
Έπειτα από εννέα χρόνια έντασης και αποστάσεων, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική καμπή για το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη κορυφαία συνάντηση ανάμεσα σε μέλη των διοικήσεων της ΕΠΣΗ και του Συνδέσμου Διαιτητών Ηρακλείου (ΣΔΠΗ), με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα του παρελθόντος και να επέλθει συνεννόηση και συνεργασία.
Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Νίκου Συριγωνάκη, του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης που είναι γνωστό πόσο αγαπάει το ποδόσφαιρο.
Το γεγονός ότι έπεισε τα δύο «στρατόπεδα» να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία αντιπαραθέσεων, μόνο ως επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα είναι θετικό και όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές προσεγγίζουν με ωριμότητα το γεγονός μιας επικείμενης… ένωσης. Η ομαλή σχέση των Διαιτητών με την ΕΠΣΗ είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου.
Αν όλα κυλήσουν όπως φαίνεται, σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για «σασμό» ανάμεσα στην ΕΠΣΗ και τον ΣΔΠΗ — μια εξέλιξη που θα λειτουργήσει ευεργετικά για όλους τους εμπλεκόμενους.