Γ. Ασσαργιωτάκης: «Νίκησε ο αθλητισμός»

Ο πρόεδρος του Πόρου, Γιάννης Ασσαργιωτάκης και ο αντιπρόεδρος, Αντώνης Μαρκάκης, μίλησαν στο κανάλι του Πόρου και στην εκπομπή «Αθλητική Δευτέρα», για την Γ Εθνική, τη φιλοσοφία του Πόρου αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Πόρου: «Χείμαρροι μιλώντας για όλα με επιχειρήματα εμφανίστηκαν στην “Αθλητική Δευτέρα” ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πόρου. Απαντήσεις για τα πάντα αλλά και μηνύματα από τον Γιάννη Ασσαργιωτάκη και τον Αντώνη Μαρκάκη. Η κουβέντα ξεκίνησε από την επανέναρξη και πάλι της Γ’ Εθνικής στις 04 Απριλίου μετά την εισήγηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και το “πράσινο φως” των λοιμοξιολόγων. Επανέναρξη για την οποία ήταν θετικοί από την πρώτη στιγμή οι “μπλε”, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ομάδων του κρητικού ομίλου, οι οποίες όμως τελικά θα δηλώσουν συμμετοχή!

“Δεν είναι μια προσωπική δικαίωση. Είναι μια μεγάλη χαρά που ξαναρχίζει το πρωτάθλημα, ο αθλητισμός. Εγώ κράτησα την ίδια στάση από την αρχή μέχρι το τέλος. Ότι είχα πει το πάλεψα, το πολέμησα. Πολέμησα γι’ αυτό, ήθελα να ξαναρχίσουμε, όχι για τους λόγους που ακούστηκαν δεξιά-αριστερά από τοπικούς παράγοντες στο Ηράκλειο. Εμένα μ’ αρέσει ο αθλητισμός, μου έλειπε η Κυριακή στο γήπεδο. Ήθελα να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα”, δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Ασσαργιωτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι “νίκησε ο αθλητισμός Δεν νίκησαν ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε κάποιοι πρόεδροι που πάλεψαν γι’ αυτό. Δεν πάλεψε κανένας για τον εαυτό του, δεν κάνανε διαφήμιση για τους εαυτούς μας η δεν πιστεύω όλοι οι ποδοσφαιριστές γιατί δεν είναι όλοι αμειβόμενοι πάλεψαν για το οικονομικό. Πιστεύω έβαλαν μπροστά τον αθλητισμό, την τρέλα τους να μπουν μέσα στο γήπεδο και την τρέλα τη δική μας να τους βλέπουμε από την κερκίδα”.
Και αναρωτήθηκε στη συνέχεια: “Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπούσε όλος αυτός ο… πόλεμος. Ήταν… πόλεμος προσωπικών συμφερόντων, ήταν… πόλεμος οικονομικών συμφερόντων, ήταν… πόλεμος από πείσμα; Δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπούσε όλη αυτή η φασαρία. Είχαμε έναν όμιλο στην Κρήτη που άρχισε ήρεμα, όμορφα, ωραία, με σύμπνοια όλων των ομάδων και καταλήξαμε σ’ ένα τεράστιο… εμφύλιο πόλεμο που δεν έβγαλε κανένα νικητή και διέλυσε το μέλλον του μεγάλου ερασιτεχνικού κρητικού ποδοσφαίρου! Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο να βγούμε πάνω στο άλογο, να κάνουμε τους επαναστάτες, να φωνάζουμε, να θέλουμε εμείς που είμαστε οι προνομιούχοι όλων των υπόλοιπων ομίλων της Γ’ Εθνικής; Γιατί ο κόσμος δεν ξέρει ότι φέτος ο κρητικός όμιλος είναι γεμάτος από προνόμια. Δεν κάναμε μεγάλα ταξίδια, τα ταξίδια ήταν όλα πληρωμένα από την Περιφέρεια Κρήτης και την ευχαριστούμε, ακόμα και μια στολή δόθηκε στις ομάδες από την Περιφέρεια, τα έξοδα της διαιτησίας ήταν μικρότερα από άλλους ομίλους γιατί οι διαιτητές ήταν ντόπιοι και πήγαμε και… βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας! Και κάναμε… πόλεμο ο ένας στον άλλο μεταξύ μας. Χαλάσανε καρδιές, μας μετέτρεψαν εμάς εδώ στον Πόρο “μαύρα πρόβατα”, μας βλαστήμησαν, μας υποτίμησαν, μας έριξαν χολή και τελικά τι έκαναν; Υποχώρησαν! Το 2-14 έγινε τελικά 15-1 και πιθανότατα θα γίνει και 16-0! Αυτό μου θυμίζει το δημοψήφισμα που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας. Βάλαμε όλο τον κόσμο εναντίον μας, για μένα κάναμε μια μεγάλη τρύπα, μια… τρύπα στο νερό!”
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντώνης Μαρκάκης. “Το μοναδικό που καταφέραμε σαν κρητικός όμιλος είναι να μην υπάρχει πλέον από του χρόνου! Και θα το καταλάβαινα εάν αυτοί που διατηρούσαν ενστάσεις κρατούσαν τις ενστάσεις τους μέχρι το τέλος. Βλέπουμε ότι ο μοναδικός που κράτησε αντρίκια στάση μέχρι το τέλος ήταν ο πρόεδρος του Γιούχτα, ο Νίκος Μπουνάκης. Ο μοναδικός. Αυτό που είπε το έκανε”.
Αναλύοντας περισσότερο το σκεπτικό του ο αντιπρόεδρος του Πόρου, ανέφερε: “Θεωρώ ότι μόνο κακό κάναμε μ’ όλη αυτή τη βαβούρα, τη φασαρία. Κάναμε μόνο κακό. Ο κρητικός όμιλος μάλλον 99% αποτελεί παρελθόν από του χρόνου! Και θ’ αναγκαστούν οι ομάδες που θα είναι στη Γ’ Εθνική του χρόνου να μπουν σε περαιτέρω έξοδα μεταφορικών, πλοίων, αεροπλάνων, ξενοδοχείων κτλ. Να δω του χρόνου που το κάθε ταξίδι στην Αθήνα σε εκτός έδρας ματς κοστίζει περίπου στις 4.000 με 5.000 ευρώ, η διαιτησία αν κατέβει από Αθήνα, Πάτρα και ούτω καθεξής κοστίζει πάνω από 1.500-2.000 ευρώ, να δω του χρόνου τι θα γίνει! Φέτος μ’ ένα πούλμαν και αυτό πληρωμένο από την Περιφέρεια και δεν θέλουν να παίξουμε. Δηλαδή του χρόνου τι θα πούνε; Οι ομάδες των Δεδεκανήσων τι να πούνε; Που Κυριακή παρά Κυριακή παίρνουνε το βαποράκι; Κι εμείς ήρθαμε σε ολομέτωπη επίθεση με την ΕΠΟ και με τη ΓΓΑ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, για ποιο λόγο, για το τίποτα!”
Σχετικά με τα αίτια της αλλαγής στάσης των ομάδων του κρητικού ομίλου οι οποίες παρ’ ότι διαφωνούσαν θα κατέβουν τελικά όλες η σχεδόν όλες στο πρωτάθλημα, ο ισχυρός άνδρας των “μπλε” σχολίασε: “Ο φόβος του υποβιβασμού και ίσως ο φόβος ενός μελλοντικού προστίμου και του -6 του χρόνου ήταν η αιτία, είναι απλά τα πράγματα. Ο φόβος του υποβιβασμού ήταν τελικά ένα μεγάλο… όπλο στα χέρια της ΕΠΟ το οποίο πιστεύω ότι δούλεψε. Ο λαός μας είναι πολύ σοφός και καμιά φορά λέει το… ινάτι βγάζει μάτι και στη δική μας περίπτωση των κρητικών ομάδων αυτό ήταν, το… ινάτι έβγαλε μάτι! Η πλάτη του κορωνοϊού ήταν πολύ μεγάλη γιατί κάποιες αδυναμίες τις ρίξαμε όλοι πάνω στον κορωνοϊό!”
Αναφερόμενος στη φιλοσοφία του Πόρου ο Γιάννης Ασσαργιωτάκης ήταν ξεκάθαρος: “Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα, είμαστε νέοι παράγοντες, που δεν έχουμε πολλές φιλίες και γλεντάμε το ποδόσφαιρο γι’ αυτό περνάμε καλά. Στον Πόρο περνάμε πολύ καλά. Εμείς που είμαστε στη διοίκηση το γλεντάμε το ποδόσφαιρο, δεν είμαστε παλιοί παράγοντες, είμαστε νέοι, “καψούρηδες” με το ποδόσφαιρο, μας αρέσει να συμμετέχουμε σ’ αυτή τη γιορτή. Δεν έχουμε βαρεθεί ούτε τις διαιτησίες, ούτε τις σφαλιάρες, ούτε τα κυκλώματα, ούτε τις εκλογές! Εμείς εδώ το κάνουμε για να περνάνε καλά, είμαστε λιμανιώτες, μας αρέσει να γλεντάμε. Και μετά τον αγώνα, χάσουμε κερδίσουμε γλεντάμε, το βλέπουμε αλλιώς το ποδόσφαιρο”. Συμπληρώνοντας ο Αντώνης Μαρκάκης με νόημα: “Αυτό που θέλει να πει ο πρόεδρος είναι ότι έχουμε δεχθεί επί ένα τρίμηνο τώρα μια επίθεση άνευ προηγουμένου, χωρίς να υπάρχει λόγος. Εμείς τι είπαμε: Εμείς θέλουμε να παίξουμε αλλά ότι πει η ΕΠΟ. Αν η ΕΠΟ έλεγε παιδιά δεν παίζετε, δεν θα παίζαμε. Δεν θα κατεβαίναμε μόνοι μας, να κάναμε πρωτάθλημα μόνοι μας. Ότι πει η ΕΠΟ, η νομιμότητα. Γιατί ο νόμος, ο ποδοσφαιρικός νόμος βγαίνει από την ΕΠΟ, δεν βγαίνει από τα πολιτικά δικαστήρια. Ότι πει η ΕΠΟ είπαμε παιδιά. Παίζουμε, παίζουμε, θέλουμε να παίξουμε, θέλουμε να παίξουμε. Αλλά αν έλεγε η ΕΠΟ δεν παίζουμε, δεν θα παίζαμε.
Και συνέχισε: “Εγώ έκανα μια ανάρτηση πριν 1,5-2 μήνες και… πέσανε όλοι να με φάνε λες και είμαι χρόνια παράγοντας, δεν ξέρω τι. Εγώ πρώτη φορά ασχολήθηκα με το τοπικό και κάναμε την ομάδα του Πόρου γιατί αγαπάμε τη γειτονιά μας. Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες παράγοντες, ούτε σήμερα είμαι εδώ, αύριο εκεί, μεθαύριο παραπέρα. Όσο υπάρχει ο Πόρος θα είμαι παράγοντας στον Πόρο και όσο… βαστάω ψυχολογικά και οικονομικά”.
Ερωτηθείς για το δυναμικό… μπάσιμο της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι, ο πρόεδρος του Πόρου δεν κρύφτηκε και πάλι: “Ο Πόρος ενισχύθηκε για να μην μπορούν να τον πειράξουν. Δηλαδή όταν έχεις πολύ δυνατή ομάδα δεν μπορεί να σε πειράξει κανείς. Και ο Πόρος έπρεπε να έχει δυνατή ομάδα για να μην τον πειράξει κανείς. Φοβάμαι λόγω της στάσης που κράτησα και που ήθελα να παίξουμε ότι θα υπάρξουν συμμαχίες από άλλες ομάδες για να πειράξουν τον Πόρο. Γιατί δεν μας γουστάρουν, δεν μας χωνεύουν και μας το έχουν δείξει! Και δεν είμαστε περιθωριακοί όπως λένε. Οταν πρόεδροι των άλλων ομάδων στις τηλεδιασκέψεις βάζουν τον Πόρο και τον πρόεδρο του Πόρου στο στόμα τους ειρωνικά και με άσχημα λόγια, όλα τα περιμένω. Γι’ αυτό λοιπόν θα κάνω καλή ομάδα να κοιμάμαι ήσυχος”.
Γιάννης Ασσαργιωτάκης και Αντώνης Μαρκάκης μίλησαν παράλληλα για το γηπεδικό και το τι περιμένουν από την τοπική αυτοδιοίκηση για το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα, ο Αντώνης Μαρκάκης αναφέρθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη, στο Νίκο Τζώρτζογλου και ο Γιάννης Ασσαργιωτάκης μίλησε με θερμά λόγια ονομαστικά για την παρέα που ίδρυσε τον Πόρο και αγαπάει την ομάδα, αλλά και για τη συνδρομή του φετινού Διοικητικού Συμβουλίου».

 

Παρακολουθείστε όσα δήλωσαν:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P