Το τηλεοπτικό «καίει» τη Super League 2

Η συμφωνία με την ΕΡΤ και το ενδεχόμενο ύψος της θα είναι το κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση της διοργανώτριας αρχής με τον Αυγενάκη. Ενδεχόμενο η σέντρα να… πάει για μετά τις 24/10.

Το βασικό θέμα που φαίνεται πως θα θέσει η πλευρά της Super League 2 στην αυριανή (14/10) συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη είναι το τηλεοπτικό της κατηγορίας. Η πλευρά των ομάδων φαίνεται πως ζητά από την ΕΡΤ να λάβουν τα ίδια χρήματα με πέρσι και τα οποία κυμαίνονταν σε περίπου 250.000 ευρώ έκαστη, αλλά την περασμένη σεζόν ήταν 12 και φέτος 36.

Για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους το συνολικό κόστος για τα τηλεοπτικά θα ανέλθει στα 9 εκατομμύρια, τη στιγμή που η πλευρά της κρατικής τηλεόρασης δείχνει διατεθειμένη να προσφέρει το ίδιο με «πακέτο» με το περσινό, όπου για τη SL2 και τη Football League δαπάνησε αθροιστικά περίπου 4,5 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως κάθε ομάδα θα λάβει τα μισά από όσα ζητούν (περίπου 125.000 ευρώ).

Μάλιστα για την Παρασκευή (15/10) «κλείστηκε» ραντεβού της λίγκας με τα στελέχη της ΕΡΤ, ώστε να τεθεί εκ νέου επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πιθανό η σέντρα να πάει ακόμη πιο «πίσω» και μετά τις 24 του μηνός όπως υπάρχει τώρα η σχετική σκέψη, αφού φαντάζει δύσκολο να πέσουν άμεσα οι υπογραφές με το κρατικό κανάλι.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή Gazzeta.gr