Ο Χρήστος Κόντης στο πλαίσιο της συνέντευξης του στους Betarades αναφέρθηκε στις στιγμές που του έχουν μείνει πιο έντονα χαραγμένες από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΟΦΗ, περιγράφοντας εικόνες που, όπως είπε, δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.
Ο τεχνικός του Κυπελλούχου Ελλάδας στάθηκε στην αποθέωση που γνώρισε η ομάδα κατά την επιστροφή της στο Ηράκλειο, αλλά και στην αγάπη που συνεχίζει να εισπράττει καθημερινά από τον κόσμο του ΟΦΗ. Παράλληλα, αποκάλυψε πως όταν ανέλαβε την ομάδα, βρήκε ένα σύνολο με πεσμένη ψυχολογία, τονίζοντας πως χρειάστηκε πολλή δουλειά σε όλους τους τομείς για να αλλάξει η εικόνα.
Αναλυτικά ανέφερε:
«Δύο εικόνες μου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό. Η πρώτη ήταν όταν κάναμε τη βόλτα με το ανοιχτό πούλμαν και έβλεπες παππούδες και γιαγιάδες στα μπαλκόνια με σημαιάκια, άλλους στον δρόμο να πανηγυρίζουν και δίπλα τους τα εγγόνια τους να ζουν την ίδια χαρά. Αυτή η εικόνα ήταν πραγματικά συγκλονιστική και με άγγιξε πάρα πολύ.
Η δεύτερη είναι κάτι που ζω καθημερινά. Υπάρχουν Κρητικοί που με βλέπουν στον δρόμο, σταματούν το αυτοκίνητο, ακόμη κι αν υπάρχει κίνηση πίσω τους, μόνο και μόνο για να βγάλουμε μία φωτογραφία. Αυτό είναι τεράστιο. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές ως ποδοσφαιριστής, όμως κάτι τέτοιο δεν το είχα ξαναζήσει.
Ο κόσμος μάς πίστεψε από την πρώτη στιγμή. Ακόμη και μετά την ήττα με 3-0 από τον Αστέρα, στο πρώτο μου παιχνίδι στον πάγκο, ένιωσα ότι υπήρχε ένα θετικό κλίμα γύρω από την ομάδα.
Η ομάδα τότε ήταν ψυχολογικά ράκος. Έπρεπε να τη χτίσουμε ξανά από την αρχή, με τη δική μας φιλοσοφία, δουλεύοντας στη νοοτροπία, στη φυσική κατάσταση και στο τακτικό κομμάτι. Με πολλές συζητήσεις καταλάβαμε ποιο ήταν το πρόβλημα και, σιγά-σιγά, η δουλειά έφερε αποτέλεσμα. Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, στο τέλος δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος.»

