Το παράδοξο στατιστικό με τους πρώτους σκόρερ στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ

Στα δυο από τα τρια πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ που ολοκληρώθηκαν (Α1, Β1) ο πρώτος σκόρερ δεν είναι από την ομάδα που τερμάτισε πρώτη, ενώ στην Β2 υπήρξε μια ιδιαίτερη ισοβαθμία.

Συγκεκριμένα στην Α1 στην οποία ο Ηρόδοτος κέρδισε τον τίτλο, τα περισσότερα γκολ σημείωσε ο Άγγελος Καστελλιανάκης από την ΑΕΚατσαμπά (24), ενώ στην Β1 στην οποία ο ΠΟΑ Β΄τερμάτισε πρώτος, αρχισκόρερ αναδείχθηκε ο Ραφαήλ Αμπαζάι με 30.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στην Β2, στην οποία ο Άγιος Ιωάννης πήρε την άνοδο, με τους παίκτες που σημείωσαν τα πιο πολλά γκολ να είναι ο Γιώργος Φουστανάκης και ο Ιωάννης Χαλκιαδάκης με 23.

Ο επιθετικός του Αγίου Ιωάννη βγήκε πρώτος σκόρερ μεν, αλλά είχε συγκάτοικο στην κορυφή, κάτι που σημαίνει πως και στην Β2 δεν τερμάτισε μόνος πρώτος στη λίστα με τα γκολ παίκτης της ομάδας που συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους.

Την ίδια ώρα στην Α2 η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, η Χαραυγή που έχει κερδίσει τον τίτλο δεν έχει στο ρόστερ της τον πρώτο σκόρερ, καθώς αυτός ανήκει στον Βασίλη Βατσινά ο οποίος μετρά 27 τέρματα, τέσσερεις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ