι τεράστιο πράγμα αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω. Άλλωστε ο απλός κόσμος του Κρουσώνα είναι δίπλα μας. Έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε το γήπεδο και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την περιφέρεια και τον Δήμο».

Τι άλλο αναμένεται να δούμε στο γήπεδο του Κρουσώνα για να γίνει καλύτερο;

«Θυμάστε πολύ καλά ότι από πέρυσι μας εγκρίθηκε το στέγαστρο όπου μπήκε πέρυσι, μπήκε σε λειτουργία ένα γυμναστήριο που είναι κόσμημα για το χωριό. Δεν έχουν πολλές ομάδες την πολυτέλεια αυτή. Θα σας πω και την είδηση, ότι έχει υπογραφεί ο χλοοτάπητας και από το 2021 θα εκτελεστούν τα έργα για να γίνει… χαλί και το γήπεδο μέσα. Στόχος είναι να φτιάξουμε γήπεδα, είτε μπάσκετ, είτε τένις από την νότια μεριά και να γίνει ένα αθλητικό κέντρο στην ομάδα».

Τι θα ήθελες να διορθώσεις σε αυτά τα τριάμιση χρόνια που είσαι στην προεδρία;

«Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια έκκληση στον κόσμο, καθώς  το μόνο πράγμα που χρειάζεται η ομάδα και δεν έχω καταφέρει να φτιάξω όπως θέλω είναι το Δ.Σ. Θέλω να δημιουργηθεί με δυνατούς ανθρώπους που θα έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο, στον αθλητισμό αλλά και στον πολιτισμό για την κοινωνία του Κρουσώνα. Ένα καράβι όπως είναι η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν πηγαίνει μόνο με τον καπετάνιο».

Πως βλέπεις την προσπάθεια των ακαδημιών;

«Οι ακαδημίες της ομάδας πηγαίνουν εξαιρετικά. Τώρα δύο χρόνια συνεργαζόμαστε με το Αθλόπολις. Υπάρχει η εμπειρία από τον κ. Σκούφο και σίγουρα τα αποτελέσματα μόνο θετικά θα είναι. Πέρυσι είχαμε καταφέρει να φέρουμε 45 νέα παιδιά να αθληθούν. Φέτος είχαμε βάλει στόχο τα 60 παιδιά, ένας εφικτός στόχος και μέχρι τα Χριστουγεννα θα το είχαμε πετύχει αλλά ήρθε ο covid και μας στέρησε την προσπάθεια. Ελπίζουμε με την επιστροφή στην δράση θα επιστρέψουμε και θα το πετύχουμε. Γι αυτό και στόχος είναι να γίνουν και άλλα αθλήματα, ώστε να έρθουν όλα τα νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».

Έχεις μετανιώσει για λάθη σου στο παρελθόν;

«Είμαι από τους ανθρώπους που δεν παίρνω τίποτα πίσω. Ότι έκανα το έκανα πάντα για το καλό της ομάδας και της κοινωνίας του Κρουσώνα. Όλοι κάνουμε λάθη, όμως η αγάπη προς το χωριό την ομάδα και αυτό που εκπροσωπώ, με έφερνε πολλές φορές σε βιαστικές επιλογές, χωρίς δεύτερη σκέψη. Έκανε λοιπόν κάποια πράγματα χωρίς να  σκεφτώ και στο μέλλον τα βρήκα μπροστά μου. Δεν μετανιώνω για τίποτα, αφού στο μυαλό μου ήταν το καλύτερο για την ομάδα».

Ποιος είναι ο στόχος ο δικός σου για τον ΠΑΟΚ στο άμεσο μέλλον;

«Νομίζω ότι αυτή η ομάδα, είναι για  Γ’ Εθνική. Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός και να σκέφτομαι κατηγορίες άλλες προς το παρών. Η Γ’ Εθνική εκφράζει την φανέλα και την κοινωνία του ΠΑΟΚ, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Οι εγκαταστάσεις, η ιστορία της ομάδας είναι να βρίσκεται στην Γ’ Εθνική».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.