Μπετανκόρ: «Δικαίωση η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό»

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και την εντυπωσιακή φετινή πορεία του με την φανέλα του Πανσερραϊκού τοποθετήθηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο Χεφτέ Μπετανκόρ.

Ο Ισπανός επιθετικός, που ξεχώρισε με τις επιδόσεις του στον φετινό πρωτάθλημα, μίλησε για την επικείμενη μεταγραφή του στους ερυθρόλευκος το προσεχές καλοκαίρι, αλλά και την επικοινωνία του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο ΠΑΟΚ δεν βολιδοσκόπησε την περίπτωσή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Χεφτέ, στα 17 σου χρόνια στην Ισπανία και όταν αγωνιζόσουν στην ομάδα Βιθεντάριο, σε είχε καλέσει η Ρεάλ Μαδρίτης για ένα διεθνές φιλικό ματς. Ήταν μεγάλη, φυσικά, πρόκληση, αλλά κάτι τέτοιο πώς έγινε;

«Είναι αλήθεια ότι με είχε καλέσει η Ρεάλ Μαδρίτης να παίξω στα 17 μου σε διεθνές τουρνουά. Ακολούθησαν και άλλα τουρνουά μετά, αλλά τελικά προέκυψε άλλη ομάδα στην καριέρα μου και υπέγραψα άλλου».

Τι ομάδα υποστηρίζεις στη La Liga ως Ισπανός;

«Υποστηρίζω την ομάδα της Λας Πάλμας. Η καταγωγή μου είναι, άλλωστε, από αυτή την περιοχή από τις Κανάριους Νήσους.

Έχω σκοράρει στα πρωταθλήματα της Αυστρίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας, έχω πετύχει πολλά γκολ. Σίγουρα είναι μια δικαίωση στην καριέρα μου και για όσα έχω πετύχει, να πάρω μεταγραφή στον Ολυμπιακό».

Στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας όταν έπαιζες, είχες βγει βλέπω στο βιογραφικό σου, παίκτης του μήνα και παίκτης της χρονιάς. Στην Ελλάδα φέτος, ενώ ήσουν υποψήφιος πολλές φορές για το βραβείο Best Goal της αγωνιστικής και του MVP Player δεν πήρες κάποιο βραβείο.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα είναι από τα πράγματα, που δεν έχω πετύχει ακόμα, να πάρω ένα βραβείο για το καλύτερο γκολ στο πρωτάθλημα. Πάντως με πολλή δουλειά και κόπο έχω καταφέρει να είμαι πρώτος σκόρερ με τον Πανσερραϊκό στην κατηγορία. Είναι λίγο δύσκολο στην ψηφοφορία των φιλάθλων να πάρεις ένα τέτοιο βραβείο, ως παίκτης του Πανσερραϊκού, ψηφίζουν φίλαθλοι στην ψηφοφορία που υποστηρίζουν ομάδες από το Big 5».

Στον Πανσερραϊκό ποιος σε έφερε; Απ’ όσο γνωρίζω ο τότε αθλητικός διευθυντής Τάσος Παπάζογλου. Ήθελες να μείνει στην Κύπρο και στο εκεί πρωτάθλημα;

«Ναι, ο πρώτος που μίλησα για τον Πανσερραϊκό ήταν ο Τάσος Παπάζογλου. Μετά μίλησα και με τον προπονητή Πάμπλο Γκαρσία. Εγώ τότε ήμουνα δανεικός από την Κλουζ, στην ομάδα της Πάφου στην Κύπρο. Μου έγινε πρόταση από τον Πανσερραϊκό και το είδα ως μια καλή προοπτική να έρθω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ σε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν ήθελα να μείνω στην Κύπρο».

Για τον Πανσερραϊκό ήξερες. Πού θα ερχόσουν, σε ποια ομάδα, ποια πόλη;

«Όχι, δεν ήξερα πολλά πράγματα για τον Πανσερραϊκό, αλλά με ενημέρωσε ο Τάσος Παπάζογλου για όλα γύρω από το club. Ήξερα και τον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη από τη Ρουμανία όπου ήμασταν συμπαίκτες και μου είπε πολλά πράγματα».

Τη σεζόν 2023-24 είχες πετύχει 4 καθοριστικά γκολ με την ομάδα του Πανσερραϊκού από τον Γενάρη που ήρθες στις Σέρρες. Είχες, όμως, παρτενέρ στην επίθεση τον Κόστα Άλεξιτς, φέτος είσαι εσύ μόνος μπροστά στην επίθεση. Θα έλεγε κανείς πως πήρες τον ρόλο του;

«Δεν πιστεύω πως πήρα τον ρόλο κάποιου παίκτη. Πιστεύω ότι είμαι ένας διαφορετικός επιθετικός σε σχέση με τον Κόστα Άλεξιτς και δεν μοιάζω με κανέναν επιθετικό του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λίγκα. Μου έδωσε ώθηση φέτος η επικοινωνία που είχα το καλοκαίρι με την ομάδα, ο Τάσος Παπάζογλου και ο Γιάννης ο φυσιοθεραπευτής».

Σχετικά με τον επίδεσμο που φορούσες στο κεφάλι από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και μετά στο ΟΑΚΑ. Τον κράτησες στα επόμενα ματς για γούρι στο σκοράρισμα;

«Δεν το γνωρίζω αυτό (σ.σ. γέλια), απλά προσπαθώ να κάνω καλά τη δουλειά μου και να βάζω γκολ. Μετά από τρία παιχνίδια συνέχισα να τον φοράω γιατί τον χρειαζόμουν και συνέχισα και το σκοράρισμα».

Δεν βλέπω, πάντως, να είσαι προληπτικός, γιατί έχεις πετύχει πολλά γκολ και το 2025 χωρίς να φοράς τον επίδεσμο.

«Είτε φορούσα, είτε όχι τον επίδεσμο, συνέχισα την προσπάθεια και την καλή δουλειά στο γήπεδο, να πετυχαίνω γκολ. Πιστεύω πολύ στην καλή δουλειά και όταν αυτό συνδυάζεται με την τύχη είναι καλό. Το λέω αυτό για τα φετινά γκολ που έχω σημειώσει. Δεν ξεχωρίζω κάποιο γκολ».

Νιώθεις άγχος όταν περιμένει πολλά στο σκοράρισμα η ομάδα από εσένα; Γιατί έχεις πετύχει καθοριστικά γκολ με τον Πανσερραϊκό φέτος, που έδωσαν σημαντικούς βαθμούς.

«Όχι, δεν αισθάνομαι ούτε ευθύνη, ούτε κάποια ανησυχία. Εμένα με κάνει χαρούμενο, όταν σκοράρω σε έναν αγώνα και παράλληλα συνδυάζεται με νίκη όλης της ομάδας. Έτσι και αλλιώς για αυτό δουλεύουμε όλο το χρονικό διάστημα».

Στη Σούπερ Λίγκα σε είχαν βάλει πολλές ομάδες στο στόχαστρο, κάνοντας φέτος αυτήν τη φανταστική πορεία με τον Πανσερραϊκό. Από τον ΠΑΟΚ σε πλησίασαν; Πώς βρέθηκες, τελικά, στον Ολυμπιακό;

«Αυτό το γνωρίζει καλύτερα ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, ο Τάσος Καζιάς και το επιτελείο του. Όμως, η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για εμένα ήταν ο Ολυμπιακός. Δεν με πλησίασε ο ΠΑΟΚ.

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το βήμα στην καριέρα μου, να υπογράψω στον Ολυμπιακό. Το να σε θέλει μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι μια δικαίωση για εμένα και των προσπαθειών μου, που έχω κάνει στην καριέρα μου».

Είχες κάποια επικοινωνία με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά την υπογραφή των συμβολαίων με τον Ολυμπιακό;

«Ναι, είχα μια επικοινωνία με τον προπονητή του Ολυμπιακού, τον κ. Μεντιλίμπαρ. Όχι πολύ μεγάλη, όμως, επικοινωνία, γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, εγώ παίζω ακόμα στον Πανσερραϊκό και αυτός είναι στον Ολυμπιακό με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όμως, μίλησα και με άλλα πρόσωπα του Ολυμπιακού. Και τον βοηθό του κ. Μεντιλίμπαρ, ο οποίος είναι και από την πόλη μου. Και με τον κ. Κώστα Καραπαπά και τον κ. Ντάρκο Κοβάσεβιτς έχω μιλήσει».

Πριν λίγες ημέρες η νέα σου ομάδα, ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το πρωτάθλημα, που ήταν το 48ο της ιστορίας του. Τελικά ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα κατά τη γνώμη σου;

«Ναι, φυσικά, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός 100% ήταν η καλύτερη ομάδα και κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα».

Από τη διαμονή στην πόλη των Σερρών, εδώ και 1,5 χρόνο, τι σου αρέσει περισσότερο;

«Μου αρέσουν πολλά πράγματα. Μου αρέσει που μπορείς με ασφάλεια να κάνεις τη βόλτα σου στην πόλη. Είναι μια ήσυχη πόλη. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις Σέρρες».

Φεύγοντας σε λίγο χρονικό διάστημα από τις Σέρρες, ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο, ποιο είναι;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, για τη στήριξη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, που έχουν στην ομάδα. Έχουν έρθει και σε εκτός έδρας παιχνίδια και μας βοήθησαν με την παρουσία τους από πολύ μακριά. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι πολύ καλή στο γήπεδο. Έχω τις Σέρρες στο μυαλό και στην καρδιά μου. Θα τη θυμάμαι αυτήν τη χρονιά».

Θα παραμείνει στην κατηγορία της Σούπερ Λίγκας o Πανσερραϊκός; Προέρχεσαι από την εντός έδρας νίκη με την Athens Kallithea (3-1) και ένα ακόμα πέναλτι γκολ που έβαλες.

«Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Πιστεύω πως έχουμε μια καλή ομάδα. Και επίσης έχουμε μια ομάδα που μπορεί να παλέψει για υψηλότερους στόχους».

Για τη νέα χρονιά τι βλέπει που θα έχει συμπαίκτη στον Ολυμπιακό τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην επίθεση;

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης ο Ελ Κααμπί, σκόραρε πολλά γκολ με τον Ολυμπιακό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Εγώ από την πλευρά μου θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, για να μπορέσω να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ