Πρόκριση για τον ΟΦΗ στην ΜΑΤΣΑΡΑ στα Περιβόλια!

Σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία ο ΟΦΗ αν και αγχώθηκε κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση επικρατώντας των Χανίων στα Περιβόλια με 5-3.

[jsCumatchshrtMatchDetails match_id =”374165″]

[jsCumatchshrtMatchAnalytics match_id =”374165″]

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς να έχει καλό ρυθμό, ωστόσο ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε πρώτη φορά στο 7′ όταν ο Γαγιέγος βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Η δεύτερη ευκαιρία για τον ΟΦΗ ήρθε στο 16′ με τον Τοράλ να κάνει αδύναμο σουτ και την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Καλογεράκη.

Ο ΟΦΗ παρότι δεν είχε βρει ρυθμό, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο παιχνίδι στο 29′ όταν ο Αμπάντα βρέθηκε έξω από την περιοχή και με ξαφνικό σουτ αιφνιδίασε τον Καλογεράκη κάνοντας το 0-1.

Τα Χανιά προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 32′ έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Νίκολιτς να παίρνει την κεφαλιά μετά την σέντρα του Μανουσάκη, όμως ο Μπάουμαν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Λίγο πριν βγει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 43′ ο ΟΦΗ διπλασίασε τα τέρματα του παίζοντας στο… ρελαντί, όταν ο Λάρσον εκτέλεσε κόρνερ, ο Βούρος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι του Καλογεράκη, στην επαναφορά ο Λουίζ Φελίπε σε κενή εστία έκανε το 0-2.

Τα Χανιά παραλίγο να μπουν ξανά στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Μπάουμαν δήλωσε ξανά παρών, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μανουσάκη έδιωξε χαμηλά στην γωνία του.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο ΟΦΗ μπήκε… υπνωτισμένα και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν τα Χανιά, καθώς πέτυχαν δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών.

Συγκεκριμένα στο 49′ ο Ελευθεριάδης που είχε περάσει ως αλλαγή εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μάναλη και με προβολή έκανε το 1-2. Στο 51′ το σύνολο του Γιάννη Ταουσιάνη έφερε το ματς σε απόλυτο ισορροπία όταν ο Μανουσάκης μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπάουμαν για το 2-2.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να… συνέλθει από το σοκ και στο 61′ βρήκε ξανά γκολ που τον έβαλε μπροστά στο σκορ, όταν μετά από λάθος απομάκρυνση στην άμυνα των Χανίων, ο Μοσκέρα με σουτ έκανε το 3-2.

Το γκολ αυτό έφερε ξανά τις ισορροπίες στο παιχνίδι και στο 65′ ο Μοσκέρα με εντυπωσιακό πλασέ «κρέμασε» τον Καλογεράκη κάνοντας το 4-2 δίνοντας εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στον Όμιλο.

Το παιχνίδι είχε γίνει… ροντέο και στο 67′ τα Χανιά ξανά μπήκαν στο παιχνίδι, όταν ο Σερβιλάκης από διαγώνια θέση σούταρε νικώντας το Μπάουμαν για το 3-4.

Ο ΟΦΗ δέκα λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, κατάφερε να κλειδώσει την πρόκριση, όταν ο Μοσκέρα μετά από ωραία ενέργεια σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ριέρα, ο οποίος με προβολή σε κενή εστία έκανε το 3-5.

Τα Χανιά δεν το παράτησαν το παιχνίδι και στο 81′ έχασαν μοναδική ευκαιρία να ξανά μπουν στο παιχνίδι, όταν ο Μανουσάκης σούταρε από το ύψος της περιοχής, με τον Μπάουμαν να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Στο 83′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι, καθώς ο Μεγιάδο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Περράκη, αφήνοντας τον ΟΦΗ με παίκτη λιγότερο.

Τα Χανιά έχασαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο 86′ όταν ο Μπουρσέλης σέντραρε, ο Μανουσάκης υποδέχτηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, όμως ο Γιαννούλης πάνω στην γραμμή έδιωξε τον κίνδυνο.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος σε ένα ματς που θα μείνει για καιρό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

[jsCumatchshrtMatchLineups match_id =”374165″]

Η ροή της αναμέτρησης:

[le id=”135″]

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P