Γ. Φράγκος: «Επιλογή καριέρας ο Ποσειδώνας»

Ο νέος προπονητής του Ποσειδώνα για την νέα σεζόν, Γιάννης Φράγκος, μίλησε στο GRANDSPORT για τις πρώτες του εντυπώσεις στο νησί, ερχόμενος για πρώτη φορά από τα Γιάννενα σήμερα 17/08.

Ο Γιάννης Φράγκος έχει πολλά χρόνια εμπειρία στον χώρο της προπονητικής, έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό, ως παίχτης αλλά και ως προπονητής από τα 20 του χρόνια που ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα αυτό.

Ο ίδιος, μοιράστηκε πως ο Ποσειδώνας είναι μια καινούργια πρόκληση και ευκαιρία για τον ίδιο να εξελιχθεί χαρακτηρίζοντας την ως επιλογή καριέρας. Επίσης, ο τεχνικός δήλωσε πως θέλει να βοηθήσει την ομάδα να εξελιχθεί και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση για την νέα σεζόν, στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ.

Όσο για το κομμάτι της επιλογής του να δουλέψει στο νησί, δηλώνει πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εδώ, μιας και η Κρήτη είναι ο μόνος προορισμός που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ στο παρελθόν. Επίσης ανάφερε πως νιώθει πολύ οικεία και ότι τον έχουν αγκαλιάσει όλοι από την πρώτη στιγμή.

Στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Τσιριμπή και όλη την διοίκηση που με εμπιστεύτηκε για να αναλάβω την ομάδα σε αυτήν την νέα της προσπάθεια για να επιστρέψει εκεί που ορίζει η ιστορία της, ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της πόλης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και όλους όσους είναι κομμάτι του πρότζεκτ του Ποσειδώνα-Βαλένθια».

Συνέχισε μιλώντας για την προσπάθεια που γίνεται στο σύλλογο του Ποσειδώνα να αφήσει πίσω την περσινή σεζόν, να ξεκινήσουν από την αρχή και να μπουν οι σωστές βάσεις για κάτι καλό και σοβαρό στο μέλλον όπως αρμόζει στον σύλλογο. Ο πρόεδρος κάνει το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση της ομάδας, ο καθένας από τον ρόλο του κοιτάει να είναι δίπλα μας και προσπαθούν για το καλύτερο στο οργανωτικό κομμάτι. Επίσης παρέμειναν σημαντικοί παίκτες από την περσινή σεζόν και η ενίσχυση θα συνεχιστεί με παίκτες που θα πληρούν τα κριτήρια που θέλουμε να έχουμε στην επόμενη μέρα.

Ανέφερε επίσης πως η ομάδα λειτουργεί ως παρέα σε ένα οικογενειακό κλίμα κάτι που θα είναι η βάση της ομάδας και πως θέλει μέσα από την προσπάθεια αυτή να προσφέρουνε το μέγιστο στο τοπικό ποδοσφαιρικό, στην τοπική κοινωνία και βασικότερο στο μέλλον, δηλαδή στα νέα παιδιά.

Ένα πλούσιο βιογραφικό:

Ο Γιάννης Φράγκος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς στα Ιωάννινα και το τοπικό Ιωαννίνων, τα επόμενα 3 χρόνια ανέβαινε μια κατηγορία κάθε χρόνο παίρνοντας το πρωτάθλημα με την ΑΕ Πρωτόπαππα, αναλαμβάνοντας τις ιστορικές ΑΕ Γιάννενα και Προοδευτική Περάματος και δουλεύοντας στον Θριάμβο Σερβιανών ως βοηθός στην Γ’ εθνική όπου κατέκτησε και το κύπελλο ερασιτεχνών Ηπείρου. Έπειτα ήρθε το κάλεσμα από την ΠΑΕ Καραισκάκης Άρτας στην Super League 2 ως αναλυτής, τον Θιναλιακό Κέρκυρας Γ’ εθνική ως Βοηθ. Προπονητή/προπονητής ακαδημιών και προπονητής της ομάδας νέων του Θιναλιακού που συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα, την Ιστορική θύελλα Κατσικάς ξανά στην Γ’ εθνική ως Βοηθ. Προπονητή και αναλυτής.

Στην συνέχεια ανέλαβε Τεχνικός διευθυντής ακαδημιών της Θύελλας Κατσικάς και αναλυτής σε διάφορες ομάδες της Β’ εθνικής. Την περσινή σεζόν εργάστηκε για τον Πυθαγόρα Κονταικαικών Σάμου και υποστήριξε τον Αιολικό κ19 ως αναλυτής. Στο παρελθόν επίσης έχει εργαστεί ως προπονητής ακαδημιών και αναλυτής στην Ιταλική Rimini της Serie C.

Είναι κάτοχος Διπλώματος UEFA D, C, B και παρακολουθεί την σχολή UEFA A’.

Πιστοποιημένος αναλυτής ποδοσφαίρου (τακτικής και στατιστικής) σε 3 χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) και με διάφορα σεμινάρια και δημοσιεύσεις.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και έχει βασική κατανόηση Γαλλικών και Αραβικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P