Τα δεδομένα για τα προπονητικά διπλώματα στην ΕΠΣΗρακλείου

Με τη συμμετοχή μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, τέθηκαν κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την οργάνωση και τις απαιτήσεις των τοπικών πρωταθλημάτων, με ένα από τα σημαντικότερα να αφορά τα απαιτούμενα προπονητικά διπλώματα ανά κατηγορία.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε:

  • Κατηγορίες Α1 & Α2 ΕΠΣΗ: Υποχρεωτική η κατοχή διπλώματος UEFA B για όλους τους προπονητές.
  • Κατηγορία Β’ ΕΠΣΗ: Υποχρεωτική η κατοχή διπλώματος UEFA C.
  • Για όλες τις κατηγορίες: Απαραίτητη η κατοχή άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή, βάσει του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό δεν θα εκδίδονται βεβαιώσεις μέλους από τον Σύνδεσμο σε προπονητές που δεν διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος από εδώ και στο εξής.

Αναλυτικά:

«Την 30η Ιουνίου 2025, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ηρακλείου, παρουσία πλήθους εκπροσώπων σωματείων, καθώς και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, τέθηκε το ερώτημα από πρόεδρο σωματείου τι διπλώματα χρειάζονται ανά κατηγορία , τότε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, κ. Νίκος Τζώρτζογλου, έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του συνδέσμου μας, κ. Στυλιανό Ανωγειανάκη, ο οποίος κατέθεσε σημαντική ενημέρωση για την αναβάθμιση του επιπέδου των τοπικών πρωταθλημάτων.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τι προβλέπει ο ΚΑΠ για τις κατηγορίες τον τοπικών πρωταθλημάτων :

1. Υποχρεωτική κατοχή διπλώματος UEFA B για όλους τους προπονητές στις κατηγορίες Α1 και Α2 της ΕΠΣΗ.

2. Υποχρεωτική κατοχή διπλώματος UEFA C για τους προπονητές της Β’ Κατηγορίας.

3. Υποχρεωτική κατοχή άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή για όλους, σύμφωνα με τον Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ.

Η ενημέρωση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προσπάθειας για την αναβάθμιση της ποιότητας και της επαγγελματικότητας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και αναμένεται να ενσωματωθεί στον νέο Κανονισμό Προπονητών της

ΕΠΟ.

-Σημαντική ενημέρωση:

Μετά από επικοινωνία του Προέδρου της Π.Ε.Π.Π. με τον Σύνδεσμό μας, ενημερωθήκαμε ότι δεν θα δίνονται βεβαιώσεις μέλους από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, σε περιπτώσεις όπου ο ενδιαφερόμενος δεν διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή.

Παρακαλούνται όλα τα μέλη που δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης της άδειας, να το πράξουν άμεσα.

Η εν λόγω εξέλιξη υπογραμμίζει την ανάγκη συμμόρφωσης όλων των προπονητών με τις προβλέψεις του Κανονισμού και την απαίτηση για θεσμική κατοχύρωση και επαγγελματική συνέπεια».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συναντήθηκε με τον Σταύρο Αρναουτάκη ο Ηλ. Κουτσουπιάς

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Ηλίας Κουτσούπιας, που αγωνίζεται στην ιταλική...

Έντονο το ενδιαφέρον για τον Κώστα Βρεττό

Δέκτης έντονου ενδιαφέροντος έχει γίνει ο Κώστας Βρεττός. Ο έμπειρος...

Ένσταση από τον Στ. Σωκιανό στις εκλογές του ερασιτέχνη Ηροδότου

Ο Στέλιος Σωκιανός υπέβαλε ένσταση κατά την διαδικασία των...

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Ερασιτέχνη Ηρόδοτο με πρόεδρο τον Μάνο Λημναίο-Ποιοι εκλέχτηκαν

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Ερασιτέχνη Ηρόδοτο με την ανάδειξη...