Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της σχολής προπονητικής UEFA C στην ΕΠΣ Ηρακλείου του πρώτου γκρούπ, με τη συμμετοχή αρκετών ανθρώπων του τοπικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρώτο τους βήμα στον χώρο της προπονητικής.
Στη σχολή συμμετείχαν ποδοσφαιριστές, παράγοντες και στελέχη σωματείων από διαφορετικές κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ, δείχνοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει για την προπονητική εκπαίδευση και την απόκτηση νέων γνώσεων γύρω από το ποδόσφαιρο.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρέθηκαν άνθρωποι που εξακολουθούν να έχουν ενεργό ρόλο στα σωματεία τους, είτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε σε άλλες θέσεις, επιλέγοντας παράλληλα να επενδύσουν στην προσωπική τους εξέλιξη και επιμόρφωση.
Η ολοκλήρωση των μαθημάτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν στο μέλλον την προπονητική, αξιοποιώντας τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια από την παρουσία τους στο ποδόσφαιρο.
Παράλληλα, η συμμετοχή ανθρώπων από πολλές ομάδες και διαφορετικά επίπεδα του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης και της συνεχούς κατάρτισης, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου οι απαιτήσεις για τους προπονητές αυξάνονται.
Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, καθώς αρκετοί άνθρωποι που έχουν προσφέρει ως ποδοσφαιριστές ή παράγοντες κάνουν πλέον τα πρώτα τους βήματα προς μία νέα διαδρομή, αυτή της προπονητικής.
Όπως ανακοινώθηκε, για το δεύτερο γκρούπ η τρίτη φάση της σχολής θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και τις 6 Δεκεμβρίου 2026, συνεχίζοντας τον κύκλο προπονητικής εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.
Η συγκεκριμένη διαδικασία εντάσσεται στο πρόγραμμα κατάρτισης των υποψήφιων προπονητών, οι οποίοι συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους με στόχο την ολοκλήρωση των απαιτούμενων σταδίων για την απόκτηση του διπλώματος UEFA C.





























































