Ο ΠΟΑ υποδέχτηκε τους Μικρασιάτες από όλη την Ελλάδα

Ο ΠΟΑ ήταν οικοδεσπότης στο 6ο Μικρασιατικό Αντάμωμα.

Στο γήπεδο του προσφυγικού σωματείου στο Ατσαλένιου φιλοξενήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Μικρασιατικό Αντάμωμα, σε μία σπουδαία γιορτή των απανταχού Μικρασιατών, που τραγούδησαν, χόρεψαν και πέρασαν ξεχωριστές στιγμές.

Η ανακοίνωση: «Ο Π.Ο.Α οικοδεσπότης στο Πανελλήνιο Μικρασιατικό Αντάμωμα που έγραψε ιστορία!

Το βράδυ του Σαββάτου (28/6) το γήπεδο μας φιλοξένησε τη μεγαλύτερη μικρασιατική γιορτή από αυτές που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Στο κατάμεστο γήπεδο του Π.Ο.Α, πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Μικρασιατικό Αντάμωμα.

Παρουσιαστής ήταν ο δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV Γιώργος Μιμίκος, επίσης μικρασιατικής καταγωγής, που συντόνισε μια εκδήλωση από τις πλέον πετυχημένες και με απίστευτη προσέλευση ανθρώπων κάθε ηλικίας που έχει γίνει στο Ηράκλειο.

Μικρασιατικά, ποντιακά, πολίτικα, καππαδοκικά, θρακιώτικα, κρητικά τραγούδια και χοροί από εκπληκτικά συγκροτήματα, φωνή της Πόλης από την Βιβή Βουτσελά και γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Μια γιορτή που έκανε και τον οικοδεσπότη πρόεδρο μας Γιώργο Λέλεκα να δακρύσει στην ομιλία του με τον πρόεδρο του Π.Ο.Α να τονίζει πως το βιβλίο του Γιώργου Μιμίκου «Οκτώ δεκαετίες ΠΟΑ, ένα αληθινό μικρασιατικό παραμύθι» έδειξε πως ο Π.Ο.Α είναι μια «μικρασιατική οντότητα» για το Ατσαλένιο, το Ηράκλειο και την Κρήτη…

Νωρίτερα και το κέντρο του Ηρακλείου ντύθηκε στα μικρασιατικά χρώματα και πήρε και τα αρώματα της Ιωνίας και του πολιτισμού της.

Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο έμειναν άφωνοι με την ομορφιά των παραδοσιακών στολών αλλά σιγοτραγούδησαν κιόλας και χόρεψαν, δίνοντας τα εύσημα στους διοργανωτές που ήταν ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου και την Ομοσπονδία Προσφυγικών Συλλόγων Ελλάδος και σε κάθε σύλλογο ξεχωριστά.

Εντυπωσιακή και η καρφίτσα που είχε ετοιμάσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Ο Άγιος Πολύκαρπος», ο Κωνσταντίνος Κουναλάκης…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χρήστου: «Δώσαμε τα χέρια, αλλά δεν τηρήθηκε η συμφωνία»

Τη δική του θέση σχετικά με το «ναυάγιο» της...

Επιβεβαιώνει η Χερσόνησος: Προφορική συμφωνία με Δημήτρη Σωτηρίου!

Τη μεγαλύτερη ίσως μεταγραφή των τελευταίων ετών στα τοπικά...

Πάει για το κόλπο-γκρόσο με Σωτηρίου η Χερσόνησος!

Μεταγραφική «βόμβα» στα σκαριά φαίνεται να έχει η Χερσόνησος,...

«Δείχνει» παραμονή Μαρινάκη ο ΟΦΗ!

Ο ΟΦΗ αποχαιρέτησε έξι ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια...