Αυγενάκης: «Δεν είμαστε… οπαδοί του κλεισίματος»

Τι είπε ο υφυπουργός αθλητισμού για τα μέτρα που έρχονται.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και τόνισε πως είναι υπέρ των μέτρων, όμως ενάντια στο κλείσιμο των γηπέδων για τους φιλάθλους. Επεσήμανε, επίσης, πως έχει συζητήσει με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και ζήτησε να μην μπει λουκέτο στα γήπεδα.

Αναλυτικά είπε: «Εμείς είμαστε οπαδοί του μέτρου, δεν είμαστε οπαδοί του απόλυτου κλεισίματος, δηλαδή της απαγόρευσης οπαδών, φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων. Έχουμε κάνει τις δικές μας προτάσεις, προσεγμένες και μελετημένες. Εμείς έχουμε κάνει την εισήγησή μας, έχω μιλήσει αρκετή ώρα και έχω επιχειρηματολογήσει και με τον Υπουργό Υγείας, τον Θάνο Πλεύρη και με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως γίνεται σε κάθε φάση από κάθε υπουργείο.

ADVERTISING

Περιμένουμε να λάβουν υπόψη όλα τα δεδομένα και τις προτάσεις μας που είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες, έχοντας την λογική του μέτρου αλλά από την άλλη την εικόνα της πανδημίας, την έχει η επιτροπή και το Υπ. Υγείας. Αναμένουμε, θα επιχειρηματολογήσουμε και θα συμμετέχουμε στην συζήτηση για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, πάντα σεβόμενοι τους επιστήμονες που εκ των πραγμάτων έχουν πολύ καλύτερη εικόνα από εμάς για την πορεία της πανδημίας, την μεταδοτικότητα, τους κινδύνους, την εικόνα των νοσοκομείων μας».