Το… χτύπημα του Άγγελου κράτησε τον Πόρο στην Γ’ Εθνική!

Τη νίκη που τον κράτησε στην κατηγορία πανηγύρισε ο Πόρος στο παιχνίδι “τελικός” με την Δαμάστα επικρατώντας με 2-1 στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ο Πόρος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και μόλις στα πρώτα πέντε λεπτά είχε απειλήσει δύο φορές την εστία του Ζαφείρη με τους Καστελλιανάκη και Σταυρακάκη, ωστόσο τα σουτ των δύο ποδοσφαιριστών δεν βρήκαν στόχο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν  να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 8ο λεπτό ο Τριανταφύλλου έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 10ο λεπτό η Δαμάστα έβγαλε την πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι με τον Σεραφειμίδη, όμως το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Παναγιώτου. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Καστελλιανάκη από τον Ζαφείρη, ωστόσο ο Πατεμτζής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 13ο λεπτό ο Πόρος άγγιξε το γκολ, όταν ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε φάουλ ο Ζαφείρης αιφνιδιάστηκε ωστόσο έδιωξε την μπάλα, σε μια φάση που όλοι στους “μπλε”  “φώναξαν” για πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Η Δαμάστα στο 21ο λεπτό πάτησε για δεύτερη φορά την περιοχή του Παναγιώτου με τον Σεραφειμίδη να σουτάρει, όμως και πάλι ο νεαρός τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε.  Στην κόντρα επίθεση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τρίτη φορά στον Πατεμτζή για πέναλτι σε πτώση του Ράπτη.

Στο 28ο η πίεση του Πόρου απέφερε καρπούς, αφού μετά από ατομική προσπάθεια ο Πήλιος κέρδισε πέναλτι, ο Φραγκουλάκης το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Στο 39ο λεπτό και ενώ η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ίδια με τον Πόρο να πιέζει για να “καθαρίσει” το ματς, η Δαμάστα έχασε καλή ευκαιρία με τον Αρχοντάκη, όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Παπαδομιχελάκης έβαλε σωτήρια την κόντρα και δεν άφησε τον νεαρό παίκτη των φιλοξενούμενων να πλασάρει και στην συνέχεια ο Παναγιώτου μπλόκαρε.

Στο 43ο λεπτό η Δαμάστα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 1-1, όταν ο Τριανταφύλλου έκανε λάθος και ο Σεραφειμίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή πλάσαρε, όμως ο Παναγιώτου έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια και στην συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα.

Λίγο πριν βγει το ημίχρονο το… έργο της Δαμάστας έγινε ακόμα δυσκολότερο, αφού ο Μουρτζάκης άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Πατεμτζή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ανδρέα Σκέντζου μπήκε με το πόδι στο… γκάζι και στο 50ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καστελλιανάκης σέντραρε, ο Τριανταφύλλου σούταρε στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Η ομάδα του Γιάννη Χατζησεβαστού από το πουθενά βρήκε γκολ ισοφάρισης, όταν η άμυνα του Πόρου  έκανε λάθος γύρισμα στον Παναγιώτου ο Κεφαλούκος το εκμεταλλεύτηκε και με υποδειγματικό πλασέ από πλάγια θέση έκανε το 1-1.

Στο 57ο λεπτό ο Πόρος έχασε καλή στιγμή στην κόντρα επίθεση, όμως το πλασέ του Πήλιου μπλόκαρε ο Ζαφείρης. Άμεσα στην κόντρα επίθεση η Δαμάστα ισοφάρισε και στις ευκαιρίες με τον Σεραφειμίδη να σουτάρει από μακριά και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 65ο λεπτό ο Πόρος παρότι αποσυντονίστηκε μετά την ισοφάριση κατάφερε να βρει και πάλι γκολ που του έδωσε προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από σέντρα ο Καστελλιανάκης ανενόχλητος μέσα από την περιοχή πλάσαρε κάνοντας το 2-1.

Στην συνέχεια ο ρυθμός ήταν ανάλογος με την Δαμάστα να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και πάλι, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Παναγιώτου, ενώ από την μεριά του Πόρου χάθηκαν ευκαιρίες για να “καθαρίσει” το παιχνίδι με αποκορύφωμα το φάουλ του Φραγκουλάκη που έδιωξε με δυσκολία ο Ζαφείρης.

Παρότι ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός μέχρι το τέλος, ο Πόρος κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι το τέλος και το τελευταίο σφύριγμα του Πατεμτζή βρήκε τον Πόρο να παραμένει στην κατηγορία και την Δαμάστα να αποχαιρετά…

Πόρος: Παναγιώτου, Νάκας Τσουκαλάς, Παπαδομιχελάκης(λ.τ. 78′ Σ. Πήλιος), Πλαϊτάκης, Φραγκουλάκης, Σταυρακάκης(61′ Μεταξάκης), Ράπτης, Πήλιος(87′ Μαγάκης), Καστελλιανάκης, Τριανταφύλλου

Δαμάστα: Ζαφείρης Μπαμπουλάκης, Αυγουστάκης, Στακάκης, Αποστολάκης, Μεχμετάι(84′ Ζερβός), Αρχοντάκης(46′ Στεφανάκης), Μουρτζάκης, Σαβουϊδάκης(77′ Βιτσαράς), Κεφαλούκος(74′ Μερκούρι), Σεραφειμίδης

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P