Οι άνθρωποι του Μαραθώνα αποφάσισαν να μην συνεχίσουν τη λειτουργία του Μαραθώνα Β’ τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τη δεύτερη ομάδα να μη δηλώνει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΗ.
Ο Μαραθώνας Β’ αγωνίστηκε για μία σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα, εκπληρώνοντας τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, καθώς έδωσε σημαντικό χρόνο συμμετοχής και αγωνιστικές παραστάσεις σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Πλέον, στον Μαραθώνα κρίθηκε πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η παρουσία της δεύτερης ομάδας, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές που ανήκαν στο ρόστερ της θα ενταχθούν στην πρώτη ομάδα, αποτελώντας μέρος του νέου αγωνιστικού σχεδιασμού.
Με αυτόν τον τρόπο, ο Μαραθώνας θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πρώτη ομάδα, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσουν θέση στο βασικό ρόστερ και να αποτελέσουν κομμάτι της νέας προσπάθειας του σωματείου.

