Το σχόλιο του Ηλία Κώτσιου για τη νίκη του Εργοτέλη επί των Δειλινών.
Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» στάθηκε στη δίκαιη, όπως τη χαρακτήρισε, επικράτηση της ομάδας του, δίνοντας συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, τονίζοντας πως ο Εργοτέλης ήταν ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο.
Αναλυτικά είπε:
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια, καθώς ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ συγκεντρωμένοι, όπως ακριβώς είχαμε επισημάνει όλη την εβδομάδα, δημιουργώντας ευκαιρίες και πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ. Παρ’ όλα αυτά χωρίς λόγο κατεβάσαμε ταχύτητα. Δεν κυκλοφορούσαμε την μπάλα με την απαιτούμενη ένταση και απλότητα, προσπαθούσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις χωρίς υπομονή και ήμασταν ανούσιοι στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην καθαρίσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.
Στην ανάπαυλα τονίσαμε ότι έπρεπε να μπούμε σοβαρά και αποφασιστικά για να τελειώσουμε το παιχνίδι γρήγορα, κάτι που σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε βάζοντας και πάλι ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο ο αντίπαλος ρίσκαρε επιθετικά και μείωσε το σκορ, χωρίς ουσιαστικά να μας απειλήσει με οργανωμένη επίθεση.
Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι έγινε πιο άναρχο, με τον αντίπαλο να αφήνει πολλούς παίκτες μπροστά, ενώ εμείς χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και σε συνδυασμό και με την κόπωση ορισμένων παικτών, που όλη την εβδομάδα αντιμετώπιζαν προβλήματα ίωσης και τραυματισμών, δεν είχαμε καλό συνδυαστικό και επιθετικό παιχνίδι.
Οι αλλαγές που έγιναν ήταν καθοριστικές, έδωσαν ώθηση στην ομάδα και μας βοήθησαν να πετύχουμε ακόμη δύο γκολ και να φτάσουμε σε μία σημαντική νίκη, η οποία μας διατηρεί σε απόσταση από τους αντίπαλους μας στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες και στήριξε την προσπάθεια των παικτών, συμβάλλοντας σε ακόμη μία νίκη της ομάδας.»
