Εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός και η διαγραφή των σωματείων στη ΓΣ της ΕΠΣΗ (pics)

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ηρακλείου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστόρια Capsis», με τις ομάδες να εγκρίνουν ομόφωνα τον απολογισμό της Ένωσης, αλλά και τη διαγραφή των σωματείων που ήταν σε αδράνεια.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτηση του μιλώντας για το υψηλό επίπεδο του τοπικού Ηρακλείου, τα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, αλλά και την παρουσία των παραγόντων των ομάδων. Έκανε επίσης το σχόλιο του στην ηρακλείώτικη διαιτησία, υποστηρίζοντας πως παρά τα λάθη, η επιτροπή διαιτησίας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στο Final Four του Κυπέλλου, λέγοντας πως η φετινή διοργάνωση το Αρκαλοχώρι, ήταν η κορυφαία που έχει διοργανώσει η ΕΠΣ Ηρακλείου. Την ικανοποίηση του για την πορεία του Youth League και τα πρωταθλήματα υποδομής εξέφρασε ο Νίκος Τζώρτζογλου, καθώς όπως είπε η διοργάνωση προσφέρει τη δυνατότητα στον αθλητισμό σε χιλιάδες παιδιά του Ηρακλείου, ευχαριστώντας τον Σταύρου Αρναουτάκη για τη συνεισφορά του.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αξιοπιστία των τοπικών πρωταθλημάτων, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες της ΕΠΣΗ, ως τις πλέον αξιόπιστες στην Ελλάδα. Μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος, που δεν υπάρχουν παρεμβάσεις από κανέναν. Δεν θα μπορούσε να μην κάνει το δικό του σχόλιο για την επιτυχημένη πορεία των Μικτών ομάδων της Ένωσης.

Αφού εγκρίθηκε ομόφωνα από τις ομάδες ο οικονομικός απολογισμός της Ένωσης, ο Νίκος Τζώρτζογλου μετά από ερώτηση, αναφέρθηκε στο πλάνο του για την πιθανή χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών κατηγοριών, με αφορμή το νέο ρόλο που αναμένεται να λάβει στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Μάλιστα ο ίδιος είπε πως η ΕΠΟ είναι αυτή που χρωστάει πάνω από 6 εκατομμύρια στις Ενώσεις, ενώ οι Ενώσεις ανά την Ελλάδα οφείλουν μόνο 1.7 εκατομμύρια προς την Ομοσπονδία.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ομόφωνη διαγραφή των σωματείων από την ΕΠΣΗ που βρίσκονταν τα τελευταία χρόνια σε αδράνεια. Γνωστή έγινε παράλληλα η νέα επιτροπή διαιτησίας της Ένωσης, με νέα μέλη τους Χρήστο Κρασαγάκη και Γιώργο Πατεμτζή, ενώ παράλληλα έγινε γνωστή η θεσμοθέτηση του νέου ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα, με τον Βαγγέλη Χαραλαμπάκη σε υποστηρικτικό ρόλο.

Λίγο πριν το κλείσιμο, επαναλήφθηκε για ακόμα μία χρονιά η υποχρεωτική ανάγκη διπλώματος τουλάχιστον UEFA B’ από όλους τους προπονητές των ομάδων του Ηρακλείου, όπως υποχρεώνει ο ΚΑΠ και ο αθλητικός νόμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P