Γ. Φράγκος: «Να δικαιώσω τους ανθρώπους που με έφεραν στο Ηράκλειο»

Ο προπονητής του Ποσειδώνα, Γιάννης Φράγκος, ερχόμενος στα γήπεδα της ΕΠΣΗ για πρώτη φορά, μίλησε στο GRANDSPORT για την πρεμιέρα του Ποσειδώνα και για τις εντυπώσεις του στο κρητικό ποδόσφαιρο ως τώρα.

Επίσης αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της ομάδας του αλλά και στην απόφαση να αφήσει ομάδες Β’ και Γ΄ κατηγορίας για το πρότζεκτ του Ποσειδώνα, κάνοντας το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Υπενθυμίζουμε πως ο τεχνικός του Ποσειδώνα θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο στα γήπεδα της ΕΠΣΗ με αντίπαλο την Δαμάστα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Εχθές ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας μας για τον αγώνα του Σαββάτου με την Δαμάστα και είμαστε ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι. Περιμένουμε 2-3 παιδιά που έχουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών να δούμε σε τι κατάσταση είναι και αν μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτούς, κάτι που θα κριθεί στην σημερινή προπόνηση. Στους υπόλοιπους τομείς όλα βαίνουν καλώς αντιμετωπίζοντας αντικειμενικές δυσκολίες που πάντα θα υπάρχουν».

Τι περιμένεις από τον αγώνα του Σαββάτου: «Να εκπροσωπήσουμε επάξια τον ιστορικό οργανισμό του ΝΑΠΟ Ποσειδώνα και τις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση για να μας προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για να προπονούμαστε και να κάνουμε αυτό το οποίο αγαπάμε. Οφείλουμε σε κάθε αγώνα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, με αυτόν τον τρόπο πιστεύω πως σέβεσαι το άθλημα που αγαπάς αλλά και τον εαυτό σου ως αθλητή/προπονητή».

Ομαδικοί και προσωπικοί στόχοι: «Ο οργανισμός του ΝΑΠΟ Ποσειδώνα έχει ως στόχο να γίνεται όλο και καλύτερος μέρα με την μέρα σε όλα τα επίπεδα, στο αγωνιστικό κομμάτι πρωταρχικός στόχος είναι καλλιεργήσουμε την έννοια της ομάδας στα αποδυτήρια μας, να χτίσουμε μια ομάδα με αρχές και αξίες κάτι που θα αποτυπώνεται στον αγωνιστικό και όχι μόνο χώρο και δεν θα μένει στην θεωρία. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών με διαφορά μεταξύ τους στην ηλικία, τις παραστάσεις και τις απαιτήσεις, έτσι θα χρειαστεί χρόνο, υπομονή αλλά κυρίως να περάσουμε μέσα από κάποιες καθημερινές καταστάσεις και διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν στο να ‘’δεθεί’’ η ομάδα. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι με την δουλειά μου να δικαιώσω τους ανθρώπους που με έφεραν στο Ηράκλειο, να προσφέρω από την πλευρά μου στο σημαντικό αυτό προτζεκτ που μην ξεχνάμε έχει και την ακαδημία της Βαλένθια μέσα, κάτι που είναι από μόνο του σημαντικό για το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο γενικότερα και να εξελιχθώ επαγγελματικά κάνοντας το επόμενο βήμα. Η απόφαση μου να έρθω στην Κρήτη αφήνοντας ομάδες της Β’ και Γ’ εθνικής ήταν βασισμένη στο να κάνω το επόμενο βήμα και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να το κάνω πράξη».

Εντυπώσεις από το επίπεδο της ΕΠΣΗ έως τώρα: «Γνώριζα πάντα πως το ποδόσφαιρο της Κρήτης γενικότερα και το Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο ειδικότερα σε αναπτυξιακό επίπεδο είχε πάντοτε επιτυχίες και διακρίσεις, έβγαζε παιδιά με προοπτικές. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μας είναι τι συμβαίνει μετά την ηλικία των 17-18 ετών και αυτά τα παιδιά δεν παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Είναι λίγες οι ομάδες στις εθνικές κατηγορίες που έχουν παίκτες από την Κρήτη. Όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει ως συνέπεια τα παιδιά αυτά να μένουν στο Ηράκλειο και σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιότητα ποδοσφαιριστών που έπαιξαν σε υψηλότερο επίπεδο, την καλώς εννοούμενη τρέλα των παραγόντων, την δίψα και την αγάπη  των ανθρώπων των περιοχών της πόλης του Ηρακλείου έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που αποτελεί πρόκληση να συμμετέχεις, αν λάβουμε υπόψη και την ιστορία της περιοχής τότε γίνεται τιμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P