«Έδεσε» Λιάγκα ο Λεβαδειακός

Δεν το… κουνάει ο Παναγιώτης Λιάγκας από τον Λεβαδειακό, επεκτείνοντας το συμβόλαιό του ως το 2028.

Πήγε στους Βοιωτούς σε ηλικία μόλις 16,5 ετών και φαίνεται ότι έχει σκοπό να μείνει για… μία -ποδοσφαιρική- ζωή στη Λιβαδειά.

Εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά -κι όχι μόνο- 24χρονος κεντρικός αμυντικός (στις 5 Νοεμβρίου κλείνει τα 25) από το Καρπενήσι κι από την Κ17 της ομάδας, έφτασε να είναι πλέον εκ των δύο πιο παλιών του ρόστερ και να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Κι αν η… “αγία τετράδα” των Ελλήνων, “έσπασε” το καλοκαίρι με την αποχώρηση του Γιώργου Νίκα για τον Παναθηναϊκό, ο Λιάγκας (μαζί με τους Βήχο και Τσάπρα) δεν το κουνάει από την ομάδα της Λιβαδειάς, αποφασίζοντας να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο με τους νεοφώτιστους, έως το 2028.

Με υπομονή κι επιμονή όποτε χρειάστηκε, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, κέρδισε με το σπαθί του τη φανέλα του βασικού και δεν άργησε να γίνει αναντικατάστατος στην οπισθοφυλακή των Βοιωτών. Όποιοι κι αν ήταν οι υπόλοιποι που κατά καιρούς τον συντρόφευαν στο κέντρο της άμυνας του Λεβαδειακού.

Πριν από έξι χρόνια, στις 10 Δεκεμβρίου του 2018, λίγες εβδομάδες αφού είχε κλείσει τα 19 του χρόνια, έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Λεβαδειακού, σε ένα παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, που έληξε ισόπαλο 1-1 κι εκείνος πήρε φανέλα βασικού. Το σκορ μάλιστα τότε είχε ανοίξει ο Φώτης Ιωαννίδης για τους Βοιωτούς, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 95′. Κι αφού το νερό είχε κυλήσει πια στο αυλάκι, ο Λιάγκας έπαιξε ακολούθως δύο σερί 90λεπτα με ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό, για να φτάσει σήμερα να μετράει 135 συμμετοχές με 6 γκολ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Λεβαδειακός αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Λεβαδειακός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Λιάγκα έως το 2028.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά κι όχι μόνο στην οικογένεια του Λεβαδειακού.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι εκ των αρχηγών του Λεβαδειακού, μετρώντας 135 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα (6 γκολ, 2 ασίστ).

Παναγιώτη σου ευχόμαστε υγεία και πολλές ακόμα επιτυχίες με την ομάδα μας!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P