Ματσάρα στο ντέρμπι και σπουδαίο διπλό του Γιούχτα!

Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του κρητικού ποδοσφαίρου ο Γιούχτας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον ΑΟΑΝ, επικρατώντας με 1-2, χάρη σε ένα γκολ του Παυλίδη στο 90′!

26/10/2024-16:00
Γ Εθνική – 2024-25 | Αγωνιστική 6
Ημίχρονο: 0-0
ΑΟΑΝ
1
ΓΙΟΥΧΤΑΣ
2
Τελικό
Γκολ
75'
 

Ένα τρομερό παιχνίδι έγινε στον Άγιο Νικόλαο ανάμεσα σε ΑΟΑΝ και Γιούχτα με τους «πράσινους» να παίρνουν το μεγάλο διπλό, στην πρώτη τους φετινή εκτός έδρας νίκη.

Στο 5ο λεπτό, ο Νοκάι έκανε μια καλή ενέργεια και προσπάθησε να απειλήσει με σουτ, το οποίο όμως κατέληξε άουτ. Στο 9′, ο ΑΟΑΝ πλησίασε στο γκολ, όταν από φάουλ του Μέμμου, ο Μαρκάκης έκανε τακουνάκι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια, στο 20ο λεπτό, ο Νοκάι βρέθηκε τετ α τετ με τον Μακατουνάκη, όμως ο τερματοφύλακας του Γιούχτα απέτρεψε το γκολ με μια σωτήρια επέμβαση.

Η πίεση του ΑΟΑΝ συνεχίστηκε, και στο 28′ ο Νοκάι είχε ακόμα μία ευκαιρία, πλασάροντας προς την εστία. Ωστόσο, ο Παυλίδης απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή, κρατώντας το 0-0.

Στο 42′, ο Τσιλεδάκης σούταρε μέσα από την περιοχή, μετά από φάση διαρκείας, όμως ο Φαζός έσωσε ξανά τον Γιούχτα, διώχνοντας πάνω στη γραμμή για δεύτερη φορά! Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 45′, όταν ο Γκίνη εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να απειλήσει την εστία του Γιούχτα.

Ακόμα καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο με πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Ο Φουκαράκης, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Πιστικού, σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του και έκανε το 0-1 για τον Γιούχτα στο 53′.

Ο ΑΟΑΝ είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 56ο λεπτό, όταν ο Νοκάι πάσαρε στον Μέμμο, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ένας αμυντικός του Γιούχτα κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή, κρατώντας ανέπαφη την εστία.

Ο Παυλίδης πίστεψε πως είχε διπλασιάσει τα τέρματα για τον Γιούχτα στο 69ο λεπτό, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, προκαλώντας διαμαρτυρίες από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Η αντίδραση του ΑΟΑΝ ήρθε στο 75ο λεπτό. Ο Γκίνη έκανε μια εκπληκτική ενέργεια από τα δεξιά, αφήνοντας στον Σένκα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έδωσε όμορφα στον Πήλιο. Με ένα εξαιρετικό τελείωμα, ο Πήλιος ισοφάρισε σε 1-1, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες της ομάδας του.

Στο 76′, ο Πατινιώτης έκανε σέντρα, με τον Χριστόπουλο να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, χάνοντας μια ακόμα καλή ευκαιρία για τον ΑΟΑΝ. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 80ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Γκίνη και διώξιμο του Πατινιώτη, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε την παράβαση, παρά τις φωνές από τον πάγκο. Στο 83′, ο Μέμμος επιχείρησε δυνατό σουτ, όμως ο Μακατουνάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Τελικά, στο 90ο λεπτό, ο Παυλίδης σκόραρε το καθοριστικό γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 και δίνοντας τη νίκη στον Γιούχτα, παρά την πίεση του ΑΟΑΝ στο φινάλε. Ένα μεγάλο διπλό για την ομάδα του Μανώλη Σουτζή απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P