Β. Παπαγγελής: «Βλέπω φως στο τούνελ για την προώθηση παικτών από το Ηράκλειο»

Στην εκπομπή «Αθλητικό Πανόραμα» στον Υδρόγειο 106,9, με τον Γιώργο Μαράκη, φιλοξενήθηκε το μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΗ, Βαγγέλης Παπαγγελής, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το Youth League, την πορεία των Μικτών ομάδων του Ηρακλείου, αλλά και για το Μητρώο της ΓΓΑ.

Ο πλέον κατάλληλος για να αναφερθεί στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρου του Ηρακλείου, Βαγγέλης Παπαγγελής, φιλοξενήθηκε ραδιοφωνικά, από τον Γιώργο Μαράκη.

Ο πολύπειρος παράγοντας που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την «ψυχή» του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο, μίλησε για το Youth League της ΕΠΣΗ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, έκανε τη δική του αναφορά για την εξαιρετική πορεία των Μικτών Ηρακλείου για μία ακόμα χρονιά, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως θα ξαναβγούν και πάλι μεγάλα ταλέντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο από το Ηράκλειο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το Youth League: «Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με το τοπικό πρωτάθλημα, ένιωθα πως υπήρχε ένα ηλιακό ποδοσφαιρικό κενό, σε παιδιά που τελείωναν το παιδικό, αλλά ήταν ακόμα μικρά για τις ομάδες. Ο Ν. Τζώρτζογλου και όλη η ΕΠΣΗ δίνουμε μεγάλη βάση στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και έτσι πάρθηκε η απόφαση να δημιουργηθεί, έστω και πιλοτικά ένα πρωτάθλημα γι’ αυτά τα παιδιά.

Την πρώτη χρονιά είχαμε 14 ομάδες. Στην επιτροπή είναι ο Σωτήρης Συνάνης, ο Χρήστος Καταρτζόγλου, από τη διαιτησία ο Γιώργος Φουκάκης και ο Μανώλης Βαρδαλαχάκης. Έγιναν οι προτάσεις σε ομάδες αν υπάρχουν παιδιά σε τέτοιες ηλικίες. Οι ομάδες το είδαν πολύ ζεστά, καθώς υπήρχαν παίκτες.

Τη δεύτερη χρονιά πήγε κάπως καλύτερα σε οργανωτικό επίπεδο. Απευθυνθήκαμε σε όλες τις ενώσεις της Κρήτης και δεν περίμενα σε τόσο λίγα χρόνια να έχει την εξέλιξη που είχε φέτος. Πήραν μέρος ομάδες από όλη την Κρήτη. Στα τελικά παιχνίδια δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Έγιναν συναρπαστικά παιχνίδια. Μας δίνει χαρά και δύναμη που αυτή μας την πρόταση την ακολούθησαν κι άλλες ενώσεις.

Είδαμε ποδόσφαιρο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Α’ τοπικό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο κόσμος είχε γεμίσει το στάδιο του Αλμυρού. Μπορεί να ήταν και πάνω από 500 άτομα. Η πρόταση αγκαλιάστηκε ζεστά από όλη την ποδοσφαιρική Κρήτη. Μάλιστα φέτος εφαρμόσαμε την μπλε κάρτα, που δίνονταν για το Fair Play. Επτά παιδιά τιμήθηκαν που τίμησαν το Fair Play, στον τελικό. Δώσαμε έμφαση σε αυτό το κομμάτι.  Αρωγός ήταν για άλλη μία φορά η Περιφέρεια Κρήτης και πρέπει να το τονίζουμε».

Για τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣΗ: «Στην Κρήτη γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες των ομάδων. Αν πάρουμε τις Μικτές ομάδες, γίνονται συναρπαστικά παιχνίδια η ψαλίδα έχει μικρύνει και αυτό φαίνεται και από τις θέσεις που παίρνουμε πανελλαδικά. Μπορεί να λέμε πως η Μικτή Χανίων και του Ηρακλείου πήραν την 8η θέση, αλλά είναι μεταξύ 52 Ενώσεων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Αναφορικά με τα ταλέντα, αρχίζω και βλέπω φως στο τούνελ, σε ότι έχει να κάνει με το Ηράκλειο. Είναι κάτι που γκρινιάζω εδώ και χρόνια, αλλά θέλω να πιστεύω πως στο Ηράκλειο φαίνεται φως στο τούνελ στο θέμα της προώθησης των παιδιών. Τώρα πια δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να υπάρχουν επιστήμονες, γυμναστές και επιστήμονες σε μία ομάδα. Το λέω και πάλι, βλέπω και πάλι φως στο τούνελ για το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο».

Για το Μητρώο της ΓΓΑ: «Μας έχει ταλαιπωρήσει πολύ. Δεν το κάνεις μία φορά και τελείωσες, αλλά πρέπει κάθε χρόνο να κάνεις τα χαρτιά σου. Πέρυσι πήραν κάποια χρήματα οι ομάδες, αλλά ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή πως το Μητρώο είναι στη σωστή βάση, αλλά πρέπει να προσέξουμε, όλη αυτή τη διαδικασία με τη γραφειοκρατία. Είναι στη σωστή κατεύθυνση το νοικοκύρεμα, αλλά πρέπει να γίνεται με πιο απλό τρόπο».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P