Την έντονη δυσαρέσκειά της για τον ορισμό διαιτητών από την Αθήνα στην εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με τα Χανιά εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Επισκοπή, θέτοντας ζήτημα οικονομικής επιβάρυνσης του σωματείου.
Η ομάδα του Ρεθύμνου επισημαίνει πως πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο ορίζονται διαιτητές από την Αθήνα, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα στους ανθρώπους της για τη λογική των συγκεκριμένων αποφάσεων.
Παράλληλα, η Επισκοπή αναφέρεται στη στάση της ΕΠΣ Ρεθύμνου και της Επιτροπής Διαιτησίας, ζητώντας απαντήσεις για το ζήτημα, ενώ γνωστοποιεί πως έχει ήδη απευθυνθεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ).
Μέσα από την ανακοίνωσή της, η διοίκηση ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί ως φυσιολογική τη συγκεκριμένη κατάσταση, περιμένοντας εξηγήσεις από τους αρμόδιους.
Υπενθυμίζεται πως στο παιχνίδι έχουν οριστεί οι κ. Παναγιώτης Ραφάηλ Τσιάρας, Χρήστος Παύλος και Κυράκος Πάσκος, όλοι τους από την Αθήνα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Είναι απορίας άξιο γιατί για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, η Επισκοπή καλείται να υποστεί την αναίτια οικονομική επιβάρυνση ορισμού διαιτητών από την Αθήνα για την εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στην ομάδα των Χανίων.
Πρόκειται για απλή σύμπτωση ή για μια ειδική μεταχείριση που επιβαρύνει συστηματικά τον σύλλογό μας; Σε κάθε περίπτωση, η επανάληψη τέτοιων ορισμών γεννά υποψίες που οι αρμόδιοι οφείλουν να ξεδιαλύνουν. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.
Μπορεί ο ορισμός των διαιτητών να αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΠΟ, ωστόσο παραμένει απορίας άξιο με ποια λογική λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις στον Κρητικό Όμιλο και κυρίως, γιατί το οικονομικό τους βάρος φαίνεται να πέφτει επανειλημμένα και μονομερώς στην Επισκοπή.
Την ίδια ώρα, η ΕΠΣ Ρεθύμνου εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος απέναντι στα ζητήματα που έχουμε θέσει. Δεν μπορούμε συνεπώς παρά να αναρωτηθούμε αν η Ένωση και η Επιτροπή Διαιτησίας έχουν απλώς επιλέξει να παρακολουθούν αμέτοχες ή αν έχουν κάποιον ρόλο σε αυτή την κατάσταση. Αν δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, μια απάντηση θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος να διαλυθούν τα όποια μαύρα σύννεφα.
Προς πάσα κατεύθυνση, ενημερώνουμε ότι η Επισκοπή έχει ήδη απευθυνθεί και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ως φυσιολογική μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται, ούτε να αρκεστούμε στην προσφιλή τακτική της μη απάντησης. Αναμένουμε εξηγήσεις».

































































