Δράσεις της Χαλκιαδάκης ΑΕ για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο πετάγονται περισσότεροι από 2.000.000 τόνοι απορριμμάτων τροφίμων. Στη Χαλκιαδάκης Α.Ε., έχουμε θέσει ως στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, μέσω συντονισμένων δράσεων και συνεργασιών. 

🔹 Ποιότητα και Προσφορές: Έχουμε δημιουργήσει ειδικά αυτοκόλλητα που εντοπίζονται σε προϊόντα όπως ψάρια, sushi και έτοιμα γεύματα. Επιλέγοντας ποιοτικά προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης, στις χαμηλότερες τιμές, συμβάλλουμε όλοι μαζί στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων.

🔹 Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Rosetta: Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε τον μοναδικό λιανέμπορο στην Ελλάδα που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα Rosetta για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων λόγω προτύπων εμπορίας.

🔹 Στήριξη Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων: Στηρίζουμε τη δράση των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, προσφέροντας υγιή προϊόντα που αποσύρονται από τα ράφια μας στο συσσίτιο, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων και βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη.

🔹 Συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης: Ως περήφανο μέρος της μεγάλης αλυσίδας για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης τροφίμων, παρέχουμε δωρεάν χώρο στην Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης, η οποία το 2023 διέθεσε 19.674 κιλά τροφίμων σε 3.964 ωφελούμενους.

🔹 Εκπαίδευση και Ενημέρωση: Συμμετέχουμε στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», μια εθελοντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού για τη μείωση της σπατάλης.

Στη Χαλκιαδάκης Α.Ε. νοιαζόμαστε για το μέλλον όλων μας, υλοποιώντας σημαντικές δράσεις με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: https://xalkiadakis.gr/articles.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P