Γ. Τουτζάρης: «Θέλουμε να αποκατασταθεί η αδικία και η ανισότητα»

Ο αντιπρόεδρος της Super League 2 και γενικός διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης μίλησε στο Sport24.gr για το πρωτάθλημα το οποίο έχει μπει στον “πάγο”.

Μέσα από τις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Super League 2 αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πρωτάθλημα με τις αναβολές, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει αδικία η οποία πρέπει να αποκατασταθεί με την έναρξη του πρωταθλήματος.

“Βρισκόμαστε στη φάση της αναμονής. Έχουμε ήδη μία αρνητική απάντηση από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που απαγορεύει την έναρξη αυτή την στιγμή. Όπως γνωρίζετε ξανακάναμε ένα αίτημα την Πέμπτη και περιμένουμε να εξεταστεί την επόμενη Δευτέρα” ανέφερε ο Τουτζάρης.

Επιπλέον, περιέγραψε τα προβλήματα που γεννούνται στις ομάδες, αλλά και στους ποδοσφαιριστές, κυρίως οικονομικά: “Εύκολα καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο για μία ΠΑΕ και μία εταιρεία να είναι τόσο καιρό ανενεργή με τα έξοδα να τρέχουν και να μην υπάρχουν έσοδα πέρα από την βοήθεια του Κράτους, την οποία δίνει σε όλες της πληττόμενες επιχειρήσεις.

Στους ποδοσφαιριστές υπάρχουν δύο προβλήματα. Το πρόβλημα το οικονομικό από την μία. Από την άλλη υπάρχει και το ψυχολογικό θέμα, όπως και το ζήτημα της υγείας των ποδοσφαιριστών. Όπως καταλαβαίνετε για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή δεν ισχύει το ίδιο με έναν άλλο επαγγελματία π.χ. της εστίασης. Χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα, ώστε να επανέλθει η φυσική τους κατάσταση σε σημείο που μπορούν να αγωνιστούν. Όμως είναι και δύσκολο μετά από μεγάλη αποχή να επανέλθουν χωρίς τον κίνδυνο μεγάλων τραυματισμών, κάτι που θέτει την καριέρα τους σε κίνδυνο”.

Αρκετοί θεσμικοί παράγοντες κινούνται προς μία κοινή κατεύθυνση για την έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που αποτιμά θετικά ο Γιώργος Τουτζάρης: “Όταν υπάρχει ενότητα και όλοι αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό, δεν μπορεί να μην ακούγεται καλό ότι είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια για να ξεκινήσουμε. Δεν υπάρχει κανείς σε αυτήν την αλυσίδα που να μην θέλει το ίδιο πράγμα. Όλοι έχουμε κουραστεί από αυτήν κατάσταση, ζητάμε να παίξουμε, απλά η επιδημιολογική κατάσταση και οι απόψεις των λοιμωξιολόγων είναι αυτές που κάνουν δύσκολα τα πράγματα για να ξεκινήσουμε”.

Ο αντιπρόεδρος της Super League 2 σχολίασε και το σενάριο που θέλει το πρωτάθλημα να ξεκινάει τον μήνα Ιανουάριο, κάτι δυσάρεστο, όπως το χαρακτήρισε: “Αν ξεκινήσουμε τον Ιανουάριο που θα είναι ένα δυσάρεστο σενάριο για εμάς, νομίζω ότι και ανά δύο ημέρες να παίζουμε, 32 αγωνιστικές δεν βγαίνουν. Όπως ξέρετε πολύ καλά χρειάζονται 72 ώρες από το προηγούμενο παιχνίδι, ώστε να μπορεί κανείς να αγωνιστεί. Υπάρχουν επίσης οι Εθνικές ομάδες, αλλά και το Κύπελλο που δεν ξέρω αν φέτος θα παιχτεί και με ποιο φορμάτ. Θα οδηγηθούμε σε αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αν πάμε σε αυτό το σενάριο”.

Τέλος, τόνισε ότι το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει και να αποκατασταθεί η αδικία: “Εφόσον, παίζεται το πρωτάθλημα της Super League και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το δικό μας πρωτάθλημα και τηρούνται τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν βλέπω τον λόγο να μην παίξουμε. Άλλαξε και το πρωτόκολλο της Super league, αφού είδαν οι άνθρωποι της διοργανώτριας Αρχής και οι λοιμωξιολόγοι ότι με αναβολή στα τρία κρούσματα δεν θα μπορούσε να τελειώσει το πρωτάθλημα τον Μάιο. Θέλουμε να αποκατασταθεί η αδικία και η ανισότητα και να τελειώσουμε και εμείς την χρονιά ομαλά”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.