Π. Καραντάθας: «Το κύπελλο μπορεί να είναι μια νέα αφετηρία»

Ο προπονητής της Επισκοπής, Παναγιώτης Καραντάθας, μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΡ και τόνισε ότι η ομάδα, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια νέα αρχή.

Το 7ο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας στον συγκεκριμένο θεσμό δίνει το εισιτήριο για το Κύπελλο Ελλάδας, προσφέρει παράλληλα την ευκαιρία για έναν νέο τίτλο, το Super Cup τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αποδεικνύει ότι ο σύλλογος έχει το μέταλλο να παραμένει ισχυρός ακόμα και όταν οι συνθήκες τον αναγκάζουν να επιστρέφει στις τοπικές κατηγορίες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: στην επίσημη σελίδα της ομάδας: «Όσον αφορά το ματς ήταν όπως το περιμέναμε απέναντι σε μια ανταγωνιστική ομάδα όπως ο Ρεθυμνιακός που είχε ρυθμό λόγω των αγώνων μπαράζ που δίνει αυτό το διάστημα. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε ελλείψεις παικτών και επί της ουσίας, πολύ μικρό αριθμό προπονήσεων για να προετοιμαστούμε.

Το τελικό αποτέλεσμα (2-1) κρίθηκε στο ποιος θα έκανε τις ευκαιρίες του γκολ. Εμείς ευτυχήσαμε να κάνουμε δύο τέρματα σ’ ένα κλειστό σκορ αλήθεια είναι…

Ο τελικός ήταν ένα ματς που ήρθε μετά από μια μη ιδανική τροπή που πήρε η σειρά των αγώνων πρωταθλήματος για μας. Είμαι σίγουρος δηλαδή ότι όλοι προτιμούσαμε την παραμονή στη Γ’ Εθνική παρά το κύπελλο ΕΠΣΡ όμως, από τη στιγμή που όλα ήταν δεδομένα, ο τελικός ήταν ένα ματς που έδινε ενδιαφέρον για να κατακτηθεί ένας τίτλος που καθιερώνει τους συλλόγους.

Το κύπελλο μάς δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας κι από την άλλη είναι μια ηθική ικανοποιίηση για τα παιδιά που αγωνίστηκαν στη χρονιά βοηθώντας τα ψυχολογικά και αγωνιστικά γιατί κατάφεραν μέσα από τόσα προβλήματα απουσιών να παίξουν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και να είναι αυτοί οι νικητές.

Η ομάδα μας μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός οργανώνοντας μια νέα ομάδα με στόχο τη γρήγορη επάνοδό της στις εθνικές κατηγορίες. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα από μία διαδικασία πιο οργανωμένη ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είχαμε φέτος. Ήταν άδικο που πέσαμε κατηγορία. Το κύπελλο μπορεί να αποτελέσει μία νέα αφετηρία για την σωστή εξέλιξη του συλλόγου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P