Με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τι θα γίνει;

Η χώρα μας όπως και όλος ο Πλανήτης ζει κάτι πρωτόγνωρο με τον κορωνοϊό, έχοντας καταφέρει να αλλάξει την ζωή μας. Μια ζωή με… μάσκες, αποστάσεις και φυσικά μακριά από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 

Ο φονικός ιός έχει καταφέρει να επηρεάσει και τον αθλητισμό και ειδικότερα τον ερασιτεχνικό, αφού βλέπουμε πως οι συνεχόμενες διακοπές κοντεύουν να… διαλύσουν όλες τις ομάδες είτε από οικονομικής πλευράς, είτε από αγωνιστικής.

Σήμερα αναμένεται να παρθεί η απόφαση για την έναρξη της Super League 2 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η Super League 1 συνεχίζεται κανονικά  παρά τα κρούσματα που ταλαιπωρούν τις ομάδες, ενώ και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, παρότι υπάρχει το… ρίσκο με τα συνεχόμενα ταξίδια των ομάδων σε χώρες που ο ιός βρίσκεται σε έξαρση.

ADVERTISING

Αυτοί που πληρώνουν το… μάρμαρο, είναι οι ερασιτεχνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα από την Football League και κάτω, αφού η αναβολή μέχρι νεοτέρας αλλάζει ξανά τα πλάνα όλων, με τις οικονομικές δυνατότητες να.. χτυπάνε τους ανθρώπους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και στερούνται από την προσωπική τους ζωή για την αγαπημένη τους ομάδα.

Σίγουρα η υγεία του ανθρώπου είναι πάνω από όλα, ωστόσο οι ειδικοί θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής στην δράση και στις παρακάτω κατηγορίες, δημιουργώντας ένα πρωτόκολλο το οποίιο θα προστατεύει την υγεία των αθλητών και θα είναι στα… μέτρα τους οικονομικά.

Μάλιστα όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο στην Κρήτης, όπου δεν υπάρχουν μετακινήσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας, η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη και να βλέπαμε ξανά… ποδόσφαιρο στα γήπεδα.

ADVERTISING

Καλό θα ήταν λοιπόν η πολιτεία και οι επιστήμονες να κοιτάξουν καλύτερα τα ενδεχόμενα για επιστροφή των ομάδων  στην δράση, αφού όσο περνάει ο καιρός ο οικονομικός κλοιός στενεύει, κάτι που θα έχει τραγικές καταλήξεις στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

 

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content