Μια ισοπαλία που δεν βόλεψε κανέναν (vid)

Γεωργία και Τσεχία έμειναν στο 1-1 παίρνοντας αμφότερες τον πρώτο τους βαθμό στην φετινή διοργάνωση, χωρίς όμως να βολεύεται καμία ενόψει του τρίτου και τελευταίου αγώνα των ομίλων.

Μια μάχη ζωής και θανάτου για Γεωργία και Τσεχία, με την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του EURO 2024 να κρίνει προκρίσεις και αποκλεισμούς και τις διαφορές να είναι μικρότερες από ποτέ.

ADVERTISING

Την προηγούμενη αγωνιστική και στην πρεμιέρα των δύο ομάδων, η Γεωργία ηττήθηκε από την Τουρκία στο Ντόρτμουντ με 3-1, ενώ και η Τσεχία έχασε στην Λειψία από την Πορτογαλία με 2-1. Με αυτό το 1-1 λοιπόν καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορεί να αποχωρήσει ευχαριστημένη από την σημερινή αναμέτρηση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυνατές μονομαχίες και μαρκαρίσματα. Με τους Τσέχους να προηγούνται νωρίς στο ματς, όμως το γκολ να ακυρώνεται, καθώς η μπάλα βρήκε πρώτα στο χέρι του σκόρερ. Η συνέχεια του ημιχρόνου δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να κάνουν λάθη επί λαθών και τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα.

Η Γεωργία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που απέκτησε μετά το ακυρωθέν τέρμα των Τσέχων και το κατάφερε στην εκπνοή του ημιχρόνου, με τον Χράνατς να βρίσκει την μπάλα με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή και τον VAR να καλεί τον Ζίμπερτ να δει την φάση. Ο έμπειρος διαιτητής δεν χρειάστηκε πάνω από μισό λεπτο για να υποδείξει την παράβαση και ο Μικαουτάτζεανέλαβε την εκτέλεση, σκοράροντας για τους Γεωργιανούς.

ADVERTISING

Στην επανάληψη η Τσεχία μπήκε με το “μαχαίρι” στα δόντια και πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα.

Στο 59ο λεπτό η Τσεχία έφερε το παιχνίδι στα ίσα από μία στημένη φάση. Εκτέλεση κόρνερ από την δεξιά πλευρά, ο Λινγκρ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, ο Σικ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1.

Τα λεπτά που ακολούθησαν είχαν πάθος, χαμένες ευκαιρίες και έναν Μαμαρντασβίλι να τον πιεις στο ποτήρι. Καθώς έβγαλε…τα πάντα και κράτησε το 1-1 για την ομάδα του.

ADVERTISING

Οι Τσέχοι πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να βγάλουν λαγό από το καπέλο. Με τον τελικό βαθμό της ισοπαλίας να τους αφήνει με ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, όπως και στην Γεωργία.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοτσορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Νταβιτασβίλι, Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι, Μικαουτάτζε

Τσεχία: Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Τσούφαλ, Χλόζεκ, Σικ, Πρόβοντ, Τζούρασεκ, Τσερνί, Κρέιτσι, Σούτσεκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ