Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς-Οι περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εκτάκτως ο ίδιος, τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται πλέον οι περιοχές, Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Ηρακλείου, Χίου, Ρόδου, Ευβοίας, Δήμος Καλυμνίων. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές στο «κόκκινο».

Οι λοιμωξιολόγοι αφού μελέτησαν τα τελευταία δεδομένα με τα κρούσματα από την πανδημία, εισηγήθηκαν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα.

  • Για τον κωδικό 2 που στέλνουμε για αγορές πρώτων ειδών σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ με sms στο 13033 πλέον ισχύει μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση μέχρι 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας
  • Για τον κωδικό 3 για μετάβαση σε τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία, ισχύει επίσης ο περιορισμός μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση μέχρι 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας
  • Για τον κωδικό 4 (παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο), οι αστυνομικοί θα κάνουν επιπλέον ελέγχους ζητώντας διευκρινήσεις
  • Για τον κωδικό 6 (για άσκηση) πλέον ισχύει μόνο για όσους μετακινούνται πεζοί ή με ποδήλατο και όχι με μηχανάκι ή αυτοκίνητο.