![](https://grandsport.gr/wp-content/uploads/2025/02/panathinaikos-ofi-ioannidis-vagiannidis-panigyrismoi-750x500.jpg)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη μεταξύ τους κόντρα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού.
Μεγάλη απουσία για τον Παναθηναϊκό είναι ο Γουίλιαν Αράο, ο οποίος επιβάλλεται να προφυλαχθεί λόγω της τενοντίτιδας που εξακολουθεί να τον ταλαιπωρεί εδώ και περίπου 20 μέρες.
Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (1/2) κόντρα στον ΟΦΗ, πρώτα απ’ όλα διότι επιστρέφουν από τις τιμωρίες τους οι Ίνγκι Ίνγκασον, Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Φίλιπ Τζούριτσιτς.
Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μικρές “εκπλήξεις”, όπως θα ήταν π.χ. μία ενδεχόμενη απουσία του Φώτη Ιωαννίδη απ’ την ενδεκάδα και συμμετοχή εξαρχής του Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος διεκδικεί φανέλα βασικού στην κορυφή της επίθεσης. Ο Βιτόρια άλλωστε, δοκίμασε και τους δύο εναλλάξ στην τακτική στις προπονήσεις του τελευταίο διημέρου κι όλα είναι ανοικτά.
Στον άξονα της μεσαίας γραμμής με δεδομένη την απουσία του Αράο, ο Άνταμ Τσέριν έχει τον πρώτο λόγο για να παίξει στο “6”, με τους Νεμάνια Μαξίμοβιτς στο “8” και Αζεντίν Ουναχί λίγο πιο μπροστά τους σε πιο δημιουργικό ρόλο.
Στο τέρμα τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσει έχει ο Γιούρι Λοντίγκιν, με τους Γιώργο Βαγιαννίδη, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκι Ίνγκασον και Φίλιπ Μλαντένοβιτς να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Από εκεί και πέρα είναι ανοικτή μία θέση στα “φτερά” της επίθεσης, όπου οι δύο θέσεις διεκδικούνται απ’ τους Φακούντο Πελίστρι,Τετέ και Φίλιπ Τζούριτσιτς.
Εάν ξεκινήσει στ’ αριστερά ο Σέρβος, προβάδισμα για το δεξιό άκρο της επίθεσης θα έχει ο Πελίστρι. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν μαζί ο Ουρουγουανός κι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, όπως έγινε στο τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ (με Πελίστρι στα αριστερά και τον Τετέ δεξιά), όπου και οι δύο είχαν πολύ καλή εικόνα.
Την 23μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Ουναΐ, Τετέ, Μπακασέτας, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Σφιντέρσκι, Μαξίμοβιτς, Σιώπης, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Φικάι και Νταμπίζας.